LÁJFHEKK

Nincs több trendi pénztárca

2014. január 24., péntek 18:45

Képzelje el, milyen lenne, ha nem kellene magánál hordania az összes kártyáját. Hogy mikor táskát cserél, nem kell azon stresszelnie, vajon a bérletét, vagy a bankkártyáját elfelejtette-e átpakolni. Elég lenne csak a telefonját magánál tartani (aminek hiányát egyébként is állítólag átlagosan 20 perc alatt észrevesszük, míg a pénztárcánkét 150 perc alatt. Elvileg ezt hamarosan meg is tapasztalhatja, mert jön a mobiltárca, ami telefonba épített NFC chip segítségével forradalmasítja a fizetést.

Az NFC már létező, kereskedelmi forgalomban is használatos fizetési mód, ugyanakkor még egyáltalán nem terjedt el itthon. Lényege, hogy pár centiméterről, akár érintés nélkül is tudunk fizetni, akár a mobiltelefonunk segítségével is. A mobiltárca lényege is ebben rejlik, azzal a kiegészítéssel, hogy ez a technológia tudja kezelni azt is, hogy nemcsak biztonságosan fizethessünk, de hűségpontjainkat is felírja, és a kuponjainkat is be tudjuk váltani vele, szóval egyben tud kezelni gyakorlatilag minden hagyományos plasztik kártyát. Gondoljon bele, a bevásárláshoz semmi mást nem kell vinnie, mint a telefonját és egy szatyrot. Csak odatartja a készüléket, amivel fizetett, beváltotta a kedvezményre jogosító kuponjait, majd a hűségpontok is rákerültek, és mindez gyorsabban történik, mintha hagyományos bankkártyáját használta volna.

A rendszer arra is alkalmas arra, hogy gyakorlatilag bármilyen azonosító kártyát kiváltson, tehát a telefonjával be tud lépni a munkahelyére, sőt a tömegközlekedési bérletét is tárolja, ha pedig elveszik, elég a mobiltelefont letiltani.

A kezdeményezés Magyarországon egyébként a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, az OTP, a Mastercard és a Supershop összefogásának eredményeképpen jött létre és kezdődtek el a tesztelések, amihez idéntől az All You Can Move sportkártya és az Interticket is csatlakozott. Így akár jegyet is vehet majd szimplán a telefonja segítségével úgy, hogy aztán kap egy kódot, amit a helyszínen szintén a telefonja segítségével be tud olvasni és mehet is bulizni.  Bár az első tervek még egy korábbi bevezetésről szóltak és azóta sem akadálymentes maga a tesztelés sem, de a legfrisebb információk alapján egészen 2014 június végéig próbálhatják ki az előzetesen kiválasztottak a szolgáltatást, aztán remélhetőleg mehet élesben is a használat. 

A technikai részletektől megkímélünk mindenkit, viszont az érdekelne bennünket, ön el tudja-e képzelni, hogy a telefonját mutogatja a bolti pénztárosnőnek, vagy a BKV ellenőröknek?

Ön használná telefonját a pénztárcája helyett?

  • 287
    Nem, az a biztos ha minden külön van
  • 235
    Talán, ha majd mások letesztelték és jók a vélemények
  • 760
    Igen, örülnék ha csak a telefonomat kellene hurcolásznom magammal

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta