Jeges gyümölcskoktélok 200 forint alatt

Ki ne vágyna egy hűsítő koktélra ebben az elviselhetetlen hőségben? A baj csak ott kezdődik, hogy nincs se idő, se pénz, hogy kiugorjunk a sarki kiülősbe szusszanni egyet, vagy ha az esti haveri összejövetelre kellene valami olcsó és finom hűsítő… Ne adja fel, több recept van mint gondolná.

stockfresh 157824 red-cocktail-with-orange sizeM

Ajánlunk pár receptet, amit olcsón, gyorsan, sőt még az irodában is összedobhat magának!

Citromos szóda

Az egyik kedvencem a legegyszerűbben és legolcsóbban elkészíthető üdítő receptje, nem kell hozzá más mint közönséges szódavíz és citromfagylalt. Az elkészítése roppant egyszerű: tegyen három deci szódába egy gombóc fagylaltot, és keverje össze. Nem kell, hogy a jeges édesség maradéktalanul feloldódjon, hagyja hadd olvadozzon magától. A legtutibb benne az, hogy a szóda akár lehet meleg is, a benne feloldódó fagyi simán lehűti.

Tipp: természetesen bármilyen fagylalttal megcsinálhatja ezt a hűsítő italt, és ha nagy dobozos fagylaltot vesz hozzá, ami hiperekben is kapható, egy pohár ára nem több, mint 100 forint.

Jeges görögdinnye

A görögdinnyét lehetőség szerint magozza ki. A húsát aprítsa fel kis kockákra, és töltse bele egy nagyobb pohárba vagy kancsóba. Nyomkodja egy fakanállal addig, ameddig a leve ki nem jön és a dinnye pépes lesz. Tegyen bele jó sok jégkockát és már ihatja is.

Tipp: Még jobb, ha botmixerrel pépesíti. Cifrázhatja még az italát mentalevéllel és lime-mal.

Ennek az italnak az ára attól is függ, hogy milyen típusú dinnyéből készíti, de 200 forintnál ez se nagyon tud többe kerülni.

Fagyos málnalé

Vegyen egy kiló málnát (a piacokon már 990 forintért lehet kapni), és a felét tegye be a fagyasztóba, a másik felét meg nyomkodja össze egy kancsóban. 10-20 perc múlva öntse hozzá a mélyhűtőben megdermedt gyümölcsöt is, és passzírozza össze a többivel. Isteni a jeges málna íze!

Tipp: Ha így túl sűrű az ital, öntse fel egy kevés almalével, vagy tegyen bele zúzott jeget.

Ribizliszörp jégkásával

A ribizlit tegye egy gézpelenkába és csavarja ki a levét egy tálba. Tegyen hozzá darált jeget, és kész is a C-vitaminban gazdag, természetes üdítő.

Tipp: Zúzott jeget legegyszerűbben jégkockából készíthet, beleteszi egy zacskóba, majd egy konyharuhába, és klopfolóval/sodrófával nekiesik. Az italt pedig ízesítheti cukorral és mézzel, ha nem bírja, hogy nagyon savanyú a lé.

Ebből a vitaminbombából egy pohár nem több, mint kétszáz forint.

Sárgabarack almalével

Ennek az italnak az a lényege, hogy a barack már szinte folyjon, amikor megveszi. Három-négy barackot magozzon ki, és tegye egy nagyobb pohárba. Turmixolja össze, és öntse fel hideg százszázalékos almalével. Nagyon kellemes frissítő!

Tipp: Ha előzőleg fagyasztott almalevet tesz a baracklébe, még kellemesebb lesz az íze! Ne várja meg, míg az almalé teljesen eljegesedik, még azelőtt vegye ki a fagyasztóból, így egyszerűen csak hozzá kell keverni az italhoz!

Ez az üdítő is elkészíthető kétszáz forint alatti összegből.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon !

Oszd meg másokkal is!
Mustra