LÁJFHEKK

Medencekörkép a lavór méretűtől a felfújható élménymedencéig

2012. július 8., vasárnap 11:34

A kisebbek éppúgy szenvednek ebben a hőségben mint a felnőttek, azzal a különbséggel, hogy a szülők eldönthetik, gyerekük a medencében vagy az árnyékos homokozóban hűsöljön-e. Rendszerint az előbbire szavaznak, mert  sokkal egyszerűbb (és kevesebb kosszal jár) otthon egy felfújható medencét megtölteni  vízzel, mint egy házi homokozót gyártani, majd a használata után eltüntetni a nyomait. Ez utóbbi egy társasház teraszán ráadásul nehezebben is kivitelezhető, a lakásba bevitt homokról meg már ne is beszéljünk… A felfújható medence viszont nagyon hálás találmány, mert a gyerekek általában imádják a vizet, és ahol medence van, ott nyugalom van. Hiszti meg legfeljebb akkor, mikor este ki kell szállni belőle.

stockfresh 381785 child-in-inflatable-pool sizeM

Ilyen kánikulában ráadásul az aggodalmaskodó anyukáknak sem kell rettegniük, hogy megfázik a poronty, ha egész nap csak lubickol: 30 fok feletti hőmérsékletben erre a legkitartóbb gyerek se képes. Inkább arra érdemes vigyázni, hogy legyen napernyő a medence felett, vagy már eleve olyat szerezzünk be, aminek ez tartozéka.

Mert ilyenek is vannak. Tudjuk, mióta körbenéztünk a piacon, hogy melyek a legkelendőbb és legtutibb gyermekmedencék.

Auchan

Itt már ötszázhúsz forintért lehet kapni 61 x 15 cm-es színes medencét, ami valószínűleg azért ilyen olcsó, mert baromi kicsi, és a csomagolására sem fektettek túl nagy hangsúlyt, de ez mind nem érdekes: ha önnek csak egy mini terasza van, a gyerek úgysem az ár alapján dönti el, jó-e neki ez a medence vagy sem. Ugyanez Disneyben persze már a többszörösébe kerül, pedig csak kicsit nagyobb: 3590 forintért van Micimackós (102 x 69 cm), igaz, ennek napellenzője is van. 3990 forintért ennél valamivel nagyobb, lila medencét kaphatunk, amely fölé egy ultraviola sugárzást szűrő, cuminak álcázott pók (?) vagy virág tornyosul, így védve a baba bőrét a káros sugárzástól. Ez a medence helyigényes, de nem a szélessége, hanem a napernyője magassága miatt: 102 x 102 x 102 cm. Van még a nagyobbacskáknak szintén „sátoros” kialakítású 7990 forintért (157 x 157 x 122 cm), és fapadosabb, tető nélküli – viszont méretre jóval nagyobb, közel három méter átmérőjű (290 x 170 x 137 cm), szóval inkább már kertbe való – 11990 forintért.

Jysk

Mivel a dán lakberdezési cég mindig egészen elfogadható áron kínálja a nem is kifejezetten bóvli termékeit, nem hagyhattuk ki őket sem. Csalódás volt viszont, hogy az óbudai üzletükben összesen kétfajta medencét találtunk: a 220x66 centis 4500 forintba került, akinek viszont elég a147x33-as, az már 2500 forintból megúszhatja.

Tesco

Nagyon jó választék van az angol hiperben, bár első ránézésre úgy tűnt, csak egy-két felfújható medence van. Egy eldugott polcon mégis megtaláltuk a felhozatal hetven százalékát. Elsőként az akciós, sátoros verzió tűnt fel 3990 forintért, amelyik annyira kicsi, hogy vagy két csecsemő, vagy egyetlen, 2-3 év körüli gyerek fér csak el benne. Aztán jöttek a gazdaságos csomagolásúak és mintásak: Thomas a gőzmozdony, halacskás, Micimackós. Ezek többféle nagyságban, 90, illetve 108 x 20,8 cm, és 183x38 cm méretben kaphatók. Nagyon klassz az elefántos-csúszdás de elég húzós áron adják: 14 990 forintért.

Praktiker

Nem csalódtunk a Praktikerben sem. Rengeteg fajta medencét kínálnak, teljesen megfizethető áron, ráadásul az üzletben jó hűvös is van, szívesen barangoltunk a sorok között. Van gomba medence 5899 (átmérője 102 cm), nagyon édes sárga kacsás minimedence (61 x 15 cm) 669 forintért, nagyobbaknak pedig kicsit nagyobb virágos 4999 forintért (168 x 41 cm).

Decathlon

A Decathlonban nincs túl nagy választék: az egyik legolcsóbb a 168 x 41 centis gyerekmedence 4999 forintért, a legdrágább 7690 forintba kerül és 185 x 53 cm, és nagyjából ebben a kettőben ki is merült a felhozatal.

Ezek voltak az egyszerű, jaj-de-meleg-van-nem-kéne-a-gyereknek-leugrani-egy-medencéért? medencék. És akkor most lássuk az igazán profi, rózsaszín hercegnős, kék Spongya Bobos, elefántos spriccelős, pink Minnie-s, napfénytetős, és megannyi más, gyerekszemnek gyönyörű, szülőknek többnyire inkább agyeldobós  csodát.

Régió Játék Nagyker

A legolcsóbb, 61 x 15 cm méretű, színes, kétgyűrűs medence 650 forint , a legdrágább, zuhanyzósért 37 365 forintot kell kicsengetni (ennek a mérete már szintén inkább kertet kíván, 244 x 51 cm). A tehetősebbeknek (és ugyancsak nagy kerttel rendelkezőknek) kihagyhatatlan a Hableányos élménymedence 24 950 forintért, ez 244 x 66 cm, de biztos telitalálat a dzsungel medence is 12 450 forintért, ami olcsóbb, mint az előbbi kettő, viszont nagyobb: pontos mérete 290cm x 170cm x 137cm. Személyes kedvencem a Hupikék Törpikés, kár, hogy mérete okán (59 x 34 x 22 cm) elképesztően drága 3950 forintért.

Ha itt vásárolna, érdemes először a bolt weblapján szörfölgetni, mert ott előre ki tudja választani (akár a gyerekkel együtt), hogy melyik medence volna a megfelelő erre a nyárra. Jövőre nyilván már úgysem lesz elég menő az idei felhozatal.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta