LÁJFHEKK

Itthon már nem szidolozunk többé

2013. február 9., szombat 12:35

A Henkel Magyarország Kft. tájékoztatása szerint már nem forgalmazzák a Sidol termékcsaládot. A cég kommunikációs osztálya a termékek forgalmazásának megszüntetését a Henkel regionális döntésével indokolta.

A döntés hátterében valószínűleg a fogyasztói szokások megváltozása áll, vagyis túl kevesen vásárolták a terméket, és nem érte meg árusítani. A Dívány kérdésre a cég munkatársa elmondta, nincs helyettesítő termékük, és nem is tervezik új, hasonló célokra felhasználható termékcsoport bevezetését.

A Kőházy Festékáruházak ügyvezetője, Kőházy György megkeresésünkre elmondta, elég sokan keresik ezt a fémtisztításra alkalmas terméket, ugyanakkor valóban nem bonyolítottak nagy forgalmat Sidolból.

Azok, akik mégis szeretnék az ezüst étkészletüket kifényesíteni, nem maradnak tisztítószer nélkül. A Sze-Szidol fémtisztító például továbbra is kapható, ráadásul kedvezőbb ára van, mint a Sidolnak. A Henkel termékét 600 forintért lehetett kapni, míg a Sze-Szidolt már 399 forintért beszerezhetjük.

A fémes felületek megtisztítására számtalan egyéb módszer is létezik, például fémtisztító pasztákkal is felvehetjük a harcot az étkészleten felbukkanó foltokkal. Utóbbi termékek ára változó, 825 forinttól akár 1999 forintos árig is terjedhet.

Míg a szidol egy savakat és ammóniát tartalmazó keverék, a fémtisztítást elvégezhetjük olyan tisztítószerekkel, amelyek nem tartalmaznak savat vagy méreganyagot. Ilyen például a fogkrémes fémtisztítás, de léteznek biotermékek is. Ez utóbbi, vagyis a Ha-Ra Blue fémtisztító paszta ára 8500 forint, és ebben még nincs benne a postaköltség.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta