LÁJFHEKK

Kerestük a legjobb wc-papírt

2012. május 13., vasárnap 10:41

Az egyik hiper alkalmazottja szerint a legtöbb vásárló a Zewa WC-papírokat vásárolja. Ennek a miértjét igyekeztünk felkutatni.

Megpróbáltuk megkeresni a legjobb minőségű és árú WC-papírt. Azt nem mondhatnánk, hogy megtaláltuk, de akadt olyan, amelyik megfelelt majdnem minden elvárásnak! Természetesen nem tudtuk beszerezni az összes toalettpapírt a piacon, ezért úgy döntöttünk, hogy nem adjuk fel a keresést!

IMAG3826
Fotó: Tuna Judit

A mustrán fontos szempont volt az ár, a használhatóság és a minőség: résen kell lenni, mert becsapós az ár, ugyanis ténylegesen csak akkor derül ki, ha kiszámolja, hogy mennyibe kerül egy tekercs egyetlen lapja! Na de ki az, aki leáll ezt számolgatni az áruházban?! Mi nem, ezért hazavittük mindet, ami a kezünk ügyébe került, hogy az ön segítségére legyünk!

Eléggé meglepődtünk, amikor a számolgatás azt hozta ki, hogy a saját márkás toalettpapírok nem sokkal olcsóbbak márkás társaiknál, és fel is szisszentünk, hogy ennek eddig még nem néztünk utána.

Auchan saját márkás toalettpapír virág illattal, 269 forint - a második legolcsóbb

Már a csomagolásából kivéve érezni, hogy ez egy jó minőségű WC-papír. Extra puha papírból van, és az illata is roppant kellemes. Szép pasztell színű, és anyagában mintás. Kicsit szakadós az első tépésnél, de aztán ez a probléma szerencsére gyorsan megszűnik! Könnyű szétszedni a három réteget, de attól nem kell tartani, hogy magától is elválnának a papírlapok egymástól! Az egyik legjobb termék a teszteltek között, de mivel saját márkás, jobban örültünk volna, ha sokkal olcsóbb!

Egy tekercs 67,25, egy lap belőle pedig 0,48 forintba kerül.

Forest Méz-mandula illatosított mintás toalettpapír, 299 forint

Ennek a vécépapírnak is jó illata van, és elég puha, de nem annyira mint az Auchanos.

Egy tekercs 74,75, egy lap belőle pedig 0,598 forintba kerül.

Sindrel soft, 335 forint

Ahhoz képest, hogy nem egy puha toalettpapír, keményen megkérik az árát. Oké, rendben van: nem szakadós, fehér és illatmentes, de ez elég kevés ahhoz, hogy ezt a terméket emeljük le a polcról! Ami mellette szól, hogy nagyon nehéz szétbontani a három réteget, és elég vastag is.

Egy tekercs 83,75, egy lap belőle pedig 0,55 forintba kerül.

dm saját márkás WC-papír,  8 tekercs 779 forint

A csomagolásán fel van tüntetve németül, hogy kamillás és balzsamos. Hiába konyítunk egy kicsit a némethez, nem tudtunk rájönni, hogy ez mire értendő, ugyanis se kamilla illata nincsen, sem pedig balzsamos érzete. A tekercs kemény papundeklihengeren van, nem deformálódik erős nyomás hatására sem, tehát ha gyermeke ezzel rohangál fel és alá a lakásban, esetleg dobálja vele testvérét, vagy ugrándozik rajta, semmi baja nem lesz! A papír gusztusos halványsárga, anyagában mintás; kellemes a tapintása és nem szakadós. Nehéz volt három rétegre bontani. Elég vastag a papír, így két lap tökéletesen elég lenne kisdolog elvégzése után. Szépen mutatna a vécében és használni is jó lenne, de ez sem olcsó: egy tekercs 97,37, egy lap belőle pedig 0,55 forintba kerül.

Zewa Deluxe peach, 425 forint

Már a felbontáskor problémába ütköztünk, ugyanis a WC-papír felső rétege háromfelé(!) szakadt. Nem valami megnyerő kezdet.

A csomagból kibontva egyből feltűnt, hogy ez már nem a régi, jól bevált pihe-puha Zewa-minőség, hanem valami nagyon silány és kemény papír! A három réteg jól látszódik, és nagyon könnyű is szétválasztani őket egymástól; megvan az esélye, hogy használat közben elválnak egymástól, és beindul a végeláthatatlan miként-tépjük-úgy-a-papírt-hogy-az-egyik-ne-legyen-hosszabb-a-másiknál effekt. Ami szintén meglepő, hogy a rétegek különböző minőségű papírból vannak: a két külső réteg közé egy nagyon bóvli, vékony „ropogós”-t passzíroztak.

Sajnos a cég már nem hozza azt a minőséget mint régen, és szemtelenül drágán kínálja a jól bevezetett és marketingelt toalettpapírját, az emberek meg szépen megveszik gondolkodás nélkül: egy tekercs 106,25 egy lap belőle 0,7 forintba kerül. Szóval ez a soha-ne-vegye-meg kategória. Sajnálom, mert régen mi is Zewa-pártiak voltunk…

Jó hír: a színe klassz, jól megy a rózsaszín körömlakkhoz, de minek?

Harmony Prémium, 435 forint

IMAG3838

Ismét egy szuperdrága termék, mindenféle illat és mellébeszélés nélkül. Könnyű felnyitni anélkül, hogy szétszakadna vagy szétnyílnának a rétegek. A papundekli sajnos nagyon silány, amire a WC-papírt csévélték. Ha tréfálkozni akarnék, azt mondanám: teljesen érthető, hogy a majd’ 108,75 forintos tekercsárból nem tudnak kihozni egy jobb minőséget…

A papír anyaga valahol a dm-es puha és a kemény Zewa között van, tehát még ebben sem sikerült kitenniük magukért. A három réteget nehéz volt szétbontani (ennél a papírnál volt a legnehezebb), csalódás volt viszont, hogy mind a három réteg leheletvékony! Talán az önátíró papírhoz tudnám viszonyítani a vastagságukat. Használat közben érződött is: legalább 3 rétegbe kell hajtani.

Egy tekercs belőle 108,75 forintba kerül. A lap árát sajnos nem lehet megmondani, mert nem tüntették fel a csomagolásán, hogy egy tekercs hány lapból áll.

Kleenex Chamomile, 730 forint

Ez a toalettpapír volt az egyik legnagyobb csalódás a mustrázottak között! Régóta szemeztünk már páran, hogy szívesen kipróbálnánk a cuki kölyöklabradorral reklámozott vécépapírt, de az ára miatt ezt mindig elvetettük. Most adódott az alkalom, hogy végre kipróbálhassuk! Kár volt, vékony és szakadós.

IMAG3840

A papírhenger nagyon vacak, ahogyan a rátekert papír is. Igazából ez nem is WC-papír hanem szalvéta, de abból is a gyengébb minőségű „ropogós” fajta. Szakadós, és tényleg kellemetlen a tapintása, az érintésétől és az összedörzsöléskor keltett hangjától egyszerűen felállt a szőr a karunkon.

Ha már megvette, sok mindenre nem tudja használni, esetleg kreatívkodhat barátaival/gyermekével, vagy összeragasztgathatja celluxszal, és készíthet belőle az anyósának szalvétát.

Egyetlen pozitívuma, hogy jó az illata! Talán még arra is jó, hogy jó illatot kölcsönözzön a ruháinak a szekrényében.

Egy tekercs belőle 91,25 forintba kerül. A lap árát sajnos nem lehet megmondani, mert nem tüntették fel a csomagolásán, hogy egy tekercs hány lapból áll.

Paloma Exclusive, 355 forint

IMAG3842

Cica-barátoknak kötelező ismerni ezt a toalettpapírt, ugyanis helyes cicusok ücsörögnek a csomagolás egyik oldalán. Valószínűleg azért, mert a másik oldalon galambok repkednek (ahogyan azt a neve is mutatja), és félő, hogy nem férnének meg egy helyen az állatok… Mindenesetre érdekes párosítás!

A WC-papír állításuk szerint parfümözött és dermatológiailag tesztelt. Jó tudni! Az egyik olyan termék, amelyiknek a csomagolásán van feltépést segítő perforáció, csak éppen semmire nem jó, viszont jól mutat, hogy ott van!

Kinyitáskor egyből megcsapott az illata, ami várakozáson felül finom testápoló szagú. Ez biztosan nagyon jó illatot kölcsönöz a fürdőnek és a vécének is. Nem szakadós, bár eléggé vékonyka az anyaga, ezért három réteg nem árt kisdolog elvégzése után sem. A papír kicsit kemény, de klasszisokkal jobb mint a drága Zewa! Előnyére legyen még mondva, hogy a rétegek nem válnak szét maguktól. Ha nem is a legpuhább toalettpapír, az olcsósága és az illata minket meggyőzött!

Ami az árát illeti hiperolcsó, egy tekercs 35,5, egy lap belőle 0,23 forintbakerül. Aki nem viszolyog a nem kifejezetten puha toalettpapírtól (bár korántsem kemény!) vegye meg nyugodtan nem fog csalódni!

Tesco Luxury Soft, 369 forint

Érdekes módon ennek volt a legkeményebb papundeklihengere a próbáltak között, kíváncsian vártuk hogy a papír is ilyen jól teljesít-e.

A három réteget nem tudtuk szétszedni: olyan, mintha egymáshoz lennének ragasztva! Szuper! gondoltuk, de akkor még nem tudtuk, hogy ezért a minőségért ki is kell nyitni a pénztárcát!

Egyáltalán nem szakadós az anyaga, viszont keményke, és két réteg is simán elég kisdolog elvégzése után. Igaz, minőségben hasonlít a Palomához na, de árban…

Egy tekercs 92,25(!!!) egy lap belőle 0,61 forintba kerül.

Spar Lovely, 799 forint

Ennek a vécépapírnak a csomagolásán is van nyitást segítő perforáció, és csodák csodája, még használható is! A papundekli kemény, a papír szintén. Bár nem annyira mint a Zewa, de az sem mondható el róla, hogy „Auchan-puhaságú”.  A három réteg könnyen szétszedhető, de szerencsére ez nem jelenti azt, hogy rakoncátlanul maguktól is elválnak! Nem kifejezetten voltunk elájulva tőle, de nem is sorolnánk a vesztesek közé: amolyan se vele se nélküle kategória.

Egy tekercs 79,9 forintba kerül. (Egy lap árát nem tudjuk megmondani; nincs a csomagolásra ráírva, hogy a tekercset hány lap teszi ki. Elkezdtük ugyan lefejtegetve számolgatni, de a felénél elakadtunk. Ne tudja meg, hogy a letekert papír milyen hosszú, és mennyi munka volt összeszedni!

Zewa Deluxe peach 425 106,25 0,7
Tesco Luxury Soft 369 92,25 0,61
forest Méz-mandula illatosított mintás toalettpapír 299 74,75 0,598
dm saját márkás WC-papír 779 97,37 0,55
Sindrel soft 335 83,75 0,55
Auchan saját márkás toalettpapír 269 67,25 0,48
Paloma Exclusive 355 35,5 0,23
Harmony Prémium 435 108,75 ?
Kleenex Chamomile 730 91,25 ?
Spar Lovely 799 79,9 ?

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.05.13 12:24:26Tapogatott Kukorica

  Eloszor nem akartam elhinni, de ez tenyleg egy wc-papir teszt. :D

 • 2012.05.13 12:37:28asdf

  En mondjuk azt neztem volna a lapok helyett, hogy hany meter egy tekercs, de ti tudjatok... :P

 • 2012.05.13 12:41:44zrx_xzr

  a kisdologhoz szukseges mennyiseget jol leirtak. jo lenne tudni a nagydolog, ill genny, valadek felitatasahoz mennyi kell. es ha csipospaprikas vagy veres szekletunk van, akkor mennyi. mert igy feluletes a teszt.

 • 2012.05.13 12:48:28Cecan Basescu

  Én mint környezettudatos biolelkületű, a kukorica csumát hiányoltam, mint alternatívát. Ami a kóccal együtt tamponnak is kiváló.

  Amúgy a forest magyar termék, hátha számít valakinek.

 • 2012.05.13 12:52:39Los Alamuszi

  Hát, gratulálok a fotókhoz. Csodálom is, hogy névvel vállalta, aki elkövette.
  A papíroknál meg informatív lett volna leírni, hogy hány rétegűek, mert az baromira nem mindegy, mert mondjuk egy öt rétegűből (pl. dm) elég 2 lap bármire, egy háromrétegűből meg mondjuk három lap kell.
  Amúgy a szar fotók mellett a tetszjeitek hihetetlenül amatőrök és szubjektívek is.

 • 2012.05.13 12:54:26Szösz úr

  es az anuszon visszamaradt fekaliat melyik torli le legjobban? van olyan, amelyik a masnapos fosos segg torlese kozben atszakad, hogy az ujjainkra is jusson egy pici a tegnapi kevertbol? amikor elfogy a papir a tekercsrol, a ragasztocsik lathato? mert ha igen, a tekercs nem hasznalhato fel gyujtok szamara.
  es miert kell ennyi felkialtojel? jo isten!

 • 2012.05.13 13:00:46ZON

  Egy ismerősöm állítja, hogy a LIDL 3 rétegű papírja csatornadugulást okoz, míg a 2 rétegűnél nincs ilyen probléma.
  Kiröhögtem, de lehet hogy igaz?

 • 2012.05.13 13:28:41antimason

  Rossmann?

 • 2012.05.13 14:11:52Mr. Homn

  kicsit sok a felkiáltójel a posztban. depersze lehet hogy a tesztekhez szükséges erőlködések közben íródott, akkor megbocsájtható.
  (ritkaszar írás, vajon milyen márkájú papírral lehetne eltakarítani a zinternetről?)

 • 2012.05.13 14:16:08Stohl András

  A teszt egy rakas szar. Majdnem olyan ertelmetlen, mint a multkori tejszinhab teszt, kaveval. Megint csak a szarakodas van a lenyeg helyett. Azt kellett volna meg mutatni, hogy a SZART hogyan tiszticsa. Merleggel precizen meg kellett volna merni, melyik papir mennyi szart tud eltavolitani. Kellettek volna ilyen volt, ilyen lett kepek.
  Szoval szart sem er a teszt, vecepapir tesztet nem lehet szaros segggek nelkul csinalni. Ezenkivul, egy teszt akkor lenne korrekt, ha fosasra is tesztelnek a papirokat.

 • 2012.05.13 14:25:14Kohn Troll (Altdel)

  A Zewa egyébként papírzsebkendőben is a legalja. Kemény, dörzsöl, szar. Sosem veszek. Néhány boltban csak Zewat árulnak, akkor inkább átmegyek máshova, ahol van Bianka is.

 • 2012.05.13 14:27:12Kohn Troll (Altdel)

  Ezt írja a szerző:
  "A lap árát sajnos nem lehet megmondani, mert nem tüntették fel a csomagolásán, hogy egy tekercs hány lapból áll."
  Aranyom, meg kellett volna számolni! Vagy lemérni, hogy 10 lap hány centi, és a teljes tekercs hány méter.

  @Tuna Judit: Ha már tesztet csinálsz, csináld rendesen!

  Nem értem pontosan, hogy miért fontos, hogy mennyire jönnek szét a rétegek. Ha nem esik szét magától, akkor nekem mindegy, hogy mennyire kellene feszegetni, úgyse akarom szétszedni.

  Azt sem értem, hogy a henger keménysége miért fontos. Négytagú családunkban egy tekercs egy nap alatt elfogy, azalatt nem sérül a henger.

  A cikk végén a táblázatot ki csinálta? Valaki felsőtagozatos, vagy egy retardált pályakezdő? Nincsenek oszlopfejlécek, csak a cikk szövegéből lehet sejteni, hogy melyik oszlop mit jelenthet. Az utolsó oszlopban mit jelent a jobbra/balra igazítás? Véletlenül így sikerült??? És mit jelent a félkövér betű? Minden második sorba az jutott? Minek, ha a sorok háttere úgyis vezeti a szemet?

  És miért van az utolsó sor ugyanúgy formázva, mint az az előtti? Elveszett az utolsó előtti sor?

  Kedves szerző, a téma fontos, de a merítés elég szerény, ennél több fajta papír van egyetlen hipermarketben. Érdemes lett volna alaposabb kutatást végezni, és a táblázat elkészítését olyan emberre bízni, aki látott már számokat.

 • 2012.05.13 14:28:30Kohn Troll (Altdel)

  Ostoba blogmotor a hosszú hozzászólásomat nem vette be, aztán a rövidet igen, így hosszút újraküldtem. Pedig először a cikket akartam fikázni, és csak utána a Zewát...:)

 • 2012.05.13 15:03:33dr. Ez is csak egy nick

  Ezt a Tuna Judit nevű idióta picsát nem lehetne már leállítani?
  Csak hogy ne csinálja már itt tovább ezt az intellektuális környezetszennyezést, amit hónapok óta művel.

  Esetleg pofán vághatná már valaki egy szívlapáttal, hátha attól helyrezökkene a zakkant agya.

 • 2012.05.13 15:04:17dr. Ez is csak egy nick

  Ezt a Tuna Judit nevű idióta picsát nem lehetne már leállítani?
  Csak hogy ne csinálja már itt tovább ezt az intellektuális környezetszennyezést, amit hónapok óta művel.

  Esetleg pofán vághatná már valaki egy szívlapáttal, hátha attól helyrezökkene a zakkant agya.

 • 2012.05.13 15:08:09vuvuvu2

  a témafelvetés hasznos lehetne, kár hogy ismét dilettáns a szerző. az hol szerepel a tesztben hogy mennyire hatékonyak a vizsgált papírok? van olyan papír ami olcsó, de pl. egy hasmenésnél használhatatlan, mert miközben puha, minden nedvességet átereszt. vajon ez a csaj is egy fizetős újságírósuliból jött ki ahol pénzen vett magának bizonytíványt? van egy rossz hírem, jucika: az ilyen sulikba csak agyatlanok járnak, mert rajtul kívül senki nem hiszi el, hogy a bizi mellé észt is lehet venni. köszönjük emese, ön már bizonyított.

 • 2012.05.13 15:10:23Zed is not dead yet

  Nos, hát igen, láthattuk hogyan gondolkodik a Tuna, hogyan tesztel, meg a többi. Mondjuk a nedves nuniját nem láthattuk, majd utána a szárazat, bár talán nekünk ez jobb is így. Azt már legalább tudhatjuk, hogy milyen boltok vannak a szerző (és egyúttal beszerző) látótávolságában (messzebbről nyilván nehéz hazatalálni annyi idő alatt, míg lemerül az elem a mobiltelcsikében). Szóval a Tuna sokat tesztelt már, indítványoznám, hogy végre szót kaphasson Spongya Bob is! (sőt: !!!!!!!)

  Hogy teljesen on-topic is legyek, szabadna tudni, ugyan ki a fenét érdekel, hogy a középső papírhenger kemény-e, vagy egyáltalán mi van vele? Csak halkan megjegyezve, tudomásom szerint az simán szemét.

  Egyébként köszönöm a posztot, bearanyozta a délutánomat, megint hatalmasakat nevettem ezen az irományon. Lehet hogy ez egy stand-up blog, csak mi még nem vettük észre?

 • 2012.05.13 16:07:58Fenimore

  A LIDL-ben árulják a legjobb papírt. A nevét nem tudom, mert a csomagolást kidobtam. 3 rétegű, akcióban lehet venni időnként 10 tekercset 700 ft-ért, de volt egyszer 16 tekercs 800-ért. Nagyon megéri, szuper minőségű és baromi sokáig elég. Én vagy 3 hónapig elvagyok egy csomaggal.

  @ ZON szerintem ez csatornától is függ :) Nálam nincs gond.

 • 2012.05.13 16:34:20Csokis

  RE: Szösz úr 2012.05.13 12:54:26

  Kedves Szösz Úr!
  Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam édes anyanyelvünk kimeríthetetlen tárházának egy becses darabját, a "paksi mogyoró" kifejezést. Ez a seggszőrbe ragadt és beszáradt szarcsimbók szabályos megnevezése.
  További jó kurkászást kívánva, zárom kakológiai soraimat, maradok szarozós barátsággal:
  Csokis

 • 2012.05.13 16:43:26Hajdú Peter

  Zed is not dead yet:"Nos, hát igen, láthattuk hogyan gondolkodik a Tuna, hogyan tesztel, meg a többi. Mondjuk a nedves nuniját nem láthattuk, majd utána a szárazat"

  Ja, oke a seggtorlest ne mutassa, de a pisiles utani punci torlesrol azert csinalhatot volna videot, mert amugy teljesen erdektelen a teszt.

 • 2012.05.13 17:42:30Welka

  Kezdő fotós első próbálkozásai :(
  Egyébként a papír mérete sem mindegy. Én is emiatt veszem a Zewát. Az a 2 centi plussz pont arra elég, hogy nem 2-3 lapot kell összehajtogatni, hanem 1 is elég.
  Szóval, aki nem ért hozzá, ne írjon terméktesztet. vagy csak saját magának.

 • 2012.05.13 17:46:31rennie

  Te! jó! ég! mennyi! felkiáltójel! van! ebben! a! cikkben!!!

  Azt sose gyakoroltam, hogy szét lehet-e szedni a rétegeket, de biztos jó ez is valamire.

  Egyébként én sose néztem/számoltam, hogy hány lap meg hány méter. Odamegyek, csomagoláson keresztül megfogok egy tekercset és megpróbálom összenyomni (egyik ujjam a hengeren, másik ujjam meg a tekercs külső részén). Ha nagyon könnyen összenyomom, akkor átb.szás, mert olyan levegősen tekerik fel, hogy seperc alatt elfogy, na azt nem veszem meg.

 • 2012.05.13 19:33:38TH

  Készülnek ezerrel ezek az értékelhetetlen tesztek...A szempontokat előre felsorolni, értékelhető táblázatot készíteni, és nem arról írni, hogy a kedves szerző hány lappal törölgeti szárazra egyes testrészeit...
  És a fotók...úristen...

 • 2012.05.13 23:08:00Kacsatollah

  Amire nem tesztelték a papírokat, arra pont nem jó a pihe-puha.
  A Zewa-ban van a legjobb, a tekercsben a legtöbb, és az a legtutibb minőség is.

 • 2012.05.14 00:41:21SPQR300

  A 3 rétegű Lidl-ös a legjobb. Nagyon nagyon sokáig kitart és erős!

 • 2012.05.14 07:55:21zizi77

  A ár/lap azért is érdekes, mert nem kizárólag nagycsomagos féléket vonultat fel. Pl. ha valamiből 4 tekercseset vásárolsz, arányaiban lehet, hogy drágább, mint a nyolcas csomag.
  Amúgy mi az itt eléggé lehúzott ZEWA-t használjuk mindenben, kivéve a szalvétát, mert abban nemigen van választék. A zsepi is nagyon bejön, főleg az aromaterápiás, és az új designos konyhai törlő is nagyon klassz. Fikázni a többit nem tudom, mert nem igazán ismerem őket, de úgy tűnik a cikk írója sem.

 • 2012.05.14 12:29:50cézé

  Eszméletlen, hogy ilyen létezik. Csak egy nagyon hülye nő lehet, aki egy wc papír tesztből kihagyja, hogy hány rétegű az adott cucc. Ez sokkal fontosabb, mint hogy milyen színű, meg hogy hogyan nyílik a csomagja.
  Másrészt meg, ne adjon nekem tanácsokat olyan, akinek nincs annyi esze, hogy wc papírt akcióban vegyen meg.

 • 2012.05.14 18:00:20ragi

  A Rossmann Alouette nevezetű saját márkás papírtermékeit szeretem, van 3-, 4- és 5-rétegű is a WC-papírokból, kb. azonos árban, de a vastagabból 8, a középsőből 10, a vékonyabból 12 tekercs van egy nagy csomagban. Már nem emlékszem, mennyi volt, de pár éve a magántesztem ezt hozta ki leggazdaságosabbnak (akciókra nem tudok figyelni, ritkán járok vásárolni, csak ha elfogy valami). Nem túl puha, de nem kellemetlen - és nagyon jó a nedvesszilárdsága, még a háromrétegűnek is. Papírzsebkendőben is kiváló, a százas csomagban 10 visszazárható 10-es csomag van. A náthás-sebesedő nózit sem bántja.

 • 2012.05.14 23:05:34KrisztAnya

  Zewa Deluxe kamillás. A Tecsóban vettem 24 tekercs/ csomag , 1600 valamennyi volt. A legnagyobb kiszerelés a legolcsóbb! -legalábbis ebben a történetben.

 • 2012.05.15 12:05:35Mirosláv

  MélyentiszteltGURIGÁSOK :)
  Ki tetszettek hagyni a legeslegfontosabb, perforált tasakos, minőségben és árban elsőrendű, egy lappal is vígan lobogó :) -vásárolni leginkább ÁKCIJÓ környékén beszerzett- logoját a mitológiából kölcsönvett, elképzelésük szerint vörös kenteur gazdáját. Mi ezt preferáljuk!!! Kimaradt, no...

 • 2012.05.16 11:36:40fénycsepp

  régebben a lidliset vettük, de vmikor megváltozott, nem volt már annyira puha. Mivel beváltak az aluette zsepik, kipróbáltuk a wc papírt is.3 rétegű, elég puha, fehér (!), és nem illatosított. maradunk ennél, míg finom és puha:)

 • 2012.05.19 00:03:36S1980

  Olyan a jó papír, ami még alacsonyabb viszkozitású szar esetben sem ragad bele az ember seggébe. Magyarul a pihe-puha, sokrétegű szarok nekem totál kiesnek. A régi Crepto volt a király! De olyan már csak az emlékeimben létezik... Oké, én nem tudhatom, lehet, hogy puncit törölni a puha a jó, de seggük a nőknek is van. Őket nem zavarja, hogy törlés után galacsinok maradnak?
  Mondjuk a teszt valóban elég gyenge. Ott kezdődik a probléma, hogy van, amiről egy mondatot írt - pont a magyar termékről - volt amiről három bekezdést. De a kommentek legalább jól szórakoztattak.

 • 2015.05.18 16:32:50Gergely Egyed

  Mi az olasz Profix toalett papírt használjuk 3 rétegű eddig bevált ára 120 darabos 5100 FT/42 FT 1 tekercs.

 • 2017.01.24 17:15:22Gergely Egyed

  Az olasz Pela wc paírok is nagyon jók

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta