no

Dekoráljon húsvétkor babakocsit toló tyúkkal!

Úgy tűnik, a tavasz hírnöke már nem a hóvirág, hanem a boltokban megjelenő húsvéti dekoráció- és giccsözön. Az idei év slágertermékei a kertésznadrágos állatok, de láttunk nyúlnak öltözött medvét, babakocsit tologató kacsát és pózoló birkát is. Húsvéti dekoráció-körképünk következik, bizarr kilengésekkel.

Müller

Elég széles a Müller választéka, mind árban, mind ízlésben. Az egészen drága óriás porcelánnyúltól az olcsóbb (és kissé ragasztófoltos) bárányig mindent meg lehet találni. Ajtódíszeket nem sokat láttunk, de sütikiszúróban erősek, gyakorlatilag az egész tanyavilágot megcsinálhatjuk kekszből. A porcelánnyúl választékuk is hatalmas, ezeket a húsvéti ebéd mellé ajánljuk. A nyulak visszafogott minimalista megjelenése miatt egyébként megkockáztatom, hogy a dekoráció körkép legkifinomultabb darabjait láthattuk. Egyedül a színekkel kellene csínján bánni, mert a metálzöld vagy rózsaszín eléggé visszavesz a letisztult megjelenésből. De nézzük a jó oldalát: aki szereti a színeket, legalább bőven tud válogatni. Ha nem tetszik a visszafogottság, akkor ültethet kertésznadrágos kacsát vagy a tojásából kibújni készülő nyulat is az asztalra, de gyújthatunk nyúl és tojás alakú alakú gyertyát is. Ha pedig a tavasz hangulatát szeretnénk visszahozni, akkor vehetünk a húsvéti díszek mellé akár egy zöld verebet is, ami eléggé kilógott a szalmacsirkék világából.

Tchibo

A szokásos tojástartó kosárkák itt a legdrágábbak, bár az is igaz, hogy ezeket elnézve legalább úgy tűnik, mintha tíz percnél hosszabb idő lenne otthon elkészíteni őket, negyedannyi anyagi befektetéssel. A Tchibo ráerősített a használati tárgyakra is, így mostantól tud a mikróban is tojást főzni, de ha mégis maradna annál a szintén nem túl megerőltető verziónál, hogy egy lábasba vizet tölt, akkor sem kell már csak úgy egyszerűen belehelyezni, mert vásárolhat tojásfőző betétet. A kedvenc a négy darabos tojásformázó készlet, amivel szív, nyúl, focilabda, valamint kagyló formájú főtt tojást tehet az asztalra. A sima fehér porcelánnyúl is itt megvásárolható, és árban kedvezőbb, mint a Mülleres, viszont ez már nem annyira formatervezett, ezért inkább olyan benyomást kelt, mintha csak elfelejtették volna kifesteni. Ami persze nem gond, ha pont ez a célja, és nekiülnek a gyerekekkel egyedi nyuszit készíteni.

Drogerie Markt

A DM bővelkedik ajtódíszekben és mindenfelé akasztható dolgokban. A minden évben hasonló kollekció alapjai a fából és filcből készült díszek, amiken általában cuki nyulak és bárányok pózolnak különböző test- és élethelyzetekben, mint például lepkefogás közben(?). A tojásgyűjtő kosarak nagyon kislány-kompatibilisek voltak az általunk meglátogatott drogériában, amit már csak azért sem értünk, hiszen a fiúk járnak locsolkodni, logikailag tehát inkább nekik lenne szükségük egy strapabíró gyűjtőkosárra, amiben hazavihetik a zsákmányolt tojásokat. Sokfajta előre elkészített tojást is lehet kapni, valamint mindenfajta csipeszt, matricát, tojásfestéket, ami a dekoráláshoz és alkotáshoz nélkülözhetetlen.

Egyéb

Ha trash műfajban képzeli el a húsvéti dekorációt, azaz mindenből a leghihetetlenebb kreálmányt szeretné összegyűjteni, az Euro Diszkont, Euro Shop és a különféle vegyiáru diszkontok valódi aranybányák lesznek az ön számára. Az Euro Shopban (ahol minden 390 Ft) voltak egyébként viszonylag komolynak mondható díszek is, ha megelegészik a hurkapálcás virággal. Az Euro Diszkontban vásárolható kerti nyúl szigorú tekintetével, piros kantáros nadrágjával kertjének valódi ékköve lehet, de még inkább ragyog majd, ha kiegészíti egy csokornyakkendős békával. Asztalára helyezhet húsvéti terítőt, amin szorgos hipszter nyuszik görkorcsolyáznak és longboardoznak. A vegyiáru diszkontban előkerültek a Fabergé-tojás megoldások, de a gyöngyös ajtódísz is mindenképpen említést érdemel, arról nem is beszélve, hogy a galériában látható rózsaszín nyúl kis ásója vajon miért került oda és úgy, ahogy most van?

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra