no

Most vegyen olcsó futóbugyit! Vagy soha!

Amióta divat lett a sportolás, a sportruházatgyártók arra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, hogy ne csak kényelmes és praktikus legyen a ruha, de jól is nézzen ki. Ez utóbbi abszolút ösztönzőleg hat a rendszeres testmozgásra – sokkal jobb egy általunk favorizált cuccban izzadni, mint egy sima száz éves melegítőben. Nem hiszi? Nézze meg a fotókat a képgalériában!

Columbia

A Columbiában kifejezett futóruhát nem találtunk, viszont a legvastagabb aláöltözetükben simán lehet ilyen hidegben sportolni. A felső és az alsó is omni heat technológiával készül; kényelmesek és praktikusak. Igaz, a nadrágnak annyi hátránya van, hogy nincsen rajta zseb, cserébe viszont van vastag gumidereka. Az eladók szerint tavasszal érkeznek majd meg az igazi futócuccok. Sebaj, majd akkor is elnézünk ide.

Decathlon

A Decathlonos futóruhával ugyanaz a problémánk, mint a síruhákkal: túl nagy a választék, mégis kevés az igazán jó darab. Hogy miért olyan fontos ez? Mert ha jól néz ki a ruha, és még komfortos is, könnyebben vesszük magunkra anélkül, hogy berzenkedve gondolnánk: „már megint sportolni kell”. Bár az általunk próbált futónadrág elég praktikus (zsebes, és fényvisszaverő is van rajta), mégsem éreztük eléggé kényelmesnek. Zavart, hogy a nadrág belső része bolyhos, bár ez teljesen egyénfüggő; van olyan, aki pont ilyet keres. Mi úgy véljük, hogy futás közben, amikor az ember izzad, roppant idegesítő tud lenni, ahogy a nadrág bolyhos bélése a testhez tapad (és ugyanígy vagyunk a felsővel is). Ha ez a tulajdonság önnek nem hátrány, már 8480 forintért hozzájuthat egy ilyen futószetthez. Amiket viszont nagyon kedveltünk itt, a futódzsekik: jó a fazonjuk, praktikusak, kényelmesek és sok színben kaphatók. Nem mellékesen, az összes bolt kínálata közül itt a legolcsóbb: 5990 forinttól már vihetők. 

Helly Hansen

A norvég cég futónadrágját találtuk a legideálisabbnak: nagyon kényelmes, van zsebe, fényvisszaverős, és jó vastag az anyaga anélkül, hogy bolyhos lenne belülről. Ja, és a színösszeállítása sem utolsó: sárga, türkiz és fekete. Amiért még ennyire belelkesültünk, az az, hogy most a teljes ár feléért lehet hozzájutni: pontosan 9995 forintért, ami ezért a nadrágért tényleg remek ár! Fázósoknak a 20 993 forintos „szélfogós” gatyát ajánljuk (egyébként ez is akciós most), de amíg nincsenek kemény mínuszok, tényleg simán megteszi az előbbi is. Természetesen van hozzáillő póló is, ami nem csak azért passzol a gatyához, mert hasonlók a színei, hanem ezek tényleg tökéletesen összeillenek. Mindezt úgy, hogy azért simán lehessen variálni esetlegesen egyszínű darabbal is. Eléggé díjazzuk a HH-ben, hogy figyelnek a részletekre. A póló akciós ára 9995 forint, kényelmes és karcsúsított a fazonja. Kedveljük! És hogy mindezeket tetézzük, dzseki is van 14 995 forintért, ami színben tökéletesen illik az előbbi szetthez, és igen, ez is akciós. Kell ennél több?

Hervis

Teljesen feldobódtunk a Hervisben, és örömmel nyugtáztuk, hogy végre más színekkel is tudnak dolgozni, nem csak feketével – ráadásul ezúttal a fazonnal is abszolút meg voltunk elégedve. A nadrág persze klasszikus fekete, de legalább nagyon jól néz ki, és deréktájon még egy kis zseb is van rajta, amiért bónusz pont jár! Ahogyan az Intersportoson, ezen is van fényvisszaverő, ami szintén nagyon pozitív, egyedül az ára az, amiből egy kicsit még lehetne faragni: 10 999 forintba kerül. A hozzáillő saját márkás felső 8899 forint – erről is csak jót tudunk mondani. Vagyis csak majdnem, mert - a Decathlonoshoz hasonlóan - ez is bolyhos belül: ki-ki döntse el, hogy ez bejön-e neki, vagy sem. Bár sokáig kutattunk, dzsekit csak egyet találtunk, sajna azt is horribilis áron: 19 999 forintért. Valószínű azért kerül ennyibe, mert a fényvisszaverő alapszolgáltatás, és van benne MP3-as kábelrendező, valamint hüvelykujjhurok is. A színe fekete, ami viszont nem biztos, hogy a téli zimankós reggelek/esték látási viszonyaihoz túl kedvező lenne, még úgy sem, ha a vállán és a karokon is van fényvisszaverő.

Intersport

Az Intersport budaörsi áruházában a saját márkás futócuccokat eléggé bírtuk, és külön kiemelnénk a nadrágot, ugyanis baromi biztonságos benne a futás, ha nem kizárólag csak futópályán fut. A hátsó részére ugyanis – a boka környékén – a cipzár két oldalán fényvisszaverőt varrtak, ezáltal sötétben is jobban észrevehető a futó. Az ára 10 990 forint. A felsőnek is jó a szabása, azt meg 9390 forintért adják. A dzseki, amit már a biciklisruha-körkép során is kinéztünk magunknak, most akciós, és persze futáshoz is tökéletes. Nézze meg a galériában a képeket! Egy kis különlegesség, amit még felfedeztünk az Intersportban, és elég hasznos lehet azoknak, akik nem biztosak abban, hogy melyik számukra az ideális futócipő: most a helyszínen tartózkodó szakemberek egy lábforma-szkennelő segítségével ingyen megállapítják, melyik az ön lábára tökéletesen illeszkedő futócipő. Ehhez meztelen talppal kell ráállni egy szkennerszerű szerkezetre, ami pontos adatokat mér a lábfejről. Ezután a gépet felügyelő szakember elmondja, mit lát, és azonnal ajánl a lábra való cipőt. A jó cipő meg ugye, elengedhetetlen az edzéshez, tehát menjen el, próbálja ki, térítésmentes az egész szolgáltatás!

Ön melyik márkát részesíti előnyben és miért? Írja meg nekünk Facebook oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra