Itthon már nem szidolozunk többé

stockfresh 2252093 old-cutlery sizeM
Stockfresh

A Henkel Magyarország Kft. tájékoztatása szerint már nem forgalmazzák a Sidol termékcsaládot. A cég kommunikációs osztálya a termékek forgalmazásának megszüntetését a Henkel regionális döntésével indokolta.

A döntés hátterében valószínűleg a fogyasztói szokások megváltozása áll, vagyis túl kevesen vásárolták a terméket, és nem érte meg árusítani. A Dívány kérdésre a cég munkatársa elmondta, nincs helyettesítő termékük, és nem is tervezik új, hasonló célokra felhasználható termékcsoport bevezetését.

A Kőházy Festékáruházak ügyvezetője, Kőházy György megkeresésünkre elmondta, elég sokan keresik ezt a fémtisztításra alkalmas terméket, ugyanakkor valóban nem bonyolítottak nagy forgalmat Sidolból.

Azok, akik mégis szeretnék az ezüst étkészletüket kifényesíteni, nem maradnak tisztítószer nélkül. A Sze-Szidol fémtisztító például továbbra is kapható, ráadásul kedvezőbb ára van, mint a Sidolnak. A Henkel termékét 600 forintért lehetett kapni, míg a Sze-Szidolt már 399 forintért beszerezhetjük.

A fémes felületek megtisztítására számtalan egyéb módszer is létezik, például fémtisztító pasztákkal is felvehetjük a harcot az étkészleten felbukkanó foltokkal. Utóbbi termékek ára változó, 825 forinttól akár 1999 forintos árig is terjedhet.

Míg a szidol egy savakat és ammóniát tartalmazó keverék, a fémtisztítást elvégezhetjük olyan tisztítószerekkel, amelyek nem tartalmaznak savat vagy méreganyagot. Ilyen például a fogkrémes fémtisztítás, de léteznek biotermékek is. Ez utóbbi, vagyis a Ha-Ra Blue fémtisztító paszta ára 8500 forint, és ebben még nincs benne a postaköltség.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek