A legjobb ajándékok fesztiválozóknak

Kezdődik a fesztiválszezon, ahol a különböző támogató cégek a promócióik során szórják a reklámajándékokat: ezek többsége teljesen életszerűtlen, hiszen senki sem hajt egy fesztiválon csúnya férfipólóra (a férfiak többsége sem), vagy passtartóra, tollra, szórólapra meg végképp. Az eddigi felhozatalokból talán a napszemüveg, a szalmakalap és az esőkabát az, ami tényleg jó ajándék, úgyhogy mi inkább összegyűjtöttünk ezeken felül még pár olyat, amiket sokkal szívesebben kapnánk. A cégeknek se volna haszontalan, hisz ettől még talán tényleg rokonszervesnek is éreznénk őket, ráadásul nem is feltétlen drágábbak, mint a hasznavehetetlen társaik.

Papír zsebkendő / frissítőkendő

Rendben van, hogy a fesztiválok a bulizásról szólnak, de a legcsicsásabb virágos boa sem lesz már egyedi partykellék, ha minden harmadik embernek olyanja van. Amiből viszont sosem elég, az a papír zsebkendő és a frissítőkendő.

Ráadásul ezeket az ember hajlamos meg is tartani. Míg a party boát vagy a felfújható gitárt azonnal elhajítja mindenki, amint rájött, hogy egyáltalán nem, de még ittas állapotban sem poén, addig a zsebkendőt akár haza is viszi, hiszen másnap vagy bármikor hasznát veszi, a frissítőkendőről nem is beszélve, ami maximális komfortérzést tud biztosítani egy könyékig szaftos gyros után.

Kézfertőtlenítő és ragtapasz szett

Leginkább a fesztiválokra látogató nők, de remélhetően a férfiak többsége is örülne egy zsebben elférő folyékony kézfertőtlenítőnek, amit a Toitoi WC használata után is lehetne használni, vagy csak szimplán étkezés előtt. Bár a boltokban sem drága, de a bármilyen logóval felmatricázható kézfertőtlenítőnek biztos, hogy mindenki jobban örülne, mint egy világítós kitűzőnek. Arról nem is beszélve, hogy ha valami történik, milyen jó, ha kéznél van egy kis ragtapasz. Ez is olyan, amit ha az ember egyszer berakott a táskájába, nem szedi ki olyan hamar, mert mi van, ha szükség lesz rá, így a jól elhelyezett logó, akár egész évben szem előtt lehet.

Világítós cipőfűző

Ha már ott tartottunk, hogy a villogó kitűzők milyen unalmasak, akkor azért előállunk egy olyan megoldással, ami világít is, és menőbb is. Világító cipőfűző. Ha bármelyik cég azért nem lelkesedik az ötletért mert nem látszik megfelelően a logója, akkor eláruljuk, sötétben semmilyen világító ajándékán nem látszik a logója, ez viszont még nem annyira lejárt lemez, mint a kulcstartó vagy a labda.

LED flashing shoelace
DIYtrade

Kulcstartóra akasztható minilámpa

A luxusérzethez a zsebkendő és a kézfertőtlenítő után egy minilámpa a végső összetevő, ha fesztiválon lakunk, vagy éppen úgy esik, hogy az este folyamán szeretnénk felkeresni a mobilvécésort. Sokan gondolják úgy, hogy jobb is azt nem látni, mi van ott, de mégis megnyugtatóbb, ha van nálunk egy zseblámpa, amivel pontosan belőheti, hová ne lépjen semmiképp se. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen kis kütyü az év többi napján is remek használatot tesz, például mikor a kulcslyukat keresi a sötétben.

Mobil ülőalkalmatosság

Még a legjobb koncert alatt is elfáradhat, és két koncert között sem árt megpihenni, ilyen reklámajándékra mégsem gondolnak a marketingesek. Pedig elég egy újrahasznosított és jól tervezett kartondoboz, ami amellett, hogy széthajtva nem foglal sok helyet, bele is lehet pakolni akár a pulóvert, vagy táskát (amíg rajta ül, viszonylag nehezebb lesz ellopni), ha pedig ön alacsonyabb, vagy csak idegesíteni akarja az ön mögött állókat, akkor nem kell megkérni senkit arra, hogy vegye már a nyakába néhány percre. A másik, olcsóbb megoldás, a műanyag kis szőnyeg, ami arra is jó, hogy ráüljön egy személy, de nagy hőségben kiválóan alkalmas legyezőnek is, esetleg - láttunk már ilyet is -, frizbinek is használható.

91144603
Peter Pakvis

Italhűtő

Itthon nem annyira elterjedt még, valószínűleg azért, mert nálunk inkább a csapolt sörök fogynak, mint a dobozosak, de hátha ezek is fel tudnának zárkózni, ha kapnának hozzájuk a vásárlók egy neoprén tartót, ami segít abban, hogy az ital tovább maradjon hideg. Egyébként ezeket lehet már palack-, sőt pezsgős pohár méretben is kapni, szóval a lehetőségeknek nem szab határt a dobozos kiszerelés. Bármilyen színben, bármilyen logóval el lehet látni, és előállításuk sem túl drága. Sokkal hasznosabb, és jóval kevésbé elcsépelt, mint a strandpapucs, és valami ütős mintával még talán arra is rá lehet venni az embereket, hogy későbbre, kiránduláshoz, vagy csak simán a kánikula sújtotta városban közlekedéshez is tartsák meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek