LÁJFHEKK

Megdöbbentő végeredmény: a jó esernyő drága!

2012. június 1., péntek 08:12

A prognózis szerint egész júniusban olyan szeszélyes lesz az időjárás, mint eddig volt, ezért nem árt felkészülni az esősebb napokra is. Körülnéztünk, hol lehet venni jó áron esernyőt.

Az eredeti tervek szerint az esőkabát-kínálatot is szerettük volna felmérni, de nem jártunk szerencsével, és meglepetésünkre esernyőt is csak kevés helyen találtunk. Pedig azt hittük, hogy könnyű dolgunk lesz, mert azok a cégek amelyek fiataloknak/középkorúaknak gyártanak ruhákat és kiegészítőket, nyilván készülnek ilyesmikkel is. Sajnos nem, akik meg igen, azok eléggé egysíkúan gondolkodnak.

Jó áron minőségit

A fast fashion boltok közül egyértelműen a Mango teljesített a legjobban, itt több sornyi esernyő sorakozott a pénztár mellett, és a választék nagyjából megfelelt annak, amit a cég hivatalos honlapján is találtunk. A divatüzletek közül a Marks&Spencerbe érdemes betérni. Nem, itt nemcsak az idősebb korosztálynak való ruhák vannak, esernyőben igen erősek. És itt nemcsak minta-, és fazonválasztékra gondolunk, hanem a minőségre is. Egy korábbi összeállításban már szerepelt szerkesztőségünk egyik tagjának esernyője, egy piros alapon fehér pöttyös darab. Kolléganőnk, aki nem éppen a pozitív gondolkodás híve, már majdnem öt éve hordja magával ezt az esernyőt mindennap, és eddig nem érkezett panasz.

Haladunk a korral

Tegyük hozzá, esernyőt venni korántsem egyszerű feladat, hiszen megbízható, strapabíró darabra vágyunk, ugyanakkor a napszemüveghez hasonlóan ez is olyan kiegészítő, amit könnyen elhagy az ember, így nem akar sokat költeni rá. Ha mégsem hirtelen felindulásból akarunk választani, érdemes szaküzletet felkeresni (pl. Samsonite márkabolt, Reálszisztéma Menedzser Shop), mert itt nagyon segítőkészek, szakszerűen elmagyarázzák, hogy mi miért jó és hogyan működik. Így tudtuk meg azt is, hogy mennyire elszállt felettünk az idő, ugyanis már vannak teljesen automata esernyők is, amelyek nemcsak kinyílnak egy gombnyomásra, hanem össze is csukják magukat.

Színes esernyő borús napokra

Bár tavaszra és a nyárra elvileg színesebb, vidámabb esernyőkkel készülnek a cégek, mi nem igazán tapasztaltunk ilyen trendet. Így nagyon örültünk, amikor a Humanicban végre rábukkantunk a Benetton esernyőire, amelyek a szivárvány minden színében pompáztak, és még az ultradivatos rikító sárga is megjelent a palettán. Emellett még a Tesco által forgalmazott esernyők tetszettek, ezek mind színben mind pedig árban egészen jók.

Menő vagy ciki a Playboy-nyuszis ernyő?

Körülnéztünk egy kicsit az interneten is, hogy létezik-e egyáltalán olyan vagy hasonló esernyő mint amilyenről álmodozunk és találtunk pár jesszusom-de-gyönyörű-azonnal-meg-kell-vennem darabot, na meg egészen hátborzongatót is. A Playboy cuccokat forgalmazó oldalon például potom hatezer forintért lehet venni fekete alapon fehér nyuszis esernyőt, döntsék el önök, hogy ez az előbbi két halmazból melyikbe tartozik.

Az igazán lenyűgöző darabokat nem hazai oldalakon találtuk

Nem túl meglepő módon az angolok járnak több lépéssel előttünk az esernyőbizniszben. Az umbrellaheaven.com oldalán igazán csúcs modelleket találni négyezer forint körül, ami nem lenne rossz, csak hát a szállítási költség, ugye... Azért íme, a kedvenceink: a szíves 17,95 fontért (6761 forint) és a pöttyösek 9,98 fontért (3759 forint).

Fejlődnek az eladók

Nem kifejezetten kedveljük mikor besétálunk egy üzletbe és az eladó ránk akaszkodik mint egy kullancs. Szerencsére a mustrán kevés helyen éreztük magunkat emiatt kellemetlenül és örömmel nyugtáztuk, hogy jó irányba fejlődnek a boltok eladói. Már amelyik... A Mangóban ránk se bagóztak, de ezt már megszoktuk és így szeretjük, a H&M-ben hasonló volt a helyzet és a Marks and Spencerben is, bár utóbbiban szoktak eladók sétálgatni az üzletben. A Vögelében azon kívül, hogy egy kedves lány akciós kupont osztogatott, eladót csak a pénztárnál láttunk. A Samsonite üzletében ért minket a legnagyobb meglepetés, amikor már a harmadik esernyőt nyitottuk ki, fotózkodtunk vele és az eladó lány még mindig kedvesen és segítőkészen mosolygott ránk. Óriási bónusz pont jár nekik! A Samsonite termékeket is forgalmazó Reálszisztéma Menedzser Shop-ban szintén segítőkész volt az eladó, de ő mosolyogni nem tudott, és láthatóan nem örült, mikor vásárlás nélkül hagytuk el az üzletet. A Claire's boltjában mindig kedvesek és informatívak a lányok , de ha nem kérünk a segítségükből arrébb állnak. A Guess márkaboltjában három nagyon trendi maca pózolt. Kettő próbálta kialakítani az üzlet új dizájnját az akkor érkezett áruval (ők elég ellenségesek voltak), de a harmadik lánnyal, aki a legszimpatikusabb volt, kedélyesen elbeszélgettünk.  A Humanicban szintén megalázó volt a helyzet: az eladó odajött, megkérdezte, hogy segíthet-e. és aztán nem tágított akkor sem, amikor közöltük vele, hogy köszönjük, nem.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.06.01 08:25:46pc guru-e vagyok

  Azért a poszt írója nem hiszem, hogy olyan nagyon véletlenül vált ki ellenszenvet az eladókban. Ahogy róluk ír, sugárzik belőle a lenézés, a felsőbbrendűség érzés, amire általában jóérzésű emberek nem mosollyal viszonoznak. Egyébiránt szerintem esernyővásárlás az tipikusan olyan, aminél JÓ, ha az eladó segít, mert nekem pl. meg szokták súgni, hogy melyiket ne vegyem, mert sokszor visszavitték már hiba miatt vagy melyik az,amelyik tuti. De hát embere válogatja.

 • 2012.06.01 09:19:15Kelly és a szexi dög

  Nem is esik az eső!

 • 2012.06.01 10:20:26gLoRiA

  pc guru-e vagyok +1

 • 2012.06.01 12:38:55Nekroteka

  Ez az automata esernyő szerintem a legfeleslegesebb dolog a világon :D
  Fizessek többet egy esernyőért, hogy csak egy gombot kelljen megnyomnom, és kinyíljon/becsukódjon? Aki tényleg ennyire lusta, az már szerintem menthetetlen :D

 • 2012.06.01 12:50:55Bartush

  pc guru-e vagyok-kal értek egyet. Egyébként ki írta a cikket? Név nélküli?

 • 2012.06.01 13:34:30sirokkó

  Csak egy kis kiegészítés a Humanic védelmében.Vidéki kisvárosban lakom,de itt nem jön oda az eladó,nem zavar,...sőt úgy kell vadászni rájuk,ha segítségre van szükségem.(persze a kasszánál-kiadóban mindig vannak)Nyilván nem viselkednek minden üzletben ugyanúgy,ugyanannak az üzletláncnak az alkalmazottai.A Mangó azért kivétel lehet,mert bárhol jártam,külföldön is ilyen üzletben,..hát le se .....Nekik ez a feladatuk.Nagy örömömre!

 • 2012.06.01 13:43:31zZz

  Említett Marks & Spencerben vettem egy olyan automata esernyőt 8.000-ért, ami automatikusan össze is csukja az ernyő részt gombnyomásra (csak teleszkóp részt kell visszahúzni).
  Alig több, mint 1 éve után villamosmegállóban összecsukáskor szépen elrepült az ernyő rész, mert szétjött a teleszkóp. Javítani ugye nem lehet.
  Hát ennyit a 8ezres esernyőről. Automata esernyőből nem ajánlom senkinek, hogy drágát vegyen.

 • 2012.06.01 13:48:49zZz

  Jah, Reálszisztéma = sznobok boltja.

 • 2012.06.01 13:58:49pc guru-e vagyok

  Nekem is teljesen automata van, 7 éve kaptam, 8 ezer Ft volt. Szép, nőies, különleges színvilág, masszív és tökéletesen működik. Doppler márkájú.

 • 2012.06.01 14:21:29Fenimore

  Szerintem meg pont az esernyő az, amiből abszolúte nem éri meg drágát venni. Elhagyod, kifacsarja a szél, odavered, besározod, beszorul az ajtórésbe, kiakadnak vagy elhajlanak benne a pántok, aztán vizesen gyűröd egyik szatyorból a másikba, vagy száradás közben rugdalod az előszobában, mert útban van - én nem költenék ilyen fogyóeszközre ezerötszáznál többet. Jelen pillanatban egyáltalán nincs is esernyőm, mert nem kell. Amíg volt se vittem mindig magammal, mondván "csak a baj van vele". Halálra idegesít a macera, ami vele jár, sokkal egyszerűbb egy eresz alatt megvárni, míg csillapodik az eső, a szemerkélő esőben meg minek játszani az angol dámát?

 • 2012.06.01 15:24:46Lady Ann

  8 évig használtam egy 300 Ft-os noname esernyőt. Mostanra tört el valami pöcök benne, amitől szétesett, de némi szigszalaggal meg lehetne javítani :)

 • 2012.06.01 19:53:22nyünyőke

  "A Guess márkaboltjában három nagyon trendi maca pózolt. Kettő próbálta kialakítani az üzlet új dizájnját az akkor érkezett áruval (ők elég ellenségesek voltak)" Nem akarom én védeni őket, sosem járok guessbe, meg nem ott dolgozom, csak jelezném, hogy aki épp az üzlet új dizájnját próbálja kialakítani, az jobb helyeken nem az eladó!:) Tudom, a legtöbb ember annyira egyszerű, hogyha meglát egy dolgozót az üzlettérben, azt gondolja, az csakis eladó lehet, de megsúgom, nem:) Nekem is ez a munkám, bár én akkor sem vagyok ellenséges, ha annak ellenére, hogy általában többen vagyunk a boltban, és jól láthatóan a többiek valóban eladók, én meg mondjuk egy 15 kg-os próbababát viszek öltöztetni, engem állít meg, hogy segítsek már, mosolygok, és segítek. De az én munkám nem ez. De a sztenderd duma a "bocsánat, ön eladó?":D Erre jön a "nem, de itt dolgozok". Erre döbbent csönd. Mer más nem is lehet egy üzletben, csak eladó:D

 • 2012.06.02 11:25:57cézé

  Érdekes, hogy velem az eladók sosem bunkók, ellenben a cikk írójával. Titkom nincs, mindig köszönök, ha bemegyek valahová, ha segít, kiszolgál, kasszáz, köszönöm, ha nem kell a segítsége, szépen megköszönöm, de csak nézelődöm. Ő is ember, épp mint én, neki ez a munkája. Nem idegesíteni akar, nem zavarni akar, hanem csak ki van adva neki, hogy így kell viselkedni. Közismert, hogy a promodban oda kell menni a vásárolóhoz. Nyilván a nap végére már a háta közepére se kívánja, de ezt kell csinálni kész. Nem tudom mi ezzel a baj.
  Azon pedig, ha csúnyán néznek az eladótérben az áruval fotózkodó, majd nem vásároló emberre, az azért érthető...

 • 2012.06.02 18:09:29micsoda?

  Nekem is volt szuper drága, kicsire összecsukható esernyőm, az is a kinyitásnál elrepült. Kicserélték, nem repült el, csak egy év alatt tönkre ment. Ezután is vettem ilyen esernyőt, mert praktikus, de kevésbé drágát, úgy egy ezresért. Csak akkor viszem magammal, ha bevásárolni megyek, és várható eső.

 • 2012.06.02 23:38:01neccharisnyás útonálló

  Automata ernyő pl. pont a jelenlegi "fél perc alatt jön az özönvíz" típusú időjárásnál lehet életmentő. Táskából ki, gomb megnyom, és máris "tető" alatt van a tulajdonos, míg a szétnyitogatás alatt ötször bőrig ázna.
  Félautomata, noname, kb. 500 HUF-os ernyőm van már jó 4 éve. Még bírja a strapát, pedig túlélt már 1-2 orkánt.
  Mindazonáltal, úgy vagyok vele én is, hogy pont az ernyő az, amit elhagy az ember vagy épp a szél úgy megrongálja 5 perc alatt, hogy menthetetlen. 8-10 ezer forint azért elég úri mulatság nálam ilyesmire.

 • 2012.06.03 01:53:05Juliette28

  Esernyő??? Ugyan már! Kössz, kocsival járok! :DDD

 • 2012.11.23 10:59:28etodina

  Üdv mindenkinek!
  Van egy nagyon jó oldal, ahol szuper design esernyőket lehet találni, német minőségben, van automata és manuális is. Nekem a kedvencem a Napraforgó. Szerintem tök egyedi és mindig felvidít. www. taskamania.com

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta