Itt hozza magát formába

Tavasszal sok nő kezd el azon pánikolni, hogyan tud naponta 5 kilót fogyni, miközben chipset eszik a TV előtt. Nos, ezt a módszert még nem találták fel, egy azonban biztos, a testmozgás nemcsak fogyaszt, de formál, feszesít, és ami a legfontosabb, egészségessé tesz. Ha kiolvasta az összes fitneszmagazint a csodadiétákért és pszichológiai tippekért, esetleg már ki is találta, hogy milyen mozgásformával fogja átszabni a testét, akkor segítünk, hol érdemes elkezdeni.

Olyan népszerű budapesti edzőtermeket válogattunk össze, amelyek vagy könnyen megközelíthető helyen vannak, ezért senkinek sem lehet az a kifogása, hogy nem jut el oda; vagy a wellness részlegük miatt tűnhet jó ötletnek megjutalmazni magunkat edzés után egy kis szaunával vagy pezsgőfürdőzéssel. Kimondottan olyan helyeket is kerestünk, ahol díjazzák a kezdeti lelkesedést, így akár végigjárhat több edzőtermet is kedvező áron, amíg megtalálja az igazit.

All You Can Move

Ha már elszánta magát, hogy vesz egy bérletet, először is nézzen szét, vagy kérdezzen rá a munkáltatójánál. Sok nagyobb cég szerződik le ugyanis edzőtermekkel, ahol dolgozóik kedvezményesen sportolhatnak, és egyre több cégnél érhető el az All You Can Move Sport Pass is, akik a weblapjuk szerint 450 céges partnerrel állnak kapcsolatban, és 220 sportlétesítmény fogadja el a kártyájukat országszerte. Ezek bármelyike naponta látogatható a kártya tulajdonosainak, mindössze annyi kell hozzá, hogy a munkáltató szerződött partnere legyen a kártyát kibocsátó cégnek, ön pedig vállalja az év végééig tartó hűségidőt. Érdekességként meg kell jegyeznünk, hogy olyan emberek nem válthatják ki a kártyát, akiknek a munkavégzésükhöz elengedhetetlen a jó fizikai állapot és az esztétikus megjelenés. Ez alapján arra következtetünk, hogy a referenciaként felsorolt Air France vagy a KLM légiutaskísérői bukták a dolgot, mint ahogy az RTL Klub műsorvezetői is, de a Katolikus Ifjúsági Mozgalom vagy a Magyar Országgyűlés munkatársai remélhetőleg nem. Több csomagból válogathat, amely a látogatható termek számában különbözik, a legolcsóbb 7200 Ft, a legdrágább 16900 Ft egy hónapra.

tk3s 096mpo04993
Maurizio Polverelli

Broadway Fitness

Budapest belvárosában, az Ó utcában található a Broadway fitness, ahol nemcsak edzeni lehet, de van úszómedence, valamint szauna, gőzkabin és szolárium is. Cardio és fitness gépeken egyaránt végezhetőek az edzések, de csoportos órák közül is lehet válogatni. Pilates, jóga, kickbox, aerobic, vagy a kettlebel golyóval nehezített GiryaFit módszert is kipróbálhatja. Kezdő kedvezmény is igénybe vehető, így vagy kezdő napi jegyet lehet venni, vagy öt alkalmas, egy hónapig érvényes start bérletet kedvező áron.

Fitness Factory

A Material Center nem messze az Árpád hídtól, a Róbert Károly körúton várja a lakberendezés iránt érdeklődőket, a tetején pedig a Fitness Factory várja a sportolni vágyókat. Csoportos órákon négy teremben lehet részt venni, ahol van TRX, spinning, zsírégetés, kangoo, body art vagy core training is.

Gilda Max

Budapest hat pontján is található termeknek az a különlegessége amellett, hogy Béres Alexandra a sztáredező, illetve a szakmai vezető, hogy non-stop lehet menni edzeni, tehát az a kifogás is megdőlt, hogy csak lehetetlen időpontokban érne rá. A gépes edzés mellett járhat zsírégető edzésre, van kangoo, hot iron, zumba, dinamikus jóga, spinning, és megannyi lehetőség, attól függően, hogy melyik edzőterem van önhöz a legközelebb. Nagy wellness részlegre ne számítson, de szauna van mindegyik teremben. Gyermekmegőrző is működik a Savoya Parkban, az Óbuda Gate-ben és a Flórián téren.

Life 1 wellness

A Corvin Plazában az Üllői út és a József körút közelében a Life 1 várja a fogyni vágyókat. Itt akár kimondott fogyókúrás tréningen is részt lehet venni, ez 12 hétig tart, 80 ezer forintba kerül, de van benne a korlátlan belépés mellett heti egy személyi edzés, havi egy masszás, három hónap alatt összesen másfél órát lehet tölteni a szoláriumban, és VIP szekrény is jár már ennyi pénzért. Zsírégetés, jóga, zumba, TRX, box, kangoo és az összes divatos fitness őrület megtalálható, a wellness részen pedig szauna, gőzfürdő, pezsgőfürdő és úszómedence várja. Utóbbi úszásra nem ideális, de aquafitnessre tökéletes.

Lite Wellness

A Mammutban található Lite Wellnessben akár klubtag is lehet, de ha éppen csak el akarja kezdeni a sportos életmódot, akkor rövidebb időre is kipróbálhatja, mit tud ez az edzőterem. A csoportos edzésekben a már megszokott pilates, jóga, zsírégetés, alakformális, spinning mellett van nyújtás, gerinctorna és senior torna is. A wellness részen szauna és infra kabin is található. Ha valaki szereti a kimondottan fogyni vágyóknak szóló programokat, itt is indul egy, amiben részt vehet április végétől.

Liget Fitness Wellness Központ

Tömegközlekedéssel kicsit bonyolultabb megközelíteni, de a Móricz Zsigmond körtér környékén élőknek, egy kellemes kis bemelegítő sétával azért hamar elérhető, aki pedig úgyis kocsival megy, annak talán egyszerűbb is, mint a plázás vetélytársak. Csoportos óráiból nem hiányozhat az aerobic, a jóga, a táncos órák, a hot iron, vagy a spinning, de van baba-mama torna, csoportos evezés, capoeira vagy body pump, ami tulajdonképpen zenére végzett, csoportos súlyzózás. Aki nem szeret magányosan fogyni, itt akár klubba is tömörülhet. Gyerekkel érkezők a játszóház szolgáltatásai is igénybe vehetik napközben.

tk3s 481phb00563
. Photobank

Millenium Wellness

A IX. Kerület Duna partján, a Millenium Toronyban található központban is kikapcsolódhat a fárasztó edzés után.  A cardio- és mindenfajta gépek mellett csoportos jógán, zumbán, pilatesen vagy TRX-en vehet részt, vagy akár egy olyan órán, ami nemes egyszerűséggel csak a „has-láb-popsi” nevet viseli, és állítólag nem ugyanaz, mint az alakformálás. A wellness részen jacuzzi, szauna, gőzkabin, infraszauna, és egy élményzuhany is a rendelkezésre áll, bár egyelőre nem világos mitől lesz élmény az a zuhanyzás.

Oxygén Wellness

Három helyen találhatunk Budapesten Oxygén Wellness központot: az egyiket Angyalföldön a Fáy utcában , a másikat Újpesten az Árpád úton, a harmadikat pedig a Naphegyen. Aki azt hinné, hogy mint a Gilda Max esetében, közel hasonlóan felszerelt és azonos árú wellness központokkal van dolga, az nagyon téved. A Naphegyen és Újpesten medical központ is van, így akár egy jól eső súlyzózás után kifehérítheti a fogát, vagy allergiaszűrés után mehet egy alakformáló edzésre. Természetesen van lehetőség személyi edzővel dolgozni, de itt feltalálták a csoportos személyi edzést is. A wellness részről szóló értekezések a weblapon kissé zavaróak, én konkrétan megijedtem attól, hogy sejtelmes a pezsgőfürdőjük, viszont megtudtam, hogy a szolárium több mint egy barnító berendezés. A Naphegyen van meztelen szauna is, biztos azért kerül egy napi belépő 7000 forintba.

Prima Wellness

A X. Kerületben a Gyömrői úton található Prima Wellnessben akár squasholni is elmehet, amellett, hogy Jó reggelt alakformáláson, TRX órákon, zumbán, spinningen, gerincjógán, vagy Party Dance órán vehet részt. A wellness részlegen van aquajóga, de ellazulhat a jacuzziban, az infraszaunában, vagy esetleg a sószobában is. Ha barnulni szeretne, akkor szolárium áll a rendelkezésére, méghozzá olyan, ami relax hangterápiás, ezért választhat, hogy madárcsicsergést, vagy patakcsobogást szeretne hallgatni miközben zúg a gép.

Összesítés
 Hely  Wellness Részleg  Személyi edző  Diák / nyugdíjas / délelőtti kedvezmény  Első alkalmas akció  Napi jegy (kombinált)  10 alkalmas bérlet (kombinált)  Havi bérlet (kombinált)  Gyermekmegőrző
Broadway Fitness Szauna, gőzkabin, jacuzzi, medence Van Nincs Napijegy: 990 Ft 
5 alkalmas bérlet: 3990 Ft
2190 Ft Nincs 21.990 Ft nincs
Fitness Factory Szauna, jacuzzi, meleg köves ülőke Van Diák / Nyugdíjas / Délelőtti Nincs 2750 Ft 15.950 Ft 15.950 FT Van (2,5 óra ingyen)
Gilda Max Szauna, infraszauna Van Diák / Nyugdíjas Nincs 1590 Ft 14.990 Ft (12 alkalmas) 19.990 Ft Egyes termekben
Life 1 Szauna, jacuzzi, gőzkabin, medence Van Délelőtti kedvezmény Start jegy: 1100 Ft
Start bérlet (30 nap): 12.990 Ft
2190 Ft 12.990 Ft 18.900 Ft Van, ingyenes
Lite Szauna, infrakabin Van Diák / Nyugdíjas 2800 Ft / 7 nap 2600 Ft 20.500 Ft 21.500 Ft Van, klubtagoknak ingyenes
Liget Szauna, gőzkabin Van Diák / Nyugdíjas / Délelőtti Nincs 1690 Ft 15.900 Ft 17.900 Ft Van
Millenium Szauna, gőzkabin, jacuzzi, élményzuhany Van Diák / Délelőtti Nincs 2000 Ft 13.600 Ft (8 alkalmas) 19.500 Ft Van
Oxygén Szauna, jacuzzi, gőzkabin stb Van Délelőtti 30 napos bérlet: 18.000 Ft (Újpest + Fáy utca)
5 alkalom: 9.900 Ft
2400 Ft (Újpest)
2500 Ft (Fáy)
7000 Ft (Naphegy)
21.000 Ft (Újpest)
23.000 Ft (Fáy)
50.000 Ft (Naphegy)
45.000 Ft (Naphegy) Van (kivéve Újpest)
Príma Szauna, jacuzzi, medence Van Diák / Nyugdíjas / Délelőtti Napi jegy: 990 Ft 1790 Ft 13.190 Ft (8 alkalom) 16.990 Ft nincs

Nagyon szeretünk segíteni: tessék, a Dívány.hu Summer Shape program

A legtöbb edzőteremben első alkalommal nyugodtan forduljon a teremedzőkhöz, vagy az oktatókhoz, akik biztos segíteni fognak, és tippeket is adnak, ezáltal lesz személyre szabott a programja. Mi csak azt mondjuk meg, hova menjen, mindezt összesen 38.770 forintért.

Akciós 90 napos program
Hely Rendszeresség Időtartam Ár
Broadway Fitness Heti 2 alkalom 2,5 hét 3990 Ft
Príma 1 alkalom 1 alkalom 990 Ft
Lite akár naponta 1 hét 2800 Ft
Life 1 akár naponta 30 nap 12.990 Ft
Oxygén akár naponta 30 nap 18.000 Ft
Oszd meg másokkal is!
Mustra