Finom és olcsó jégkrém márpedig nincs

Úgy tűnik, a hiperek felkészültek a szokatlan, már-már távol-keleti hőségre. Kellemes időtöltés ilyen perzselő forróságban elbújni a légkondicionált hodályokban; sétálni, nézelődni, pakolni a bevásárlókocsiba (ha valamiért nem mehet strandra, javasolom, húzódjon be hűsölni a legközelebbi hiperbe). Ebben a tekintetben különösen gondos az Auchan és Lidl, hihetetlen élvezetes klímát teremtettek. A kellemes hűsölés viszont még mindig csak bónusz volt az eddigi legélvezetesebb munkánk felvezetéséhez: jégkrémeket kóstoltunk.

stockfresh 1768220 isolated-ice-cream sizeM

Szempont volt, hogy ne a legismertebb, borsos árú termékek kerüljenek terítékre, amelyek általában finomak, de megfizethetetlenek. Így maradt ki például a Carte d’Or, a Häagen-Dazs és a Milka. Kettő drágább azért így is  bekerült a repertoárba, megingásunk oka, hogy ezeket nem ismertük, és kíváncsiak voltunk, mit tudnak.

Próbáltunk olyan átlagos ízeket választani, amiket általában a legtöbben vásárolnak, így mindenből a csokoládé és a vanília került a kosárba. Persze, ha volt még e kettő mellett más íz is benne, azért nem dobtuk vissza a dobozt a fagyasztóládába...

Algida Krém Könnyű csokoládé-vanília

Nagyon jó, hogy rögtön a műanyagdoboz teteje alatt a jégkrémet egy vékony celofán zárja le, ami egész biztosan megakadályozza a fagyinak a dobozból való kijutását. Ezáltal sem a kocsi csomagtartója/ülése, sem a szatyorban izzadó egyéb termékek sincsenek veszélyben.

02-fagyik-IMG 2891
divany

Ezen kívül a fagyit is védi a szennyeződéstől, no meg az illetéktelen behatolóktól (azoktól a kedves vásárlóktól, akik szeretnek személyesen meggyőződni az üzletekben, hogy érdemes-e a terméket megvenni…). Az ízpróbán pedig kiderült, épp olyan íze van, mint a gépi csavaros fagyinak, és állagra is teljesen azonos. Se nem édes, se nem kesernyés, pont jó, ráadásul még habos és könnyű is.

Tesco Creamy Ice Cream Chocolate

A dobozára egyből lecsaptunk: olcsó és Milka! Csak amikor jobban megnéztük a csomagolást, akkor vettük csak észre, hogy ez a Tesco saját márkás terméke... Kicsit csalódtunk, hogy nem azt kaptuk, amire számítottunk, de adtunk neki esélyt, hogy teljesítsen a teszten, és nem tettük rosszul. Nagyon kellemes csokiíze van, és fehér csoki rétegek is vannak benne.

04-fagyik-IMG 2894
divany

Látványnak sem utolsó, ahogy szépen simulnak egymásra a rétegek, ha tehát vendégnek kínálja, annak sem lesz olyan érzése, hogy rajta akar spórolni. Nem az a tipikus, egyszínű, csokinak kinéző hideg valami, ami általában az olcsó jégkrémekre jellemző, nyugodt szívvel ajánljuk!

Twicer vanília csokoládé

A vanília fagyi szép sárga, és roppant jó íze van! A csoki viszont ránézésre ugyan csokinak tűnik, de az íze zavarbaejtő, a cseresznyére vagy a meggyre jobban hasonlít. Annyira, hogy íz alapján ez egy meggy–vanília fagylalt, csak a színe más…

A vanília nekünk nagyon bejött, a csokiszínű meg marad az anyósnak.

Ecorino vegetáriánusoknak(!)

A vanília és az epernek mondott rózsaszín jégkása íze nagyon hasonlít egymásra, talán ugyanaz az aroma van bennük, csak a színezőanyaguk más..? A harmadik, a csokoládé kicsit kesernyés, a három összekeverve meg kifejezetten ócska, de hogy valami jót is mondjunk róla, legalább könnyű és habos. Nem lesz a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan kelléke, de néha beférhet a menübe. Fura viszont, hogy a vegetáriánusokat vették vele célba: vajon van olyan fagyi, amiben állathús van? Merthogy tejet ez is ugyanúgy tartalmaz, mint bármelyik másik társa...

Regal Delights ice cream vanilla & chocolate flavour

Az egyik legszimpatikusabban, legőszintébben ez a termék kínálja magát: fennen hirdeti, hogy a dobozban található édesség vanília és csokoládé ízesítésű, és a dobozon feltüntetik még a hizlaló elemeket is. Nagyon tetszett a csomagolása: van a sarkán egy kis dudor (olyan, mint a bébiételeken), és azt benyomva nyílik a doboz.

08-fagyik-IMG 2904
divany

Ez az összes között a legprofibb kiszerelés, gondoltuk, amíg meg nem próbáltuk visszazárni: ez  már nem is annyira egyszerű, és elég kellemetlen volt, amikor észrevettük, hogy a nyomkodás hatására besüllyedt a doboz teteje a fagylaltba. A jégkrém is nagy csalódás volt: a vanília vízzel kevert tejszínhab, a csokoládénak meg füstös, kesernyés íze van. Olyan, mint a sütés közben megpörkölődött szalonnabőr. Az egyik kóstolónak állítása szerint még hányingere is lett, tőle, szóval ez lesz a kiváló nass fogyókúrázóknak.

Ballino Ice cream chocolate

Nagyon hasonlít külsőre a Tescóéhoz, egy különbség viszont van: míg az előbbinél határozott vonal mentén találkozott a csoki és vanília, ennél ez a határvonal elmosódott, illetve a kevés csokoládé elvegyül a vaníliában. Az van ráírva, hogy csokoládé, de közben meg inkább vanília, csokoládé (a szín alapján) csak nyomokban található benne (bár a leírás 25-30% csokit ígér), de ez az ízében nem igazán fedezhető fel. Ami amúgy lehet, hogy nem is baj: ha sikerül találnia egy nagyobb csokoládédarabot, rájöhet, hogy borzasztó íze van. Ezek után talán még örülni is tud annak, hogy a vanília elnyomja ezt az ízt. Többen kígyót emlegettek az ízlelése közben (bár azt nem tisztáztuk, milyen íze van a kígyónak).

Grandessa Premium Vanille

Bourbon vanília aroma van benne – állítólag… A cucc borzasztóan krémes és édes, olyan mint egy túlcukrozott madártej! A bourbon vaníliát nem érezni benne, de az, hogy szabad szemmel is kis fekete pontok láthatóak a fagyiban, mindenkivel elhiteti az érzést, hogy talán mégis így van (kivéve azt, aki nem egyébre gondol).

Eispro Family Four csoki, vanília, eper, puncs

A vanília íze cukros tej, a puncs meg iszonyatosan erős vegyszerízű, az eper savanyú, és a csokoládé sem ehető. Az összesnek különféle, azonosíthatatlan műanyagíze van, éppen ezért senkinek nem ajánljuk.

07-fagyik-IMG 2903
divany

Egy tesztelőnk úgy foglalta össze, ezt a terméket nem eladni kéne, hanem fizetni azért, hogy elvigyük. Kicseszésként nyugodtan megveheti legkedvesebb ellenségének, ezzel jó időre garantálva, hogy viszonyuk nem változik.

Soft Ice  eper, vanília, erdei gyümölcs, csokoládé

Nagyon vizes fagylalt, ez lehet az igazán vegetáriánus, mert ebben aztán nincs se tej, meg tejszín sem. Ízre az erdei gyümölcs a legjobb, a többi hanyagolható. Klasszisokkal jobb, mint az Eispro, de ha csak ezt lehetne venni a boltban, a világ nem fogyasztana fagylaltot…

Viva Gelato ciocco

Senkit ne tévesszen meg az olasz trikolór és az olasz feliratok: ez a fagylalt a Cseh Köztársaság terméke. Két barna téglát rejt a doboz, ami enyhén szólva nem bizalomgerjesztő. Az íze túlságosan édes, gejl a csokoládé, viszont habosnak sem habos. Az általános vélemény szerint "romlott Sport szelet íze van", egy csipetnyi elég volt belőle mindenkinek.

Viva Gelato vaniglia

Ez a fagylalt még a "túlságosan édes, gejl" csokoládénál is sokkal édesebb, viszont csak a színe utal arra, hogy vanília. Egyébként cukrozott fehér csokinak is elmenne.

Íme a drágább versenyző: Danette Vanília és Csokoládé

Vanília: nagyon krémes és habos, ellenben elképesztően édes. Érdekes, hogy az íze inkább emlékeztet tejszínre, mint vaníliára. Ezért az árért többet vártunk volna: nem annyira jó, mint amennyire guszta a doboz kibontásakor.

06-fagyik-IMG 2901
divany

Csokoládé: pont olyan, mint a jeges kakaó. Kicsit kesernyés az íze, ami szuper! Egyébként érdemes együtt fogyasztani a vaníliát és a csokit, mert kiegyenlítik egymást az ízek.


Fagylalt Ár (Ft/doboz) Mennyiség Fajlagos ár (Ft/ l) Minőség 1-5 Megvásárolható
Soft ice eper vanília erdei gy csoki 399 2 l 199,5 2 Auchan
Grandessa, Premium Vanille 799 2,5 l 319,6 1, ha madártej lenne a dobozra írva, talán 2 pontot is kaphatott volna. Lidl
Eispro Family four csoki vanília eper puncs 690 2 l 345 -1 Tesco
Viva Gelato ciocco 349 1 l 349 0 Auchan
Viva Gelato Vaniglia 349 1 l 349 0 Auchan
Ecorino vegetáriánusoknak 699 2 l 349,5 2 Lidl
Regal Delights, Ice cream vanilla & chocolate flavour 399 1 l 399 0 Tesco
Ballino Ice cream chocolate 399 1 l 399 0 Lidl
Algida Krém Könnyű, Csokoládé-vanília 549 1 l 549 5 Tesco
Tesco Creamy Ice Cream Chocolate 519 1 l 549 5 Tesco
Twicer vanília csokoládé 589 1 l 589 3, mert kicsit átverés ez a csoki ügy… Tesco
Danette Vanília 1059 1 l 1059 3 Tesco
Danette Csokoládé 1059 1 l 1059 4 Tesco

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a   Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek