LÁJFHEKK

Táblagép életképtelen nőknek

2013. március 23., szombat 21:01

Az Eurostar nevű cég a piacra dobott egy kifejezetten nőknek szánt táblagépet. Ezzel nem is lenne semmi gond, elsőre hihetnénk azt is, hogy menő divattervezők gondolták ki a dizájnt, vagy sokkal könnyebb, mint a versenytársai, esetleg adnak hozzá egy táska/cipő/ruha kupont. De nem: az ePad Femme gyártásakor berendelték azokat a fejlesztőket, akik eddig csak képről láttak bárkit a másik nemből, kiraktak a tárgyalóba egy képügynökségtől lopott, 25-45 közötti nő fotóját, majd megpróbálták közösen kitalálni, mi az álma.

Nos, szerintük egy rózsaszín tabletről álmodik, amivel nincs is sok probléma, hiszen valóban fontos szempont sok nőnél, hogy milyen színű a kütyüje. De ebben nincs semmi újdonság, és erre a legtöbb számítástechnikai cég már rá is jött. Akik még nem, ott pedig a kiegészítő gyártó cégek jöttek rá, és ontják az unalmas szürke és fekete telefonokhoz vagy táblagépekhez a különböző tokokat, színes kábeleket, vagy hátlap matricákat.

Hogy az Eurostar csapata teljesen ostobának nézi a nőket, az csak a bekapcsolás után derül ki. A rózsaszín és fehér gyári háttér még hagyján, bár a képek alapján azonnal egy átlag alatti intim betét reklám ugrik be, mondjuk, itt legalább nem énekel senki hülyeségeket, mint a TV-ben. Viszont felbukkannak az előre telepített alkalmazások, amiket a fejlesztők szerint minden nő szívesen használ, és megkönnyíti az életüket. Persze, mert a nők annyira hülyék, hogy maguktól nem tudják, hogy akár ők is kikereshetnék azokat az Android alkalmazás boltjából, amikre tényleg szükségük van, vagy szerintük nem képesek rányomni a vastag betűkkel kiemelt letöltés gombra. Arról nem is beszélve, hogy a világ táblagépet használó hölgyei nyilván mind ugyanazokért a dolgokért lelkesednek, egészen egyszerűen azért, mert ők nők.

A legfontosabb alkalmazások tehát, amik nélkül a nők nem tudnak élni, az a ruhaméret átváltó (ami egy angol turkálóban talán valóban életmentő lehet); kétfajta jóga alkalmazás (mert minden nő jógázik, de legalábbis egy tablet alkalmazás segítségével szeretnének relaxálni, megtalálni a lelki békét és a spiritualitást). Ezen felül menstruációs naptárt, termékenységi naptárt és testtömeg-kalkulátort is előre telepítettek, de van beépített alkalmazás parfümökről, és bevásárlást segítő programok is, hiszen a sopizás is tipikus női feladat. Ha mindez mégis sikerül, akkor indiai és keleti receptek közül válogathat az esti vacsorához, már ha a sütőt be tudja kapcsolni segítség nélkül.

Egyébként a tablet 8 inches, Android 4.0 fut rajta. 16 gigás belső memóriáját pedig Micro SD kártyával lehet bővíteni. Bár felmerül a kérdés, hogy a nők, akik ugye nem tudnak programokat letölteni se, mit kezdenek majd az SD kártya helyével?

Tény, hogy a nők más dolgokat is fontosnak tartanak számítástechnikai eszköz vásárlásakor, mint a gigabyte-ok és a processzor, de azért mindennek van határa. Árban egyébként 190 dollár körül mozog, amennyiért már a 7 inches tabletek közt tényleg menőnek számító Nexus 7-et is vehetünk, bár az nem rózsaszín, és magunknak kell személyre szabni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta