Kétnapos kiruccanás repülővel, szállással, huszonötezerből?

Megnéztük, hogy októberben hova tud olcsón elmenekülni egy hétvégére, mielőtt még teljesen elkámpicsorodna az esős szürke hétköznapoktól.

stockfresh 1227823 airplane-and-car sizeM

Ilyenkor nincs is jobb, mint elutazni és egy hétvégét valahol külföldön tölteni; nem stresszelni a munka, a gyerek és különböző problémák miatt. Érdemes kikapcsolódni, megismerni az európai városokat, főleg úgy, hogy egy személynek akár még olcsóbban, húszezer forintból is kihozható a kiruccanás, repülőjeggyel és szállással együtt. Amit még érdemes tudni: ha van dombornyomott kártyája (és jó, ha van, hiszen online például csak azzal tud foglalni), ahhoz tartozik utasbiztosítás (lehet kérni csomagra is), tehát erre külön nem kell költenie. Persze a biztonság kedvéért erről egyeztessen bankjával utazás előtt.

Az alábbi utakat egy főre számoltuk, és az árak cikkünk megjelenése után természetesen változhatnak!

A legolcsóbban októberben a belga fővárosba, Brüsszelbe lehet eljutni. A repülőút hatezer forintból megvan, és körülbelül ugyanennyit kell a szállásra is szánni (az ár egy éjszakára értendő).   Természetesen nemcsak ez az egy olcsó úticél van, érdemes felmérni több társaság kínálatát is. Mi is így tettünk: október közepére néztük az árakat, és próbáltunk a hétvégi időszakra koncentrálni.

A legolcsóbb jegyet a Ryanairnél találtuk: október 13. szombat reggeltől október 15. hétfő estéig 5805,38 forint mindennel együtt, egy főre, kizárólag kézipoggyásszal. A Wizzair járatával is olcsó Brüsszelbe utazni, ott ugyanerre az időszakra 6780 forintra jön ki a jegyár. Amiért a magyar társaság bónuszpontot érdemel: egyszerű kezelni a weboldalát, és nem kell sokat babrálni a foglalással. Negatívum viszont, hogy itt is fel kell számolni pár ezret a bankkártyás fizetés miatt, ami ilyen olcsó jegyáraknál fájdalmasan sok, a 6780 forintból simán lesz körülbelül 9000 forint. Ami még szintén jó áron van a Wizzairnél: Milánó oda-vissza 9380 forintért (plusz kártyadíj).

79842211
Mark Renders

Az angol EasyJetnél nem találtam erre az időszakra olcsónak számító repülőjegyet. Ez azért is érdekes, mert velük – legalábbis pár éve még – Párizsba akár tízezer forintból is el lehetett jutni ebben az időszakban. Most ez csak november végén vagy december elején valósítható meg. A Germanwings, bár több helyre is repül, Brüsszelbe nem kínál októberre hatvanezer forint alatti jegyet. Igaz, Milánóba talán már harmincezer körül is találni, de mint láttuk, ide a Wizzair is elröpít, és ők kevesebb mint harmadáért teszik ezt. Megnéztük a Norwegiant is, ahol huszonnégyezer forint körüli összegért Stockholmba lehet repülni, de csak átszállással.  

A szállásokat már két főre néztük.

Olcsó, de jó szállás Brüsszelben

Szerencsére a belgáknál rengeteg bed and breakfast típusú szállást lehet találni és náluk nem kell félni attól, hogy koszos lesz az ágynemű, vagy nem lesznek biztonságban a cuccaink. „Többször jártam már a fővárosban, a flamand és a francia területeken is, és szállásügyileg még nem csalódtam. Az már egy kicsit fájt, hogy a francia részen a vonatállomáson senki nem beszélt egy szót sem a francián kívül, és a belga barátokat kellett felhívnom a mobilomról, hogy beszéljenek az ügyintézővel a jegyemmel kapcsolatban. Ez nyilván megdobta abban a hónapban a telefonszámlámat” – mondja J. Tehát ha Brüsszelbe tervezi a kiruccanást mindenképpen töltsön le a mobiljára vagy egy navigációs szoftvert, vagy egy olyan alkalmazást, amivel kiigazodik a látnivalók között. A Welcome to my place klassz helyen kínál két főre, dupla ággyal, saját fürdővel(!) rendelkező szobát 81 euróért (23 025 forint), tehát fejenként körülbelül 11 500 forintot kell kiadni két éjszakára. Valamivel olcsóbb az, amelyiknek a fürdője ugyan privát, de nem a szobában van, hanem a folyosón, egyből a szobaajtóval szemben. Ezért 76 eurót (21 604 forint) kérnek el, és a két szoba közti különbség viszont csak hétszáz forint körül van.

Ennél valamivel drágább, viszont hihetetlen atmoszférájú a 70Traversiére, itt egy éjszakáért kell 69 eurót (19 614 forint) fizetni. Jó és olcsó hely még: Schuman Penthouse, Rovignon (50 euró két főre/éjszaka, 14 213 forint) és a La Maison Jaune de Danielle (60 euró két főre/éjszaka, 17 055 forint). Tehát az utazás egy személynek kijön körülbelül húszezer forintból, ami egyáltalán nem sok azért, hogy újult erővel tudjon belekezdeni a munkába amikor visszatér. Belgium egyébként is csodálatos ország, megéri megnézni Brugge-t és Knokke-t is!

Szállások Milánóban

Ötven euró (14 272 forint) egy nagyon klassz szoba központi helyen a Bugatt B&B-ben, szintén 50 eurónál kezdődnek az apartmanok a myapartmentinmilan.com internetes oldal szerint, és érdemes még átfutni a Castaldi House honlapját is, náluk 55 eurótól indul egy éjszaka két személynek. Ha mégis inkább luxusban szeretné eltölteni ezt a pár napot, de nem akar őrült árakat fizetni, viszont hajlandó húsz percet zötykölődni egy buszon a központig, akkor az Idea Hotel Milano San Siro-t ajánlanám. Két éjszakára két személynek reggelivel együtt 30 694 forint (tehát fejenként a két éj 15 347 forint). Szintén nagyon szép a Residence Bianca Croce és még ingyenes Wi-Fi is van a szobákba a műholdas tévé mellé, 30 694 forintért/2 éjszaka. Nem utolsó szempont az sem, hogy Milánó történelmi központja, innen könnyen elérhető villamossal és metróval is.

stockfresh 1973790 milan-italy sizeM
Stockfresh

Ön járt már ezekben a városokban? Talált jó szállást megfizethető áron? Írja meg nekünk a Facebook Shopaholic oldalán!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek