Vizsgáltassa ki magát ingyen!

Az állami kórházakat – ha lehet – kerüli az ember, mert többnyire koszosak, a nővérek és az orvosok nem foglalkoznak kellőképpen a pácienssel, de a legnyomósabb ok: órákat kell várakozni, mire valaki egyáltalán megkérdezi, hogy mit akarunk. És hát ugye, ki tud (vagy akar) szabadnapot kivenni arra, hogy mindezt úgy csinálja végig, hogy egészséges(nek vélt) állapotban csak kivizsgáltatni szeretné magát? Persze, meg lehet oldani úgy is, hogy kulturált körülmények közt, időhúzás nélkül, egy magánrendelőben esik túl rajta, csak hát a több tízezer forintos árakat elnézve kicsi a valószínűsége, hogy most mindenki a homlokára csap: „Tényleg! Hogy én erre eddig miért nem gondoltam!?” Ha önnek se jutott eszébe ez a lehetőség, olvasson tovább, most itt egy jó alkalom, hogy mindezt ingyen megússza.

shutterstock 48890173

Ezen a hétvégén (szombaton és vasárnap; október 12-én és 13-ánPremier Outletben bárki ingyen  kivizsgáltathatja magát. Az orvosok nem csak megvizsgálnak minden jelentkezőt, de ott helyben ki is értékelik az eredményeket. Mint megtudtuk, két szűrőautó lesz: az egyikben történik a vizsgálat, a másikban pedig a leletek kiértékelése. A második művelet külön bónusz, mert az ingyenes állapotfelmérést nem szokták kiegészíteni azonnali kiértékeléssel.

„Ezzel a megmozdulással az egészséget szeretnénk propagálni, és az emberek figyelmét felhívni arra, hogy ne csak akkor menjenek orvoshoz, ha már baj van, hanem foglalkozzanak a betegségmegelőzéssel is. Fontos, hogy az emberek elkezdjenek mozogni, sportolni, figyelni a táplálkozásra. Ezért is lesz – az ingyenes szűrések mellett – további rengeteg ingyenes program a hétvégén: aerobik, bio piac, öko játszóház, illetve a szépségsarokban ingyenes bőrápolási tanácsadás, természetes alapanyagú ásványi smink, masszázs, műkörömépítés és sorselemzés is” - modta el a Díványnak Imre Csaba, a Premier Outlet ügyvezetője.

A következő vizsgálatokat kérheti ingyenesen

Szemészet

A szemfenéken futó erek sok mindent elárulnak egészségi állapotunkról. A szemfenék vizsgálata egy egyszerű szemtükör segítségével elvégezhető mérés.

A látásteszt célja, hogy segítsen eldönteni, szükség van-e a látáskorrekcióra, illetve hogy megállapítható legyen, hogy mennyit változik a látásélesség az idő folyamán.

Anyajegyvizsgálat, melanómaszűrés

A dermatoszkóppal elvégzett vizsgálat célja az anyajegyek ellenőrzése és a melanóma kiszűrése. A bőrrák megbetegedések mindössze 4 százalékát teszi ki a melanóma, azonban ez a bőrdaganat az egyik legagresszívebb onkológiai elváltozás. Szerencsére, ha időben felfedezik és még a korai stádiumban eltávolítják, akkor többnyire gyógyítható.

Vércukorszint-mérés

A vérben lévő glükóz (cukor) szintjének meghatározása. Felismerhető vele a cukorbetegség (diabetes mellitus), így általában szerepel a laboratóriumi rutinvizsgálatok közt. Éhgyomorral történő vizsgálat esetén a vércukorszint normál értéke: 5,5 mmol/l.

Vérnyomásmérés

A verőeres (artériás) vérnyomás (a vér érfalra gyakorolt nyomásának) vizsgálata. Hozzátartozik az általános orvosi vizsgálathoz. Alkalmas beállított vérnyomáscsökkentő kezelés hatásosságának önellenőrzésére is.

shutterstock 65368282

Koleszterinszint-mérés

A koleszterinszint ellenőrzésével megelőzhető vagy lassítható az érelmeszesedés folyamata, valamint több súlyos szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázata.

Éhgyomorra történő vizsgálat esetén az összkoleszterinszint normál értéke: 5,2 mmol/l.

Testzsírszázalék-mérés

A testzsír-százalék azt mutatja meg, hogy súlyfeleslegünk hány százalékát teszi ki a zsírszövet mennyisége. A testzsírszázalék normál értéke életkoronként eltérő.

Háziorvosi tanácsadás

A szűrővizsgálatokon mért eredményeinek értelmezésében segít, és szükség esetén további jó tanácsokkal látja el Önt.

Biopiac

Ezen a hétvégén nem csak ruhákra lehet szert tenni a Premierben (de azért hozzátennénk, ezen a hétvégén a legtöbb bolt a 30-70 százalékkal csökkentett outlet árakból még további kedvezményt is ad), hanem hazai gasztrotermékeket is vásárolhat.

A kiállítók: BIG BEN TEAHÁZEnni jó lekvárFűszerészNyírfacukor, Kézműves Csokoládé Készítő, Mindig szappanKapucziner Kávészaküzlet és ÉdességboltDunarét Kft. – Gyümölcsök.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 







Oszd meg másokkal is!
Érdekességek