Síruhakörkép: még jó, hogy eddig nem volt tél, minden akciós!

Januárban általában körülnézünk síruhafronton, ahogy tavaly is megtettük, úgy természetesen idén sem hagyhattuk ki, hogy felmérjük, most mennyiért és mit kaphatunk. A mostani síruhakörképnél természetesen az árak mellett azt is figyeltük, hogy melyik ruhának milyen a vízállósága, mennyire kényelmes, és persze, hogy felvéve hogy néz ki. A bemutatott ruhák között vannak olcsóbb és drágább kategóriások is, ezért nem összehasonlítani szeretnénk őket, csak képet adni arról, hogy milyen az idei felhozatal, és hogy mennyiért szerezhetők be mostanság a sícuccok. Aláöltözetet, síkabátot és sínadrágot kerestünk, és azt kell mondjuk, most egészen normális áron lehet már nagyon klassz márkás dolgokhoz is jutni – viszont a méretválaszték elég csekély, úgyhogy siessen, ha nem akar lemaradni az akciókról!

Az alábbi hat bolt mindegyikében összeállítottunk egy „legolcsóbb szettet”, hogy ezzel is könnyítsük az önök dolgát. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyes ruhák hasonló tulajdonsággal is bírnak, ha több infóra kíváncsi a kiválasztott darabról, nézze meg, hogy a képgalériában mit írunk róla!

Columbia

A Columbiát a Mammutban lévő Dockyardban próbáltuk. Ezúttal nem voltunk annyira elájulva a felhozataltól; egyszerűen csak hozta a jól megszokott profi formát. A piros együttes, amit felvettünk, kényelmes, bár a nadrág lehetne szűkebb, és a kabát is lehetne jobban karcsúsított. Funkcionálisan persze tökéletes a szett: a kabát ujjában van hosszabbított bebújós kézmelegítő, van hószoknyája, könnyű, és sok zsebe van, na meg persze, ott az elmaradhatatlan omni heat technológia. Leginkább a „3 az 1-ben”-kabátot ajánlanánk, amit most 34 990 forintra leáraztak: minden megvan benne, ami az előbb felsorolt pirosban is, csak ennek van egy kivehető polár bélése, ami magában is hordható. Ezért az árért ez nagyon jó vásár! A legjobb, legkényelmesebb aláöltözői viszont kétségtelenül a Columbiának vannak, és most a vastag gumis derékrésszel még egy fokkal feljebb kúsztak a képzeletbeli ranglétrán. Természetesen ezek is omni heat technológiások; van vékony és egészen vastag anyagból is. Az áruk az egyetlen, ami visszatarthatja a vásárlástól, de ha évente többször is síel, tényleg megéri belefektetni – legalábbis így leárazva mindenképp. Ezek tényleg jó minőségűek, sokáig bírják és roppant komfortosak is. Minden síruháról és aláöltözetről készítettünk fotót, az árakkal együtt megnézheti őket a képgalériában!

Omni heat, omni heat electric

A technológia a hőmegtartásra fókuszál, azaz segít a test által termelt meleg megőrzésében és a hőveszteség minimalizálásában, és az iparágban alkalmazott legmagasabb grammonkénti hőmegtartást biztosítja. A kabát alapváltozatában egy ezüstszínű lyukacsos hővisszaverő fólia található, amely visszaveri a test melegét, és ezáltal önmagában már 20%-kal több meleget biztosít viselőjének. Ha ehhez még melegbélés is párosul, az még jobban növeli a kabát hőmegtartó képességét. A lyukacsos szerkezetű bélés gondoskodik a hő megtartásáról, miközben magas szintű légáteresztést biztosít a felesleges hő és nedvesség elvezetése érdekében. A kabát környezetbarát, 50%-ban újrahasznosított tartalommal készül. Forrás: sielok.hu

Decathlon

A Decathlon mindig meg tud lepni minket: évről évre nagyobb a választék. Ez persze lehetne jó hír is, mégis inkább azt érezzük, hogy jobb lenne egy vagy két saját márkás cucc kategóriákon belül, amire nagyobb hangsúlyt fektethetnének. Bár találtunk most is olyanokat, amelyeknek tetszett a színe, anyaga, de leginkább az ára, fazonban mégsem sikerült megtalálnunk a legkedvezőbbet, és sajnos itt-ott a komfortossággal is voltak gondok. Persze, lehet azzal érvelni, hogy tök mindegy, hogy hogy néz ki a sportruha, a lényeg, hogy kényelmes legyen, szerintünk viszont az előbbi sem elhanyagolható szempont. És most nem arra gondolunk, hogy milyen a dekoltázsa, hímzéses-e vagy flitteres, de igenis számít, hogy például egy nadrágtól lesz-e tevepatánk vagy sem, illetve, hogy ne úgy álljon rajtunk, mint egy zsák. Sajnos itt már a sima pamut aláöltözetszerű póló is megbukott, pontosan olyan fazonja van, ami sehogy sem áll jól. Aztán a nadrág sem nyerte el a tetszésünket, kabátból viszont találtunk nagyon jót (sőt!). Az aláöltöző-gatya-kabát összeállítás, amit próbáltunk, 35 970 forintból jön ki, ami elég jutányos. Szóval, ha csak hobbisíelő, ez tökéletesen megteszi, persze, ha nem ad túlságosan a külsőségekre. Nézze meg a fotókat a galériában, miért ajánljuk (vagy éppen miért nem) az adott ruhadarabot.

Helly Hansen

A HH-t a budaörsi Mountexben és a Mammutban lévő Dockyard üzletében néztük. Bár a választék nem óriási, minden van, ami síeléshez kell – ráadásul mind a két üzletben elég jó leárazások vannak. A sportruhákban elég erős norvég márka profi cuccokat készít, emiatt nyilván az árai is elég magasak. Az egyetlen márka volt egyébként, ahol igazán nőies síkabátot és aláöltözetet találtunk; a fekete nadrágért viszont már nem lelkesednénk ennyire. Az is igaz, hogy az aláöltözetnek nagyon megkérik az árát: 12 000-20 000 forint között mozog csak a felső, de az is biztos, hogy ebben még a legfázósabbak sem fognak fázni. Ugyanis ez az aláöltözet nem csak abban tér el a többitől, hogy helyes kis norvégminták vannak rajta (leginkább úgy néz ki, mint egy norvégmintás pizsama), de abban is, hogy az anyaga 43 százalékban Lifa, 57 százalékban pedig merinói gyapjú. Most, hogy leárazások vannak, érdemes ebből beruházni legalább egy szettet, ha nem csak hobbisíelő. A kabát, nadrág (sima) aláöltözet csomag a Helly Hansentől összesen: 94 870 forintra jön ki.

Hervis

Meglepetés volt a Hervis saját márkás készlete, a Benger. Végre kicsit összeszedték magukat, és egészen hordható darabokat sikerült összehozniuk, egész jó áron. Leszoktak arról is, hogy az olcsóbb kategóriás ruháikat ne csak kizárólag fekete színben gyártsák. Ugyan a kabátban nincsen hószoknya, és csak 2000 mm-ig vízálló, viszont jó a szabása, többszínű, sok zsebe van, kényelmes és meleg is. Úgy gondoljuk, ha nem szakadó hóban síel, többet van a lécen, mint a fenekén, és átmeneti megoldást keres (vagy nem szeretne sokat költeni, mert évente csak párszor veszi fel a síruhát), ez tökéletes választás lehet. A nadrágban azonban egy kicsit töltött galambnak éreztük magunkat, és a szára is túl bő volt, nem valószínű, hogy megvennénk. Viszont végre van saját aláöltözet; olcsóbb és kicsivel drágább változatban is szettben árulják, 11 999-14 699 forint között. Felpróbáltuk az árban a nagy márkákkal vetekedő, saját márkás síkabátot és nadrágot is: nem voltunk elájulva tőle, de azt sem mondanánk, hogy egyértelműen rossz. Inkább csak az a "nem rossz, de a jó az nem ilyen" kategória, ráadásul rendkívül drága is, még leárazva is. Ennyiért inkább vennénk már Columbiát, TNF-t, de persze mindenki maga dönti el, hogy miben páváskodik szívesen a pályán. Itt 35 997 forintot költöttünk volna a legolcsóbb síöltözetre.

Intersport

Az Intersportban megint találtunk igazán menő saját márkás aláöltözőt: nem csak tök jól néz ki, de nagyon kényelmes is. Többféle színben kapható, mi a kéket próbáltuk, ami kicsit Avatar- vagy Hupikék Törpikék-feelinget kölcsönöz, de ha valakinek nem vágyik erre az élményre, van még fekete és fehér is. Síruhából is saját márkásat próbáltunk: kényelmes, jól néz ki, és most akciós is – legalábbis a nadrág. Amiért viszont mindenképpen megéri benézni az Intersportba: a merinó gyapjúból készült aláöltöző 21 990 helyett 11 990 forintért szerezhető be. Az általunk próbált szett: (nem merinó) aláöltözet szettben 8990 forint; nadrág 24 990, kabát szintén 24 990 forint, az egész tehát összesen 58 970 forintra jött ki, de ennél olcsóbban, akár 29 980 forintból is megúszhatja a síelést egy egészen csinos pink-kék-szürke alsó és felső összeállításban. 

The North Face

Ha rajong a The North Face-ért, jó hírünk van: minden termékük akciós a budaörsi Mountexben, akár 40 százalékkal olcsóbban is megveheti a rég áhított darabot! Rengetegféle aláöltözet, pulóver, kabát és nadrág van, mi a Hybrid aláöltözetet próbáltuk. Teljesen jó, csak azt nehezményeztük, hogy kizárólag fekete színű van belőle. (Persze simán lehet, hogy csak mi nem találtunk belőle más színűt, és sajna segítséget se igazán tudtunk kérni, mivel mindössze egy eladó rohangált a vevők között, akik viszont elég sokan voltak). Sebaj, legalább akciós: 14 300 forint a felső és 12 700 az alsó. A körkép egyik legjobb sínadrágját is itt sikerült megtalálnunk, 26 990 forintba kerül; és egyaránt remek a szabása és az anyaga. A kabát szintén nagyon jó választás lehet: meleg, de mégis könnyű, és 35 700 forintba kerül. A legtöbb akciós termékről készítettünk fotót, melyeket megtalálja a képgalériában. Érdemes megnézni! A felpróbált ruhák összára itt 89 690 forintra jött ki, ami - ahhoz képest, hogy ez teljes egészében TNF szett -, nagyon kedvező ár.

Ön melyik márkát részesíti előnyben és miért? Írja meg nekünk Facebook oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra