LÁJFHEKK

Hogyan úszható meg a telefonadó?

2012. augusztus 15., szerda 15:18

Előre eláruljuk: a telefonadót megúszni sajna nem lehet, de kevesebbet bukni rajta igen, és már ez is valami. Igaz ehhez rendszeresen figyelni kell a számlánkat, és odafigyelni, ha a szolgáltatónk SMS-t küld a változtatásokról, különben bukjuk az ingyenes módosítási lehetőséget és az olcsóbb havidíjat.

Nyakunkon a telefonadó, amit úgy tűnik, kénytelenek vagyunk lenyelni, keményen csengetünk állam bácsinak, ha telefonálni akarunk. A T-mobile már július 16-án SMS-t küldött, hogy augusztus 1-től érdemes lesz nézegetni a cég weboldalát, mert onnantól számítva 15 napunk van arra, hogy felmondhassuk a szerződést. A Tékozló Homárnak panaszkodó L. nem járt ilyen jól, ő augusztus 11-én kapott arról értesítést, hogy bő 2 napja van felmondani a szerződést ha valami nem tetszik.

photo.PNG

Az SMS szerint az Üsz. 9.2.3 pontján kellett átrágni magunkat, hogy megtudjuk mit lehet tenni, ha nem tetszik a díjcsomag emelés és a kapcsolási díj bevezetése. Mivel a legtöbben a telefonkészülékre vállaltak hűségnyilatkozatot, ezért arra a cég kötbért fog ráterhelni, de a díjcsomagra vállalt hűséget elengedik, így az szabadon változtatható akkor, ha az előfizetői csomag több féle díjcsomagot is tartalmaz ( Például Mozaik XS,S, M, L, XL stb.) Egyes díjcsomagok kivezetésre kerülnek, mint pl. a Média Mánia, ehelyett a Mozaik díjcsomag választható.

Egyes csomagok ára átlagosan 6 százalékkal nő, az én esetemben ez laza 600 forintot jelent, de a feltöltőkártyások három forinttal többet fognak fizetni minden percért szeptember 1-től: ez az,  ami az állam zsebében fog kikötni. Érdemes tehát gyorsnak lenni, mert augusztus 15. a T-mobile esetében a végső határidő.

A Telenor sehol nem jelzi honlapján jól láthatóan, mire is lehet számítani náluk, legalábbis, ha nem akciós telefont akarunk venni. Telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy minden hívásra ráterhelődik a 2,50 Ft-os kapcsolási díj,  és a családi csomag korlátlan csevegés helyett 1000 percre módosul. Egyébként meg július 16-tól változtak a tarifák, és ott vannak a honlapon.

A Vodafone július elsején módosította a díjcsomagjait, akkor volt is felzúdulás a módosítás miatt, mert a cég rendesen kifizettette a kötbért az olcsó telefonra hajtókkal. Telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy a lakossági csomagok ára  egységesen bruttó 400 forinttal nőtt, igaz, vannak olyan csomagok, melyekre december 31-ig akciós árat számolnak fel. A kedvezmény átlagosan 300 forintot jelent havonta és díjcsomagonként. A feltöltőkártyás ügyfelek kénytelenek lesznek kifizetni a kapcsolási díjat, ez 2,50 forintot jelent.

Habár úgy tűnik, kevés lehetőségünk van a változtatásra, érdemes időről időre áttekinteni a telefonszámlát, vagy felhívni a szolgáltatót, hogy van-e számunkra esetleg megfelelőbb díjcsomag, amivel havonta elég sokat meg lehet takarítani. Az se rossz, ha átfutja korábbi cikkünket, amiből kiderül, hogyan lehet többet spórolni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta