Rossz időben is lehet nyaralni

Ha nyaralása alatt éppen rossz idő van, akkor sem kell elkeseredni, mert van egy csomó dolog, amit akkor is csinálhat, ha éppen nem süt hét ágra a nap.

Múzeumok és egyéb látnivalók

Mielőtt elindul otthonról egy másik városba, legyen B terve, és nézzen szét milyen helyek vannak, amik érdekesek és fedettek is. Ne érje be az egyszerű látnivalókkal, amik már minden utazási könyvben lerágott csontnak számítanak. Van mondjuk egy csokigyár a környéken? Esetleg egy sörfőző üzem? Hívja fel őket, hogy van-e lehetőség látogatásra. Szóba jöhet bármi, ami egy kicsit is érdekli, és ne tartsa vissza az, hogy a honlapon nincs feltüntetve a látogatási lehetőség, telefonáljon oda, sosem tudhatja, hogy egyéni megkeresésekre hogyan reagálnak.

Strand és Vízipark

Ha egyébként meleg van, csak borult az idő, vagy kicsit szemerkél az eső, akkor irány a vízipark. Mivel így is, úgy is vizes lesz, ezért ha a hőmérséklet engedi, akkor használják ki, hogy nincsenek sokan, nem kell sorban állni a csúszdáknál, és nem kell azzal foglalkozni, hogy éppen kit fröcsköl le. Ha van fedett rész, ahol esetleg szaunázni vagy gyógyfürdőzni lehet, akkor az is kiváló, igaz valószínűleg többen menekülnek majd oda a rossz idő elől.

stockfresh id646009 smiling-boy-and-little-girl-swimming-in-pool

Főzés

Ha van felszerelt konyha a szálláson, akkor a lehet jó időtöltés a főzés is. Főleg, ha autóval ment a nyaralásra, vagy van a közelben egy bolt. Nézzen utána az interneten, hogy arra a vidékre milyen étel jellemző, és készítse el, főleg hogy most biztos, hogy minden hozzávalót megtalál. Sőt, ha olyan helyen tölti a szabadságát, ahol van erre mód, akkor kérjen segítséget a házinénitől vagy a szomszédtól, de akár a szálloda konyháján is megkérdezheti, van-e lehetőség kuktáskodni egy kicsit.

Játék

Ha minden kötél szakad, akkor marad a játék. Ha közben senkihez sem szeretne szólni, akkor persze játszhat a telefonján is, de a legjobb, ha egész estés játékprogramot csinál. Nem kell, hogy legyen a kocsiban, vagy a nyaralóban társasjáték, számtalan lehetőség van az egyszerű barkóbától a házi készítésű Activityig. Ha valakinek nagyon nincs ötlete, hogy merre induljon el, itt például böngészhet. Persze ezek főleg családosaknak jók, de ha valami kimondottan felnőttes játékot keres, azzal is bőven tele az internet.

Vásárlás

Nem kell feltétlen rengeteg pénzt elkölteni, elég csak szétnézni. Megveheti a szuveníreket, esetleg egy-két ruhadarabot, amit semmiképpen sem tud otthagyni, és megírhatja a képeslapokat is. De ha külföldön van, akkor már az is élmény, ha egy élelmiszerboltba megy, és olyan alapanyagokat, fűszereket vagy ízeket keres, amik itthon egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen beszerezhetőek.

shutterstock 113480041

Pihenés

Elvégre pihenni ment oda, úgyhogy itt az idő, hogy aktív kikapcsolódás helyett ne csináljon semmit. Nézzen filmeket, olvasson könyvet, és ne is keljen ki az ágyból. Ha pedig van nagy fedett terasz, amin esetleg még a napozóágy is elfér, akkor ugyanezt a friss levegőn is élvezheti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek