Futócipőért ne menjen Parndorfig!

Múlt héten a parndorfi outletet térképeztük fel, most elmentünk megnézni, hogy van-e különbség a biatorbágyi Premier Outlets Center árai, illetve a felhozatala között. Eddig abban a hitben éltünk, hogy nyilván az osztrák outlet olcsóbb és a választék is sokkal nagyobb egyes üzletekben, most pedig, hazaérve Biatorbágyról, boldogan nyugtáztuk, hogy semmiben nem különbözik egymástól a két „akciósfalu”. Jó, persze, Gucci, Michael Kors, Burberry, Calvin Klein és egyéb dizájner cuccok nincsenek itthon (sajnos), most azonban nem is ez volt az érdekes, inkább a sportvonal felé tendáltunk: arra voltunk kíváncsiak, van-e különbség a kinti és az itthon kapható futócipők között. Szerencsére nem sok, és mi is meglepődtünk, mennyire nem: találtunk olyan cipőt, ami a Premierben még olcsóbb is volt, mint nagy testvérében, Ausztriában.

Évente legalább kétszer (év közepén és karácsonykor) körülnézünk Parndorfban, de olyan tömeget, mint amilyet a „late night shopping” alatt láttunk, még nem tapasztaltunk soha. Kígyózó sorokban álltak az emberek az üzletek előtt, a parkolóban meg öltek a helyekért. Egy kicsit nehézkesen ment így a cipők feltérképezése, mi a Pumában, a Nike-ban és az Adidasban néztünk körül.

Adidas, Parndorf

Egy kicsit olyan érzésünk volt az Adidas boltjában, mintha egy sportturkálóban lettünk volna. Teljes összevisszaság volt a cipők között, hanyagul voltak kirakva, és egy eladót sem találtunk, aki segített volna a választásban. (Persze, adjuk meg az esélyt rá, hogy nem készültek fel ennyi emberre.)

A választék egyáltalán nem óriási, a legolcsóbb futócipőt 42 euróért (12500 forint) láttuk, a legdrágábbat 90 euróért (26800 forint) adták. Méretben azért akadt jópár, biztosak vagyunk benne, hogy a rengeteg vevő közül egy sem maradt cipő nélkül.

A színválaszték is egészen elfogadható: volt kék, pink, piros, ezüst, és még sárga is akadt.

Adidas, Premier

Sokkal jobban éreztük magunkat viszont a biatorbágyi Adidasban, ahol azonnal a segítségünkre sietett egy eladó srác, és addig nem tágított mellőlünk, amíg 3-4 pár cipőt fel nem próbáltunk. Bár erre nem kifejezetten volt szükség a cikk megírásához, a valódi vásárló hiteles alakításához próbálnunk kellett lelkesen. (Így azért nem esett nehezünkre.)

Az árak nem sokban különböznek a kinti áraktól, van olyan cipő, amelyik pár száz forinttal olcsóbb, van, amelyik ugyanennyivel drágább. Csakhogy a választék sokkal jobbnak tűnt, illetve sokkal rendezettebb a bolt is, ami vásárló és újságíró részére egyaránt fontos, hiszen átláthatóbb a készlet.

Itt a legolcsóbb cipőt 11000, a legdrágábbat 28000 forintért láttuk.

Mindenképpen nézze meg a képgalériát, az összes(!) cipőről készítettünk fotót!

Parndorf vagy Premier?

Nike, Parndorf

A Nike boltban azonnal megtaláltuk a futócipő részleget, szerencsére óriási kiírással jelzik is, hogy merre keressük (egyébként legalább ez az egy az Adidasban is így volt). Rengeteg cipőt láttunk, és egy kicsit sajnáltuk is, hogy (elővigyázatosságból) nem vittünk magunkkal pénzt, mert rendkívül jó áron tudtunk volna bevásárolni.

Nemcsak az árak voltak jók, színből, méretből és fazonból is jócskán tudtunk volna válogatni. Itt is mindent végigfotóztunk, nézze meg a galériát!

A legolcsóbb cipőt 49 (14600 forint), a legdrágábbat pedig 89 euróért (26500 forint) láttuk.

Nike, Premier

Egyáltalán nem számítottunk rá, hogy a biatorbágyi outletben is hasonló lesz a felhozatal, mint az osztrákoknál. Azt hittük, kevesebb a cipő lesz, és talán drágábban is, de arra még álmunkban sem gondoltunk volna, hogy a fentiek után verni fogja a parndorfit. Pedig így történt: olcsóbb, és több a cipő is.

A választék óriási, csoportosítva vannak a cipők neutrál és stabil kialakítás szerint. Rengeteg méret van, szóval ne aggódjon, ha nem jut ki a napokban, biztosan lesz még a kiszemelt cipőből 1-2 hét múlva is. A legolcsóbb 10500, a legdrágább 26000 forintba kerül.

Itt is mindent lefotóztunk, válassza ki a galériából, hogy ön melyiket venné meg!

Puma, Parndorf

Elég gyér volt a felhozatal, de sajnos a biatorbágyi Pumához képest még így is menő. Hétféle cipőt láttunk: pink, fekete, kék, rózsaszín-szürke és fehér színben is. Kényelmesnek nem tűntek, de legalább drágák.

A legolcsóbb 35 euro (10500 forint) a legdrágább 70 euróba (21000 forint) kerül.

Ön melyik márkát preferálja futáshoz?

Puma, Premier

Kicsit csalódtunk az itteni Pumában, alig volt futócipő. Ami volt, az sem igazán a jobbak közül, ráadásul még csak nem is olcsón.

Összesen talán ha 6-7 különböző cipőt találtunk, a legolcsóbb 6500 forint, a legdrágábbért pedig 22 ezret kell kiperkálni. Sajnos utóbbinál eddig csak jobbakat láttunk, és a párnázottsága sem tűnt ideálisnak.

 

Vásárlási maraton a Premierben

Pár héttel ezelőtt vásárlási maraton volt a Premier Outlets Center üzleteiben: a megjelölt termékeket az eredeti árnál 90 százalékkal olcsóbban lehetett hazavinni. Óriási tömeg volt Parndorfhoz hasonlóan, de legalább 200 kilométerrel közelebb voltunk.

DSC03948
Ön milyen cipőben fut? Írja meg nekünk a Shopaholic Facebook oldalán!

 
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek