Arcpakolások egyszerűen, kevesebb mint száz forintból

Fontos, hogy a bőr tiszta legyen, mielőtt bármilyen pakolást visz fel rá. Tehát az első lépés a tisztítás: mossa meg az arcát vízzel és házi szappannal, vagy használjon arclemosót. A jobb hatás érdekében radírozza is le a bőrét, és csak utána vigye fel a pakolást. A radírok elég drágák, de ha hozzákever egy kis finom sót pár evőkanál kókuszolajhoz, hasonló (ha nem jobb) hatást érhet el, és már ez a massza sem kerül többe száz forintnál.

stockfresh 1288913 facial-mask-on-beautiful-face sizeM
Stockfresh

A pakolást érdemes közvetlenül használat előtt elkészíteni, mert frissen a legjobb. Ehhez szüksége lesz keverőtálra, pipettára, akril vagy fa spatulára, és persze a készítmény alkotóelemeire.

Különböző bőrtípusok, különböző pakolások

száraz bőrnek az egyik legjobb pakolás banánból, tejfölből és mézből készül. Az elkészítése roppant egyszerű: egy nagyon érett banán felét teljesen össze kell nyomkodni a keverőtálban, hozzá kell adni egy teáskanál mézet és annyi tejfölt, hogy jó krémes legyen. Ezután a spatula segítségével kell felvinni az arcbőrre, és várni húsz-harminc percet. Az eredmény puha és selymes bőr, és száz forintba sem kerül.

Depressziós estékre

Másik nagy kedvencem száraz bőrre a túrós-mézes pakolás, nyilván nem csak azért, mert szép lesz tőle a bőröm, hanem, mert iszonyatosan finom! Amikor készítem, mindig többet csinálok, és amíg a massza egyik fele a képemen szottyad, bekanalazom a maradékot. Így lesz a bőr is szép, és az endorfinok is a helyükre kerülnek. A lényeg, hogy mindig dupla annyi mennyiségű túró legyen a keverékben, mint amennyi méz. Ezt is rajta lehet hagyni húsz percig, majd langyo vízzel benedvesített tengeri szivaccsal tisztítsa le. Ez az előzőnél egy kicsivel drágább mulatság, de ha ellent tud állni a nassolás kihívásának, ez is száz forint alatt kihozható.

Csokoládét minden mennyiségben

Ez is az a tipikus recept, amit nem lehet anélkül elkészíteni, hogy ne kóstolnánk meg, mit teszünk arcunkra. A legjobb, ha hetven-kilencven százalékos étcsokoládéból készíti: negyed táblát olvasszon fel vízgőz felett, tegyen bele egy  evőkanál tejszínt és egy evőkanál mézet. A langyos masszát kenje a bőrére spatula segítségével, és hagyja rajta, amíg meg nem szárad. Langyos vizes szivaccsal mossa le. Zsíros bőrűeknek is jó a csokikrém: egy tojás felvert fehérjét, egy evőkanál kakaóport, egy kávéskanál kókuszolajat és ugyanennyi mézet jól keverjen össze. Hagyja a bőrén addig, amíg meg nem szárad (körülbelül húsz perc), majd öblítse le.
 

Ezért jó a méz

A méz nem csak a toroknak jó télen, de a bőrre is szuper hatással van. Hidratálja, elpusztítja a bőrön lévő baktériumokat, megtartja a vizet, puha és sima lesz tőle a bőr. Antioxidáns, ezért hatásos a bőr károsodása és öregedése ellen is, és problémás bőrre is kiváló gyulladáscsökkentő hatása miatt. Forrás: Benefits of Honey.

Citromot a zsíros bőrnek

Egy nagyobb, alaposan megmosott citromnak reszelje le a héját, majd facsarja ki a levét (előtte kicsit felmelegítve könnyebb), és keverje össze egy evőkanál kókuszolajjal. Óvatosan masszírozza a bőrébe, és öt perc után alaposan öblítse le. Az alaposság azért is fontos, mert a citromsav hámlaszt, és kifejezetten ajánlott zsíros bőrre.

Hasonló hatást lehet elérni egy másik pakolással is, csak az valamivel macerásabb. Két-három evőkanál langyos tejben morzsoljon el egy darab friss élesztőt és egy evőkanál mézet. Tíz percig hagyja a bőrön, majd nedves szivaccsal mossa le.

Kiváló eredményre számíthat úgy is, ha egy tojássárgáját, ugyanennyi citromlevet és kókuszolajat ken az arcára, és hagyja a masszát megszáradni körülbelül fél órán át. Nekem csak egy bajom van ezzel: roppant idegesítő, amikor szárad, feszül a pakolás a bőrön.

Filmnézős, relaxálós estékhez: uborka és tej

Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető recept: semmi másra nincs szüksége hozzá, mint uborkahéjra. Turmixolja össze, kenje az arcára, és húsz-harminc perc után mossa le.

Vízgőz felett melegítsen fel egy bögre tejet (lusták a mikróban is felmelegíthetik), és mártson bele egy gézkendőt, majd tegye az arcára. Amikor kihűlt, mártsa újra a meleg tejbe, és ismételje meg a műveletet párszor. Nem fog hinni a szemének, milyen változtatásra képes a tej!

Bébiételt az arcra

Ezek is a kedvenceim közé tartoznak, mert nemcsak remekül hidratálják a bőrt, egészségesek is, és nagyon finomak! Mind közül a legjobb (legízletesebb) az avokádós maszk!

Egy érettebb avokádó húsát kanalazza ki a tálkába, és keverje össze annyi görög joghurttal, amennyitől jó krémes lesz (a legjobb, ha botmixert használ). Ha meg tudja állni, hogy ne egye meg az egészet, kenje az arcára, majd negyed óra elmúltával benedvesített, langyos szivaccsal távolítsa el.

Tegye ugyanezt az almás-görög joghurtos pakolásnál is.

Tipp: a pakolások fölé tehet még egy (forró vízzel) alig benedvesített törülközőt is az arcára, hogy jobban beszívódjanak a tápanyagok.

Tetszik Önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen minket a Facebook Shopaholic oldalán is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra