LÁJFHEKK

Rögzítse a falhoz a fulladásveszélyes IKEA gyereklámpa zsinórját!

2013. december 11., szerda 15:05

A svéd bútoráruház közleménye szerint nemrég értesült egy tragikus halálesetről, melyben egy rácsos ágyban fekvő csecsemő fulladt meg úgy, hogy belegabalyodott a Smila fali lámpa zsinórjába Skóciában. A cég most felhívásban kér mindenkit aki ilyen lámpát vásárolt, győzödjön meg róla, hogy a gyermek nem éri el a lámpát és a vezetéket, és ellenőrizze azt is, hogy a vezeték biztonságosan a falhoz van-e rögzítve. A lazán rögzített vezetékek ugyanis a csecsemőkre és kisgyermekekre fulladásveszélyt jelenthetnek. 

ikea
Fotó: ikea.com

A cég arra kéri azokat akik ilyen terméket vásároltak, lépjenek kapcsolatba az áruházak cserepultjánál dolgozó munkatársainkkal, vagy forduljanak a vevőszolgálathoz, ahol ingyenes kiegészítő készletet vehetnek át, mely öntapadós rögzítőket tartalmaz (a lámpa zsinórjának falhoz rögzítéséhez), biztonsági útmutatót, valamint egy fulladásveszélyre figyelmeztető címkét. Megkeresésünkre Varga-Nagy Eszter az IKEA PR munkatársa elmondta, hogy bár kimondottan ez a típusú gyereklámpa az, amit a kiságyakhoz közel szoktak elhelyezni (jellemzően éjjeli lámpaként), de abban az esetben is nyugodtan a vevőszolgálathoz fordulhatnak a vásárlók, ha más típusú lámpa zsinórjának biztonságos rögzítését szeretnék megoldani a szülők.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta