Autóskütyük, amik megkönnyítik az életet

Ha már összeszedtük a cikis autós bizbaszokat, megpróbáltunk találni olyanokat is, amik tényleg menők. Sajnos el kell szomorítsuk: a mérleg mennyiségileg még mindig a cikisebb holmik felé dől, de azért találni    menő dolgokat is, és egész megfizethető áruk van.

Laptop- és pohártartó

Főleg azoknak ajánljuk, akik többnyire kocsiban élik az életüket, de akkor is nagyon hálás ez a laptoptartó, ha gyermeke van.

Két apró csavarral lehet rögzíteni a kormánykerékre vagy a fejtámlához ezt a szerkentyűt, ami teljesen stabilan tartja a gépet, továbbá két üdítős dobozt is. Ha hosszabb útra indul a család, és nem akarja a gyerek nyivákolását hallgatni egész úton, elég ha bekapcsol neki egy mesét, amíg elérik az úti célt.

A mérete nem túl nagy, ezért inkább netbookokhoz való. A kialakítása nagyon hasonlít a repülők fedélzetén az ülések háttámlájába épített, lehajtható kis asztalkához.

Pohár- vagy palacktartó

A legtöbb autóban vagy nincsen palacktartó, vagy csak üres nincsen. Erre szolgál az ablak és a kocsiajtó közötti résbe illeszthető tartó. Könnyen összeszerelhető, nem inog a palack súlyától, és így nemhogy a két combja között kellene tartani, de még hajolgatnia sem kell, hogy kézbe vehesse italát.

Teljesen jól kézre esik, és ha már kicsit nagyobb a gyereke, a kocsi hátsó részébe is akaszthatja a tartót, így akár cumisüveget is tárolhat benne.

USB-elosztó

Aki használ GPS-t, telefont, laptopot, egyszóval elektromos kütyüket az autójában, feltétlenül szerezzen be egy USB-elosztót.

Ennek igénybevételével egyszerre használhat két eszközt anélkül, hogy azok lemerülnének. Egyébként lehet kapni olyan változatot is, amelynek akár 4-5 USB-kimenetele is van. Annak az ára nyilván húzósabb, de inkább költ rá az ember, minthogy egy fontos hívás közben merüljön le a mobilja, vagy éppen ismeretlen úton kapcsoljon ki a GPS.

Tükör

Több „gyerekes” kolléga is jelezte, hogy odáig vannak ezért a tükörért, mert tökéletesen lehet benne látni a hátsó ülésen egymást tépő gyerekeket. Teszteltük: tényleg kiválóan lehet parancsolgatni a gyerekeknek gonosz tekintettel a tükörbe nézve.

Mázli, hogy csak 890 forintba(!) kerül a Homasita boltjában, és még van rengeteg, úgyhogy biztosan jut még önnek is.

USB-s vízforraló

Szerintünk az egyik legjobb találmány az 1670 forintos vízforraló. Nem csak tea és kávé elkészítéséhez tökéletes, de útközben bárhol bármilyen ételt, vagy gyerektápot is fel tud vele melegíteni.

Persze ehhez nem árt, ha van víz a kocsijában, na meg egy nagyobb tál, amibe beleállítja a kaját és a vízforralót. A vízforraló elég nagy teljesítményű, gyorsan felmelegíti a folyadékot, és a szivargyújtóról üzemeltethető. Egy dologra nagyon ügyeljen (amellett, hogy használat közben semmiképpen se érjen a fűtőszálhoz): a dugaszt azonnal húzza ki használat után, nehogy magára gyújtsa az autót!

Zsebes tároló

A zsebes tároló is elengedhetetlen tartozéka a női autóknak: bármit bele lehet gyömöszölni a gyerekjátéktól és pelenkától kezdve a sminkes neszesszeren át a legújabb divatmagazinokig. És persze azért is nagyon jó, mert ha a gyereknek rugdosni támad kedve az ülés háttámláját, csak a tárolót koszolja össze, amit nagyon egyszerűen le lehet takarítani.

Ha két gyereke van, akasszon mind a két ülésre zsebes tárolót, így mindenkinek kéznél lesz a kedvenc plüsse, könyve és ivókulacsa, ön pedig megússza az utat tiszta széktámlákkal.

Szemüvegtartó

Ha csak vezetéshez használ szemüveget, jó megoldás, ha azt mindig a kocsiban tartja. Príma eszköz erre ez a szemüvegtartó. Persze, napszemüveghez is teljesen megfelelő, ráadásul ebben a szeszélyes őszi időjárásban soha nem lehet tudni, hogy éppen az eső fog-e esni, vagy hétágra süt-e majd a Nap.

Ráadásul, nem csak autóban használhatja: otthonában is bárhova tapaszthatja, hogy mindig biztonságban és kéznél legyen a szemüvege.

Parkolójegytartó

Praktikus a 465 forintos parkolójegytartó is. Önnel is előfordult már, hogy amikor becsapta a kocsi ajtaját, leesett a parkolójegy, így az ellenőr nem vette észre, jól megbüntették, és aztán faxolgathatott meg idegeskedhetett napokig a bírság eltörlése miatt? Ezennel ez a probléma megoldódott, már sem az időjárás, sem az ajtó becsukása által képzett fuvallat nem fújhatja le a papírt a szélvédőről. Tényleg pöpec kis cucc, csak ajánlani tudjuk.

Biztonságiöv-riasztó

Hogy örültek volna a szüleink, ha a mi gyerekkorunkban is lehetett volna kapni ilyen riasztót! Állandóan azt játszottuk a nővéremmel, hogy ki-be kapcsolgattuk a biztonsági övünket a hátsó ülésen, a szüleink meg frászt kaptak ettől. Szerencsére önnek már nem kell tépnie a haját: ez a kis kütyü éles csipogással jelzi, ha a gyerekből előtör a szabadulóművész.

 

Ezzel nem kell folyamatosan vezetés közben azt lesnie (még a gyerektükörből se!), hogy mikor kapcsolja ki magát a gyerek. Természetesen ezt is kipróbáltuk: hangosnak nem hangos, de mindenképpen figyelmeztet ha szökni próbál az utas. Így:

Univerzális nano-pad

Ahogy a fotón is látszik, mi csak telefonnal próbáltuk ki ezt a mindkét oldalán tapadós alátétet, de elvileg szemüveget, kulcsot, poharat(!) és parkolójegyet is lehet hozzá rögzíteni.

 

Ami jó benne: tényleg rajta marad, amit rátesz, és amikor leveszi, egyáltalán nem ragacsos (mert ettől tartottunk egy kicsit). Ha vezetés közben dumálni támad kedve és kihangosítja a mobilt, csak helyezze rá, és már társaloghat is biztonságosan. Annyi karbantartást igényel csak, hogy amikor a portól és elkoszolódástól elvesztette a tapadósságát, egyszerűen tartsa a csap alá és öblítse le meleg vízzel: ettől újra működni fog.

Oszd meg másokkal is!
Mustra