A Tesco mindenkit lever, vagy nem

Megnyílt az online Tesco, ami átalakítja az eddigi vásárlási szokásokat. Hogy milyen a minőség házhoz hozva, hamarosan kiderül, mert kipróbájuk, de hogy mit tudnak a hazai versenytársak online-ban, kiderül most.

Tesco

dw 463
Tesco

Annyira új az egész, hogy a Tesco oldaláról még az előregisztráció is elérhető, miközben már élesben is fel tudunk iratkozni. Az adatok megadása során kiderül, hogy egyelőre még csak Budapesten, Pest és Fejér megyében, Etyeken működik az online bevásárlás. A felület egyébként nagyon felhasználóbarát, rendkívül egyszerűen kezelhető, jól strukturált, a kedvenc termékeket el lehet menteni, hogy később gyorsabban megtalálja, és az akciók is külön fülön érhetőek el. Húsoknál csirkecombot darabra és súlyra is vásárolhatunk, ugyanígy a krumplit is vehetjük akár darabra is. Hibák persze még vannak a rendszerben, például ha konkrétan gyömbért keresne, akkor azt a burgonyák között találja. Mégis nagyon erős kezdet ez a Tescotól.  Reggel 8-tól este 10-ig, a hét bármely napján, két óránkénti sávokban jelölheti meg mikor alkalmas önnek a termékek átvétele, és egyben tájékozódhat a szállítási költségekről is, ami a mi esetünkben, Budapestre 899 forintra jött ki, és akár már másnap reggelre hozzák a cuccot. Az online fizetési mód mellett készpénzzel és étkezési utalvánnyal sajnos nem lehet fizetni, viszont a futárnál (vagy ahogy a honlapon szerepel: kiszállítási asszisztensnél) is használhatja bankkártyáját.

CBA

cba-online copy

Február óta működik újra a CBA webshopja, amiben az ígéretek szerint 3000 termékkel és folyamatos akciókkal várják a vásárlókat. Jelenleg a szállítás Budapestre és Pest megye egy részébe 5000 forint felett ingyenes, egyébként a fővárosba 999 forint, míg 2200 forint olyan vidéki városokba, ahol elérhető a CBA webshop szolgáltatása. Ha 40.000 forint felett rendel, akkor a kiszállítási  akció lejárta után is ingyen viszik ki az árut. Náluk is meg lehet választani az átvétel idősávját, amit minimum 48 órán belül jelölhetünk meg. Hétköznap 8 óra és 20 óra között választhat a szintén két órás idősávokból, szombaton 16.00-ig, vasárnap pedig egyáltalán nem lehet kérni kiszállítást. A vásárlás itt is átlátható, bár az alma nem rendelhető darabszám alapján, mint ahogyan csirkecomb sem. Online nem tudunk fizetni, viszont a futárnál készpénzzel és bankkártyával is kiegyenlíthetjük a rendelést.

G'Roby

hazhozszallito srac bal

A legrégebbi versenyző, 1999 óta szállítanak házhoz, és a weblap szerint pontosan 5671 fajta termék érhető el raktárról. Budapestre és Pest megye bizonyos településeire 24 órán belül szállítanak, míg az ország többi részére 72 órán belül. Fizetéskor étkezési utalványt is elfogadnak a készpénz és a bankkártya mellett, de online is ki lehet fizetni a pakkunkat. A kiszállítási idő náluk is minimum 48 óra és itt is lehet pontosítani, hogy mikor tudja átvenni rendelését. Lehetőség van expressz szállításra is, vagyis a 11 óráig leadott rendelést, akár már aznap délután kiszállítják. A G'Robynál egyébként hétköznap 9 és 20 óra között, kicsit össze-vissza idősávokban szállítanak ki, szombaton délután kettőig lehet várni a futárt idősáv megjelölés nélkül, vasárnap pedig nincs kiszállítás. Budapesten 890 és 1090 forint között, a főváros vonzáskörzetébe pedig 1600 és 2500 forint közötti áron szállítanak ki. A termékek itt is jól strukturáltak, külön rákereshet például az adalékanyagmentes, és a tartósítószermentes termékekre is, sőt a vital shop kategóriában azonnal válogathat a reformélelmiszerek, a diabetikus termékek és a bio árucikkek között.

Bevásárlószolgálat

Budapestre és vonzáskörzetébe rendelhet a bevásárlószolgálaton keresztül, ahol a honlap szerint több mint 10 ezer termék közül választhat. Ha délután 16 óráig leadja rendelését, azt másnap teljesítik, de hétvégén nem vállalnak kiszállítást. Kicsit macerásnak tűnik, de lehet előre utalással fizetni, vagy a kézbesítéskor készpénzzel és étkezési utalvánnyal. Budapestre 15 ezer forinti rendelés alatt 1290 forint a kiszállítás, a környező településekre pedig 2190 forint. Az elég fapadosnak tűnő webáruházban egyébként valóban nagy a választék, pékárut, gyümölcsöt is lehet rendelni, de az árak borsosak. Fél literes üdítőt a trafikban is kapunk 300 forintért, ahogy a búzalisztért is sokalltuk a 309 forintot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra