LÁJFHEKK

25 millió forintos büntetés az Aldinak

2013. március 4., hétfő 16:33

A Gazdasági Versenyhivatal 25 millió forintra bírságolta az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt-t, fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

A GVH közleménye szerint az Aldi 2011 decemberében hirdette meg akcióját, amiben kedvezményes áron kínálta Tevion típusú külső merevlemez termékét. A vizsgálat megállapította, hogy az üzletláncnak már az ajánlat meghirdetése előtt számolnia kellett azzal, hogy a merevlemezt nem fogja tudni megfelelő mennyiségben biztosítani az akció ideje alatt, de erre a körülményre sehol sem hívta fel a figyelmet, ahogy ezt már akkor is többen jelezték.

A kiszabott 25 millió forintos bírság megállapítása során a Gazdasági Versenyhivatal súlyosbító körülményként figyelembe vette, hogy a vállalkozás már korábban is követett el jogsértést, valamint azt, hogy a megtévesztő hirdetéseivel a fogyasztók széles körét elérte.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta