LÁJFHEKK

Készítsen naptejet ötszáz forintból!

2012. július 12., csütörtök 14:36

Négyszázhatvan forintból és körülbelül harminc perc ráfordítással lehet elkészíteni a házi naptejet – ami egy húsz faktoros napvédőkrémnek felel meg. Nézze meg a videónkat!

kremfoto

A Creativiky műhelyében jártunk, hogy megtanuljunk naptejet készíteni, és megmutathassuk önnek is. Az elkészült krémeket a Shopaholic Facebook oldalán hamarosan kisorsoljuk!

Szappankészítésben már profik vagyunk, most azt tanultuk meg, hogyan kell házilag napvédőkrémet előállítani. Sokkal egyszerűbben, mint gondoltuk! A folyamat tényleg nagyon szimpla, és egyáltalán nem időigényes: csaknem száz gramm kencét harminc perc alatt készítettünk el (és ebből körülbelül tíz perc volt, mire a forró massza langyosra hűlt). A kész krém egy húszas faktorú naptejnek felel meg.

Az olajokat akár a bioboltokban is beszerezhetjük, méhviaszt a neten vagy a méhészboltban érdemes keresni, cink-oxidot pedig vagy gyógyszertárban, vagy szintén a neten érdemes beszerezni.

Hozzávaló Mennyiség Ár/forint
Mandulaolaj 15 ml 103
Napraforgóolaj 15 ml 5
Sheavaj 15 g 124
Méhviasz 15 g 95
Repceolaj 15 ml 50
Cink-oxid 10 g 85
Összesen   462

És íme, ennyire egyszerű elkészíteni:

A legelső dolog: mérje ki a zsiradékokat, és vízgőz felett melegítse fel őket (ez azért fontos, hogy a szilárdabb összetevők is elegyedni tudjanak a többivel). Majd adja hozzá a cink-oxidot, kevergesse, míg langyos nem lesz a krém, és kész, ennyi: már öntheti is ki egy száz grammos tégelybe.

Olcsó és természetes

Sajnos a piacon kapható naptejek nem értek el kifejezetten jó eredményeket a naptejteszten, és a legtöbb még csak nem is olcsó. Ebben a házi kencében viszont nincsen semmilyen mesterséges anyag vagy színezék, és egészen elfogadható az ára is.

Tipp:

Ahogy minden más napozószernél, ennél is érvényes, hogy tíz-tizenöt perccel azelőtt kenje be magát, hogy kifeküdne napozni: a fényvédőknek így van idejük kifejteni a hatásukat, ennyi idő kell nekik, hogy beindítsák a bőrben a védekező reakciókat.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta