LÁJFHEKK

Leszámolás a szőrrel: 6 hideggyantát próbáltunk

2012. április 24., kedd 19:19

Eléggé kétkedve álltam a gyanták teszteléséhez, mert utoljára tinikoromban próbáltam eltüntetni velük a szőrömet – nem sok sikerrel. Persze, azóta eltelt minimum 15 év, és nyilván fejlődtek ezek a termékek is, ezért a Dívány csapata összeállt, és kipróbáltuk, hogy melyik a legjobb hideggyanta a piacon. Minden gyantát kipróbáltunk erős, gyenge, hosszú és félhosszú szőrszálakon, érzékeny és nem érzékeny bőrön.

RDA 3454

Veet EasyStrip Sheavajjal és ribizli illattal, 1399 forint

A doboza nagyon csajos, ínycsiklandó vörös ribizlikkel. A gyümölcsillat egyébként jól érvényesül, és még a gyanta is rózsaszín. Ha valaki most először vág bele az eljárásba, az se ijedjen meg, mert egy apró cédula a doboz belsejében mindent lépésről lépésre megmutat hónaljtól a lábakig. A gyantacsíkot rejtő két egymásba tapasztott papírt könnyű szétszedni, viszont csak óvatosan szabad, mert visszakunkorodik a vége! A hosszú, illetve a nem túl erős szőrök 90 százalékát nagyon könnyen és jól kiszedte, a mini szőrökkel viszont eléggé bajban van. Érzékeny bőrűeknek nem ajánlott a használata, mert nagyon kipattogzik és kipirosodik tőle a bőr.

A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Egy csík ára így 116,58 forintra jön ki (ha úgy vesszük, hogy a törlőkendőket ajándékba adják), ami egyáltalán nem tűnik drágának ahhoz képest, hogy egy kozmetikai gyantázás – csak a lábakon – körülbelül 3200 forintba kerül. Igen ám, de ahhoz, hogy hasonló eredményt érjünk el a Veet gyantájával, legalább három dobozra volna szükség (persze ez függ a szőrtől is), mert egy csíkot csak egyszer(!) lehet felhasználni, ugyanis utána már nem tépi ki rendesen a szőrszálakat. Szóval, ha három dobozzal kell venni, hogy selymes és szőrmentes lábat kapjunk, akkor már majdnem 4200 forintnál tartunk. Azt hiszem, bármennyire is jó ez a gyanta, inkább választanám a kozmetikust. Abban az esetben, ha szűkös az idő, és sürgős randira/állásinterjúra vagy bármilyen eseményre készül, érdemes meggondolni a használatát, de megoldhatja az egész problémát 150 forintból egy egyszer használatos borotvával.

Depilan natural line, 1799 forint

Próbáltam válogatni a dobozok között, de mindegyik egy kicsit sérült volt. Erre pedig eléggé odafigyelek, mert ha már a doboza ennyire trehány, akkor milyen lehet a benne rejlő áru?A gyantacsíkok szerencsére még egy külön áttetsző fóliába vannak csomagolva, tehát ha sérült is a kartondoboz, legalább a gyanta higiénikus.  A doboz elején amúgy egy meztelen női árnyék látható, ocsmány zöldes-sárgás színben nyomva, és ez akkor se lesz szebb, ha ép a csomagolás.

A dobozban rejlő termék nagyon ragaszkodó: a két egymásba tapasztott csíkot nagyon nagy erőfeszítéssel lehet csak szétválasztani, és használat során is roppant fájdalmas volt letépni, mégis, a rövidebb (kb. 2 mm-es) szőröket egytől egyig mind érintetlenül hagyta, vagy beletépte a bőrbe. Jó hír, hogy a hosszú szőröket hagymástól kiszedte, és hogy nem tartalmaz színezék- és illatanyagokat, parabéneket és paraffinokat. Ha másért nem, ezért a plusz pont jár.

A dobozban 16 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Egy csík így 112,43 forintra jön ki, ami nem sokkal kevesebb mint a Veet ára. Ezt a papírt sem lehet kétszer használni, tehát ebből is legalább két-két és fél dobozra szükség van két láb gyantázásához, ami majdnem 3600 forint. Ha valaki szereti a natúr termékeket (már amennyire ez natúr, ugyanis glicerin azért van benne), és van lehetősége dzsungelt növeszteni, akkor válassza ezt a gyantát. Mi még mindig a kozmetikusra szavazunk.

Esthetic hideg szőrtelenítő gyantacsík, 999 forint

A doboza elég semmitmondó, de ez mindegy, ha a gyanta jól működik – gondoltuk. Azt írják a hátoldalon, hogy ez a gyanta érzékeny bőrre kifejezetten ajánlott, kíváncsian vártuk hát, hogyan teljesít. Állítólag illatanyag is van benne, ami viszont egyáltalán nem érződik.

Nagyon nehéz szétszedni a két egymásba kapaszkodó gyantacsíkot, és kunkorodik is a vége! Ennek ellenére rá kellett jönnünk, hogy nem gyökerestül tépi ki a szőröket, csak leszaggatja, ami kilóg a bőrből, tehát funkcionálisan inkább hasonlít egy borotvához, mint egy depilálóhoz. Az meg, hogy érzékeny bőrűeknek is ajánlott, így könnyen stimmel, mert ha nem szedi ki rendesen a szőrt, nem is okoz különösebb problémát a bőrnek, bár a paraffin és az illatanyag semmiképpen sem kedvez neki.

A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Egy csík így 83,25 forintra jön ki, tehát egy olcsó termék. A dobozon az olvasható, hogy egy csík több alkalommal is felhasználható – persze, akárhányszor, csak épp egynél többször nem érdemes. Mivel azonban a lényeget, a szőrök kitépését nem tudja, hiába olcsó termék, nem érdemes vele kísérletezni, nem voltunk megelégedve vele.

Opilca szőrtelenítő csík, 1499 forint 

Rózsaszín és fehér színekben pompázik a doboza, melyen egy meztelen női alak ül – mellette két virággal. A csomagolása alapján inkább néz ki valamilyen intim mosakodótörlőnek mint gyantának, viszont a gyantacsíkoknak itt a legszebb dizájnja, és maga a gyanta is nagyon gusztusos. Ez az első termék, aminek valódi gyantaillata van, ránézésre is ez tűnik a legprofibbnak. Használat után mégis az derült ki, hogy ezt a legnehezebb szétszedni, és egyik szőrtípusnál sem felelt meg rendesen. Igaz, hogy a szőrszálak nagy részét eltüntette, de ez is csak letépte, nem ki: borostás maradt az a felület, ahol használtuk. Alkalmatlan arra is, hogy többször helyezze fel a csíkokat, de ha még használat előtt fagyasztóba teszi, legalább frissítés gyanánt lehet tökéletes, mondjuk egy átbulizott éjszaka után a karikás, bedagadt szemekre rakva.

A dobozban 20 db(!!) gyantacsík és 2 törlőkendő található. Szuper ár lenne, hogy egy csík 74,95 forintra jön ki, ha nem lenne a termék közben teljességgel használhatatlan.

X-epil be sexy, 749 forint

Az X-epil a tőle megszokott: fehér-rózsaszín-kék-lila színeket sorakoztatta fel a kartondobozon, amelyben a gyantacsíkok lapulnak. Ezeket sem egyszerű szétszedni, és sajnos, ha nem elég meleg a papírok közötti gyanta, nem egyenletesen oszlik el a szétszedés után. Ez azért nem jó, mert amelyik papíron több gyanta maradt, az könnyebben megtépi a bőrt a csík lerántása közben. Erre még a nagyon szakavatottak sem tudnak mindig ügyelni sajnos… Egyébként a papír silány minőségű, könnyen elszakad, ami szintén rásegít a bőr megsértésére. Ha azonban ügyes, és már van egy kis gyakorlata a gyantacsíkok házi alkalmazásával, ez a termék kellő odafigyeléssel kezelve nem okoz csalódást. Rendre gyökerestől kitépi a szőröket, de fontos, hogy jól melegítse fel a gyantát, mielőtt szétszedi a csíkokat, ne járjon úgy mint mi elsőre!

A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Ez az egyik legolcsóbb gyanta a teszten, eddig mégis ez a legjobb. Egy csík 62,41 forintra jön ki, és ha ön gyakorlott gyantázó, biztosan nem fog szenvedni a használatával! A lábak szőrtelenítéséhez körülbelül 2-2,5 dobozra van szükség, ami annyit tesz, hogy 1498 forintot kell költeni erre a procedúrára. Na, végre, itt a gyanta, ami olcsóbb, mint a kozmetikus, és majdnem annyira jó is!

Balea (dm saját márkás terméke), 499 forint – a legolcsóbb gyanta a teszten!

Nem vitték túlzásba a csomagolását, egy könnyen széttéphető nejlontasakba helyezték a papírcsíkokat. A tutti-frutti illatú gyanta szép rózsaszín, a csíkokat egyáltalán nem nagy ördöngösség szétszedni, viszont roppant mód kunkorodik! A papír, amin a gyanta van, nagyon jó minőségű, és egyszerű a használata. Mivel elég nagy mennyiségben van gyanta a csíkokon, olyanoknak is könnyű lehet a használata, akik még nem gyantáztak, vagy csak ritkán szoktak. Nagyon jól kiszedi a szőrt, és talán ez az egyetlen olyan csík, amit kétszer is fel lehet használni (valószínűleg épp azért, mert nem leheletvékony a gyanta mennyisége a csíkokon!). Tökéletes akkor lenne, ha a kisebb szálakat is kiszedné, de ezt elnézzük neki, mert az X-epilhez hasonlóan ez is csak 62,37 forintba kerül. Ebből a gyantából van nagyobb kiszerelés is, érdemes megnézni, hogy az nem olcsóbb-e valamivel!

Végeredmény ugyanaz a helyzet, mint előző X-epiles társánál: olcsó és jó, de ha választani kellene a kettő között, mi az utóbbira szavaznánk.

X-epil "Be Sexy" arcra, 899 forint

Kipróbáltuk az X-epil gyantáját, amelyet az arc gyantázására (gyk: bajuszra) fejlesztettek ki. A papírja ugyanolyan, mint nagyobb testvéréé, viszont a gyanta rajta sokkal krémesebb és illatosabb. Éppen akkora a ragacsos rész, hogy a bajuszt le lehet szedni vele, nem kell ollóval vagdosni a papír széleit! Nagyon jól használható, kiszedi a szőrt, de az érzékeny bőr kipirosodhat, kipattoghat tőle, ezért mindenképpen ajánlott nyugtató krém használata gyantázás után!
A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. A bajusz gyantázáshoz két csíkot kell felhasználni, ami 149, 83 forint. A kozmetikákban ezért 500-1000 forintot kérnek el, a hatás viszont azonos: minket teljességgel meggyőzött, ez a termék, ha a tesóját nem is fogjuk használni, ezt mindenképpen alkalmazni fogjuk. Ezzel is nem kevést pénzt spórolunk meg kéthetente.

A mezőny számokban

gyanta ár/csík minőség 1-5
     
Veet EasyStrip 116,58 1
Depilan natural line 112,43 3
Esthetic hideg szőrtelenítő gyantacsík 83,25 2
Opilca szőrtelenítő csík 74,95 jó, csak éppen nem arra amire kellene…
X-epil "Be Sexy" bajuszgyanta 62,41 4,5
Balea 62,37 5

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.04.24 21:43:24axaic

  "Végeredmény ugyanaz a helyzet, mint előző X-epiles társánál: olcsó és jó, de ha választani kellene a kettő között, mi az utóbbira szavaznánk."

  az előző az utóbbi vagy az utóbbi az utóbbi?
  Esetleg vessző, alany, állítmány, stb...

 • 2012.04.24 21:52:25kovacs.deneske

  És az stb. előtt nincs vessző… minthogy az „és a többi” rövidítése.

 • 2012.04.24 22:27:47MissX

  en maradok a patronos gyantanal. ezeket a hideggyanta csikoktol csak ragadok.

 • 2012.04.24 22:29:21MissX

  ezektol, nem ezeket :)

 • 2012.04.24 23:25:35EyesOnFire

  x-epilt használok, és kicsit vicces, hogy azt írjátok, hogy 2-2,5 dobozra van szükség a lábak szőrtelenítésére. Nekem viszonylag erős szőreim vannak, de lábszáranként 1 duplacsík kell, combonként meg másfél, szóval bőven megvan egy dobozból mindkét lábam. használtam Veet-et is, abból is elég egy doboz bőven. Szóval vagy én vagyok emberfeletti módon ügyes, vagy ti bénák...

 • 2012.04.24 23:33:18pause

  nagyon gazosak,es dragak es ragacsosak ezek a hideggyantak....arcra meg rettenetesen ocsak mindegyik:(
  en raszoktam az epilator + cukorgyanta kombora...

 • 2012.04.24 23:34:03Felhősaláta

  EyesOnFire,
  :) Te valszeg egy tündér vagy-vagy egy x-epiles alkalmazott. :D
  A lábgyantára gondoltam :) mielőtt vki félreérti.
  Csak a kozmetikus a jó, annak meg is mondhatod, ha nem tökéletes.
  Az összes gagyi, macerás nyűglődés, ilyen-olyan sikerrel :) de nem ? De.

 • 2012.04.25 05:21:02Fenimore

  Szerintem a legegyszerűbb a szőrtelenítő krém. Bekened a bőröd, lehozza az összes szőrt, neked csak le kell mosnod. Utána testápolózol. Ennyi. Minek szenvedni a tépegetéssel, meg kunkorodó papírokkal, hogy utána benőjön a szőröd, meg össze-vissza ragassz meg szakíts mindent? Nekem nagyon rossz emlékeim vannak még a legdrágább gyantacsíkokról is, a kozmetikusról meg ne is beszéljünk.

 • 2012.04.25 09:35:33teklamakan

  Te kis "nagyoncsacsi"!
  Ha alkalmazott lenne, nem ejtette volna ki a konkurencia nevét semmi pénzért :) Inkább ügyeskezű tündér, nem fikázódós bénabakter :)

 • 2012.04.25 09:47:14teklamakan

  Felhősali! Te kis "nagyoncsacsi"! Ha x-epiles alkalmazott, akkor nem ejti ki a konkurencia nevét :) Tehát egy ügyeskezű tündér, nem egy bénabakter:D

 • 2012.04.25 12:03:30EyesOnFire

  Felhősaláta:
  Biztosíthatlak, hogy nem vagy alkalmazott, legközelebb pl. a Rossmann saját márkás, Isana gyantáját fogom kipróbálni, arról jókat olvastam.

  Hát, fél óra alatt megvagyok mindkét teljes lábammal, még egy egész doboz gyanta sem kell hozzá. Nekem megér egy kis odafigyelést az, hogy nem kell időpontot kérni, időpontra várni, utazni stb.
  Nyilván én sem úgy születtem, hogy tökéletesen tudtam gyantázni, de egy idő után belejössz, és kitapasztalod (nekem ehhez kb 2 doboz gyanta elhasználása kellett), hogy hogyan a legjobb.
  1) Ne félj letépni a csíkot, merthogy "fáááj". Ha tudod, hogy hajlamos vagy elbizonytalanodni, csináld bal kézzel.
  2) Úgy lehet jó sokszor újrahasználni egy csíkot, hogy ráteszed a bőrfelületre, és dörzsöléssel felmelegíted. Ilyen egyszerű, és 5 másodpercet vesz el az életedből.
  3) Még arra szoktam figyelni, hogy ahol erősebb/több a szőröm, vagy tudom, hogy nehezebben jön onnan a szőr, oda teszem "frissen" a csíkot, a többi részre meg mehet többedjére is.

 • 2012.04.25 15:22:48Rongy Rázó

  A gyantázás mennyivel jobb az epilálásnál? Kevésbé fájdalmas? Az epilálást nem bírom.

  A szőrtelenítő krém (szerintem) kémiai borotválás, feloldja a szőrszálakat, tehát már másnap "borostás" leszek. Van valamilyen előnye, amiért mégis jobb a krém, mint a borotva?

  - egy kezdő

 • 2012.04.25 15:26:11Rongy Rázó

  ...és ami a lényeg: milyen gyantát kell használni, ha nem a lábszáramat és az arcomat szeretném kezelni, hanem...

 • 2012.04.25 15:40:08EyesOnFire

  Rongy Rázó:
  Én évekig epiláltam, de elkezdett tőle durván benőni a szőröm, és ezért tértem át gyantára. Nem mondanám, hogy kevésbé fájdalmas, de kevesebb ideig fáj, ugye mert több szőrszálat szed ki egyszerre. Bikinivonalra gondolsz, vagy intimebb területre? Előbbire ugyanazt használom, mint a lábamra, utóbbihoz nincs bátorságom, így abban nem tudok segíteni.
  Szőrtelenítő krémet egyszer használtam, de kb. 2 perc múlva olyan iszonyú büdös lett, és marta a lábam, hogy le kellett mosnom. Mondjuk ez elég régen volt, lehet, hogy azóta fejlődtek ezek a szerek, de én nem fogok többször próbálkozni. Ha gyors megoldás kell, akkor inkább borotva. Ugyanolyan gyorsan nő vissza a szőr mindkettő után, és a krémben a különböző maró anyagok miatt nem bízom. Maximum egyetlen előnye lehet: hogy ezzel még véletlenül sem tudod megvágni magad, de ennek ellenére nem ajánlom a használatát.

 • 2012.04.25 16:45:08Rongy Rázó

  EyesOnFire:

  Ha rövidebb ideig fáj, már előny. Kicsit félek tőle – lelki szemeim előtt az a horrorisztikus kép lebeg, hogy a szőrrel együtt jön a bőr is, azaz szó szerint megnyúzom magam. Hallottam, hogy ha behintőporozom a bőrt, akkor kevésbé kellemetlen, mert a gyanta így egyáltalán nem tapad a bőrre, csak a szőrszálakra.

  Igen, egy kicsivel intimebb részre gondoltam... Na ott az epilátort nem is próbáltam sose. Egyelőre "kisollóval trimmelem" (a borotva elsőre nagyon szép eredményt ad, de a néhány nap múlva jelentkező "borosta" nagyon gusztustalanná és kellemetlenné teszi).

 • 2012.04.25 18:33:36EyesOnFire

  Nekem még sose jött le a bőr, nem szoktam hintőporozni, de én is hallottam már róla.
  Hát, ez ügyben nem tudok segíteni.

 • 2012.04.26 10:24:50Slano

  Szerintem én lényegesen olcsóbban úszom ezt meg. Meleggyantát használok, egy patron kb. 5-600 Ft (annyi van a dobozára írva, h görgős gyantaszett, dm, rosmannban van), nagyon sok alkalomra elég a teljes lábamra sztem 6x biztosan lehet használni. Egy lábas forró vízben melegítem fel, így nem kell melegítő berendezés sem. Gyantacsíkból is van nagyon olcsó 2-300 Ft, 20 db. Ha jól számolom egy szőrtelenítés max. 200 Ft, azért ez jóval olcsóbb a kozmetikusnál és 30 percnél nem tart tovább az egész. Mondjuk az elején be kellett gyakorolni, de nem vészes. A lényeg, h kifeszítsd a bőrt és hintőporozni is szoktam előtte. Ja és a patronból a legjobb a sima, sárgás színű gyanta, a színesek nem jöttek be

 • 2012.04.30 15:01:01Buci-Bigyo

  Meghoztátok a kedvem!:D
  Kipróbáltam a Rossmannos Isanát, és az kell mondjam, egész jó, főleg ha azt nézzük, hogy életemben először használtam. Nem is használtam el az egész dobozt, 20-ból 16 hideggyanta csíkot csak. Lábak + hónalj. Az itt-ott kimaradó kisebb szőrszálakat epilátorral szedtem ki. Egyetlen hátrány egyelőre, hogy elszórakoztam vele vagy másfél órát, de gondolom ez egyre gyorsabb lesz. Viszont 3-4 hetente egy ezres jobban hangzik, mint 3-4 hetente 4-5 ezer forint a kozmetikusnál, ráadásul akárhol, akármikor megcsinálhatod.
  Lehet, hogy a görgős gyantát is kipróbálom, bár félek, hogy addig bénázok, hogy megégetem magam vele!:D

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta