LÁJFHEKK

Kétmillió Bosch mosogatógép tűzveszélyes

2013. szeptember 5., csütörtök 12:35 |

A Bosch gépek a cég jelmondata szerint egy életre vannak tervezve - kivéve azt a több millió mosogatógépet, amiket most az egész világon visszahívtak, mert több tűzesetet is regisztráltak egy típushibás alkatrész miatt.

A probléma az 1999 és 2005 között gyártott mosogatógépeknél fordulhat elő, hogy az ön gépe érintett-e, azt ellenőrizheti a weblapon, vagy az ingyenesen hívható ügyfélszolgálaton, de arra készüljön fel, hogy a sorozatszámtól elkezdve a gyártási számig minden adatra szükség lesz. Segítünk, ezeket itt találja:

bsh

Ha bebizonyosodott, hogy a készüléke érintett, akkor természetesen díjmentesen kicserélik a problémát okozó alkatrészt a helyszínen, vagy új mosogatógép vásárlása esetén az új készülék árából történő pénzvisszatérítést is felajánlják. Bár a felhívás szerint az alkatrész nagyon ritka esetben jelent potenciális tűzveszélyt, mégis arra kérik a tulajdonosokat, hogy a szerelés megtörténtéig felügyelet mellett használják a készüléket.

Az eset egyébként hatalmas port kavart világszerte, ugyanis a típust először már négy és fél éve is visszahívták, de csak Amerikában. A 2009-es esetek után, 2011 júliusában az Egyesült Királyságban is vontak be termékeket, ahol 269 tűzesetet regisztráltak, és 632 ezer terméket érintett a probléma. Most viszont kiterjesztették a felhívást az egész világra, így Németországban például 2 millió mosogatógépnél kell cserélni az alkatrészt, hogy a használatuk biztonságos legyen. Ráadásul egyre nagyobb a nyomás a Bosch-Siemens cégen, hiszen felmerül a kérdés, hogy amennyiben már 2009-ben tudtak a problémáról, az azóta bekövetkezett tűzesetekért felelősnek tekinthető-e a cég.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta