LÁJFHEKK

10 alkalmazás az új tabletjéhez

2013. január 4., péntek 16:36

A karácsonyi ajándékok legnagyobb slágerei idén az okostelefonok mellett a tabletek voltak. Aki azonban még csak most ismerkedik ezekkel, nem biztos, hogy tudja, hol érdemes ezekhez használható és/vagy érdekes alkalmazásokat keresgélni. Az androidos készülékek esetén legegyszerűbb a Google Play áruházban körülnézni. A szerkesztők ajánlatai között leginkább játékok találhatók, holott számos egyéb programra szükségünk lehet a természetesnek vett Facebookon és Angry Birdsön kívül is. Most azokat ingyenesen elérhető alkalmazásokat gyűjtöttük össze, amelyek jobban kezelhetőek tableten.

Ma már többnyire a legtöbb híroldalnak, külföldieknek és hazaiaknak egyaránt (így az Indexnek is), van saját alkalmazásuk, de a hírek olvasására érdemes olyan programot választani, ami több oldalt kezel egyszerre. Ilyen például a Google Currents, de látványvilága miatt az abszolút kedvencünk a Flipboard.

A hírek olvasása mellett nem szabad megfeledkeznünk a könyvekről. A Kindle alkalmazásával rendszerezni tudjuk a már meglévő könyveinket, és lehetőségünk van újabbak vásárlására is.

kindle

A képregényrajongók számára hasznos alkalmazás a Komik Reader. A programmal rendszerezni tudjuk a képregényeinket, és meg tudjuk jelölni a már olvasott számokat.

Szintén az idegen nyelveket jól beszélő felhasználóknak ajánljuk a TED alkalmazást, melyben több mint 1300 videót és hangfelvételt találhatunk. Meghallgathatunk előadásokat orvosoktól, üzletemberektől, de ismert zenészek is feltűnnek az előadók közt.

ted

Sorozatfüggőknek a SeriesGuide Show alkalmazást ajánljuk. Kiválaszthatjuk kedvenc sorozatainkat, és nyomon követhetjük, hogy melyik sorozatból melyik részt láttuk, és mikor várható a legújabb epizód. A még beszerzendő sorozatok megszerzéséhez pedig mindenképpen érdemes letölteni a tTorrent lite alkalmazást. Így majd nem kell bajlódnunk az epizódok másolgatásával.

sg

A szokásos Facebook, Twitter, Gmail alkalmazások mellett ne felejtkezzünk meg az Instagramról sem. A felhasználóknak érdemes kipróbálnia az Instagrid alkalmazást. Ismerőseink fotóit átláthatóbban tudjuk megnézni, ráadásul most már az Instagramba is küldhetünk képeket.

Szintén érdemes kipróbálni a Pinterest Tabletre készített applikációját. A felhasználói véleményekkel csak egyetérteni tudunk: ezt tableten még jobb élmény használni.

pint

Divatrajongók számára nélkülözhetetlenné válik majd a Fashion TrendTracker. A trendstop.com oldal alkalmazásával naprakészek lehetünk a divattrendeket illetően, számtalan dizájner bemutatóját tekinthetjük meg.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta