Készítsen testradírt pár száz forintból

A puha bőrhöz szükséges, hogy időnként eltávolítsuk a bőr elhalt hámsejtjeit, erre a legjobb megoldás a bőrradír, de nyilván nem mindegy, hogy milyen és mennyibe kerül. Azt ne várja senki, hogy már az első vagy netán a harmadik alkalommal bőre selymes lesz, mint a reklámokban. De ha kitartó, és rendszeresen használja az alábbi receptekben leírt radírokat, szép fokozatosan elérheti a várt eredményt. Ami persze nem jelenti, hogy innentől kezdve örökre elfelejtheti a bőrradírt, legfeljebb pár hétre pihentetheti...

A testradír dörzsöléssel szabadítja meg a bőrt az elhalt hámsejtektől. Az otthon gyártott kence hatalmas előnye, hogy pontosan annyit készíthet belőle, ami egy alkalomra elegendő. Ahogy azt már megszokhatták, a receptjeink mentesek mindenféle mesterséges anyagtól, színezéktől. Előnyük még, hogy szinte egy tábla csokoládé árából kijönnek.

A testradír alapja valamilyen zsiradék: többnyire az olívaolaj vagy a kókuszolaj. Nagyon sokan az olívaolajra esküsznek, én sokkal inkább a kókuszolajat részesítem előnyben. Nem csak azért mert nincsen semmilyen illata, de úgy vettem észre, hogy a kókuszvajtól sokkal puhább lesz a bőröm.

Sós kókuszolaj

Nálam ez a favorit! Hogy miért? Összesen három perc elkészíteni, olcsó, és hihetetlenül puha lesz a bőröm a használata után.

Ez a világ legegyszerűbb és legolcsóbb receptje: bármikor egy-két perc alatt össze lehet dobni. Az, hogy mekkora adagot készítek, attól függ, mekkora felületen szeretném használni. A két lábra elegendő egy púpozott evőkanál kókuszvaj és tíz evőkanál konyhasó (lehet a legolcsóbb, zacskós kiszerelésű is). A lényeg, hogy annyi só kerüljön az olajba (a vajat mikróban szoktam melegíteni), hogy jó masszaszerű állaga legyen. Ha ez megvan, nincs más feladat, mint bedörzsölni vele a radírozandó testfelületet. Ezt zuhany alatt ideális csinálni, mert így nem hullik mindenhova az olajos só. A radírozáshoz nem kell sem szivacs, sem kesztyű: semmi baja nem lesz a kezének utána, sőt, a só és az olaj még jót is tesz neki. Ha viszont száraz a bőre, és esetleg benőtt szőrszál is tarkítja, mindenképpen kenje be testápolóval a radírozás után! Ezt a keveréket egyébként cukorral is el lehet készíteni, ki hogy szereti.

Így használja a testradírt

Hetente egyszer érdemes alkalmazni, így a szőrszálaknak esélyük sincs a benövésre. Bőre sima és puha lesz. Emellett a radírozás jótékony hatást fejt ki a narancsbőrre is, mert serkenti az anyagcserét. Tehát két legyet üthet egy csapásra! Érdemes kipróbálni a házi készítésű terméket, mert így megtudhatja, hogy önnek melyik a legmegfelelőbb a receptek közül. A műveletet a legjobb forró fürdőben ülve, vagy a zuhany alatt elvégezni, mert a felpuhult bőrön jobban használható a radír. Mindig a lábaknál kezdje a radírozást, felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal. Miután bemasszírozta bőrébe az anyagot, várjon néhány percet, majd dörzsölje át újra a bekent területet. Ezután öblítse le langyon vízzel, majd törölközést követően kenje be magát hidratálókrémmel.

Kávés kókuszolaj

A kávé remekül serkenti a vérkeringést, emiatt a narancsbőr is jól kezelhető vele. Keverjen el pár evőkanál kávézaccot ugyanennyi teáskanál kókuszolajjal. Masszírozza a bőrébe, majd öblítse le. Rendszeres használatával csökkentheti a cellulitist a bőrén.

Méz, só és kókuszolaj

Keverje ki a hozzávalókat, vigye fel a bőrére, hagyja rajta, és csak pár perc után kezdje el bedörzsölni. A méz nagyon jó méregtelenítő, és az olajjal együtt elképesztő módon fejti ki hatását. A bőr puha és selymes lesz. Ez is egyik kedvenc receptem, bár nehezen viselem, amikor a méztől mindenem ragad, de az eredmény tényleg szuper! Szerencsére a víz jól és gyorsan leoldja a mézet…

Bónusz: iszap pattanásos bőrre

Az iszapot keverje el kevés langyos vízzel, majd adjon hozzá sót. Használhatja kizárólag a problémás területeken (hát, felkar, popsi). Ez a massza kivonja a pattanásos bőrből a felesleges faggyút – megszüntetve a hólyagokat.

Ezek a testradírok tényleg hatásosak, pár száz forintból kihozhatóak, és még messzire sem kell menni az alapanyagokért. Talán elég csak a konyháig…  

Tetszik Önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen minket a Facebook Shopaholic oldalán is!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek