LÁJFHEKK

Molyürülék a dióbélben, mérgező gyommag a rozslisztben!

2012. május 12., szombat 11:59

Rovarszennyeződés miatt emberi fogyasztásra alkalmatlan dióbelet és mérgező gyommagot tartalmazó rozslisztet vont ki a forgalomból az élelmiszer-ellenőrző hatóság.Emberi fogyasztásra alkalmatlan dióbelet talált a Tolna Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. dunaföldvári áruházában tartott minőség-ellenőrzéskor. A 200g-os kiszerelésű, Happy Harvest néven árult bolgár dióbél állati kártevőkkel szennyezett: az ellenőrzött tételben rágásnyomokat, molyürüléket, nagyobb molyszövedéket találtak. A hatóság a termék forgalmazását azonnali hatállyal megtiltotta és elrendelte a forgalomból történő kivonását, illetve kötelezte a vállalkozást a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívására. A forgalmazó április végi tájékoztatása alapján az eredetileg kétezer csomagból álló készletből 749 darabot, azaz körülbelül százötven kilogrammot tudott visszahívni.

fotó: biosztrada.hu
fotó: biosztrada.huA Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a BIO-Sztráda Kft. tiszapüspöki malomüzemében mérgező gyommagot, konkolyt tartalmazó teljes kiőrlésű rozslisztet talált. A hatóság ebben az esetben is azonnali hatállyal megtiltotta a termék forgalmazását és elrendelte a forgalomból történő kivonását, illetve kötelezte a vállalkozást a fogyasztókhoz eljutott termék visszahívására még április végén. A BIO-Sztráda Kft. ötvenegy mázsányi rozslisztet visszahívott: harminckilenc mázsa rozslisztet már elkülönítve tárolnak a telephelyükön, két mázsa visszahívása még tart, a maradék tíz mázsát a malom már nem tudja visszahívni, azt partnerei már korábban felhasználták.

Forrás: nfh.hu

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta