LÁJFHEKK

Önt érdekelné a kukacos cseresznyés szőlőcukor?

2013. január 18., péntek 10:29

Elég extrém ajánlatnak tűnt a kisbolt ajtajára tacepaózott ajánlat a kukacos cseresznye ízesítésű Pez szőlőcukorról. Megvettem, kipróbáltam és nem kápráztatott el. Pedig a szőlőcukrot nagyon is kedvelem.

A Margit körúton egy trafik kirakatában láttam meg pár napja a következő feliratot: „kukacos cseresznye ízű szőlőcukor érkezett.” Bár eszem ágában nem volt aznap shoppingolni, ezt azért mégsem hagyhattam ki.

A boltos nagyon kedves volt, elmondta, tavaly december közepén érkezett a limitált szériás(!) cukorka és annyi fogyott belőle pár hét alatt, hogy újra kellett rendelnie belőle. Mivel inkább törzsvásárlói vannak az üzletnek, ők fogyasztják nagy mennyiségben a „kukacos édességet”, de természetesen a kiírás is becsábítja a vevőket. „Azért tettem ki az ajtóra, mert újdonságnak számít és szellemesnek tartottam az ötletet is” - mondta az eladó.

Az elképzelés valóban működik, nekem is muszáj volt megvennem, de a kipróbálással azért simán ki tudtam várni hazáig.

Aztán eljött a pillanat, meg kellett írnom ezt a postot, nem halogathattam tovább a kóstolást: nos, a cukorka íze egyszerűen émelyítően édes, ahogyan az illata is. Bár utóbbiról inkább az idős nénik száz éves parfümjei vagy a rég megromlott rúzs jut eszembe, mintsem az épp fáról leszedett jó érett kukacos cseresznye. Zárójelben megjegyzem, valódi cseresznye és kukac esetében rosszul tudok lenni, inkább kiköpöm mint lenyelem, ha ilyen kerül a számba. Ezek után érthető, miért is volt óriási kihívás megkóstolni a Pez termékét.

Szerencsére félbeharapott kukac nem figyelt vissza a szőlőcukorból, melynek az íze tényleg hajaz a nagyon érett cseresznyére. Gyanítom, rengetegféle aromát és mesterséges dolgot kellett összepréselni benne az íz eléréséhez.

Megnéztem az összetevőit, ahhoz képest még nem is olyan sokat: a 89 százalék szőlőcukor mellett citromsav, savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrát), cseresznye aroma, csomósodástgátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), hidrogénezett növényi zsírok, emulgeálószer (zsírsavak mono-és digliceridjei).

Az ára nem riasztó: 150 forintba kerül a 80 grammos zacskó. Próbálja ki nyugodtan, ha van hozzá gusztusa...

Ön szívesen megkóstolná a kukacos cukrot? Írja meg nekünk a Facebook Shopaholic oldalán.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta