Kipróbáltuk, mit bírnak a tisztasági betétek

Rengeteg tisztasági betét van a piacon: szárnyas, illatos, szárny nélküli, illatmentes, fekete, fehér, tangaformájú és még sorolhatnánk. Olyan viszont, amelyik jól funkcionál, olcsó, és kellemes a viselete is, nem fordul elő minden drogériában. A Dívány csapata kilencfélét szemlézett, hogy megtalálja a legjobbat.

A tisztasági betét a fehérnemű tisztaságát védi folyás, vérzés esetén. A legtöbb nőnek van valamennyi természetes hüvelyi folyása a ciklusa bizonyos szakaszain (előfordul hogy folyamatosan) és nem csak kellemetlen érzés egy nedves fehérnemű, de csúnyán is néz ki, ha a bugyi foltos, vagy rosszabb esetben a vékony nadrágon,szoknyán is átüt a nedvesség. Elvileg a  folyás természetes folyamat, de ha kellemetlen szagú és nem átlátszó (menstruáció előtt és után lehet barnás, pirosas) akkor az fertőzésre is utalhat. Befülledés és menstruáció esetén is lehet szagos a nemiszerv – valószínűleg épp ezekre a napokra találták fel az illatosított tisztasági betéteket –, a kérdés már csak az, hogy érdemes-e ilyenkor egy mesterséges illattal megpróbálni elfedni a természetes szagokat?

Discreet Economy multiform

Nagyon egyszerű kinyitni a dobozát és ugyanilyen könnyű visszazárni. A betétnek nagyon erős, de kifejezetten jó illata van, bár ha menstruáció ideje alatt használja, lehet, hogy ez inkább hátrány. Extra vékony a betét, nagyon kellemes, „pamutos” a tapintása, és erősen tapad a pamutbugyihoz, többszöri csavargatásra sem jött le róla. Kíváncsian vártuk, hogy a folyadékkal megbirkózik-e, de ez a betét inkább taszította a málnaszörpöt, mintsem magába szívta volna. Igaz, 15-20 másodperc elteltével elnyelte a piros löttyöt, de ez az idő pont arra elég, hogy éles használatkor minden kicsurogjon a bugyi oldalán. 3 ml folyadékot is csak nehezen tartott magában, sőt tocsogott tőle, szóval nem ez az ideális viselet, ha menses alatt használná, még tamponnal együtt sem. A diszkrét jelzőt valószínűleg a vékonysága miatt kapta, kár, hogy ez másban nem mutatkozik meg.

588 forintért vettük a 60 darabos kiszerelést, tehát egy betét 9,8 forintba kerül.

Naturella

Hasonló a csomagolása mint a Discreetnek, és csak sajnos csak egész kevés eltérés van a betétek között is. Azt nem találtuk meg a dobozukon, hogy melyik cég gyártja őket, de azt igen, hogy melyik forgalmazza, és nem annyira meglepő módon ugyanaz a kettő. Szóval a különbség annyi, hogy formára minimálisan eltér a két betét, de ha választani kellene akkor már inkább a Discreet, mert a Naturella állítólagos kamilla illata szerintünk inkább vécéillatosítót idéz, de abból is a hihetetlenül büdös fajtát.

398 forintért vettünk 40 darabot, egy betét ára: 9,95 forint.

Carefree - Az egyik nyertes

Nem annyira vékony betét mint előző két társa, így elkezdtünk reménykedni, hátha valami jót is tapasztalunk végre. Meglepődve észleltük viszont, hogy a kék dobozossal véletlenül az illatosított változatot sikerült beszereznünk (ez a csomagolás volt régen az illatmentes). Szóval vigyázat, az új csomagolás eléggé becsapós, mert nagyon kis betűvel van ráírva, hogy "fresh".

A bugyihoz nagyon jól tapad és nem is mozdult el benne, nem gyűrődött. Egy pillanat alatt magába szívta a 3 ml szörpöt, és annyira jól bírta, hogy kapott még 3 millilitert, amit szintén jól viselt. A dobozával akadt csak bajunk, nehéz a betéteket kivenni belőle, és visszazárni is.

699 forintba kerül az 58 darabos kiszerelés, tehát kicsivel több mint 12 forint egy darab tisztasági betét.

Ha azt nézzük, hogy az Auchan saját márkása drágább mint ez, akkor ez egy szuper betét a piacon. Igaz, hogy minőségben a dm saját márkása veri (mert sokkal pamutosabb hatást kelt), de árban nem!

Bella for teens

Emlékeztünk a Bella tamponjára, amelyik nagyon jó eredménnyel zárt a tamponteszten, ezért is voltunk kíváncsiak, hogy a tisztasági betétje is ugyanolyan jó termék-e. A doboza jó, könnyű kinyitni és bezárni is, a betétnek nincs semmi illata, és ez volt az egyik legvékonyabb a teszteltek között. Nem csak vastagságra, de szélességre is nagyon aprócska, és erősen ragaszkodik a bugyihoz, de sajnos ezzel véget is értek a jó tulajdonságai. A 3 ml piros üdítőt egyáltalán nem szívta be: amennyire vékony, annyira nem tartja magában a folyadékot, és mindehhez még jó drága is.

303 forintért vettük a 20 darabos kiszerelést, 15,15 forintra jön ki egy betét.

Auchan Protége slip

A doboz a tetején nyílik, ami nem igazán szerencsés, mert így elég nehéz kihalászni belőle bármit. A betétek nem illatoznak, vékonyak, viszont nincsen rajtuk szárny. A vékonysága miatt elég bénán néz ki, ha nem csíktangába teszi, és egy idő után el is mozdul. Előnye, hogy végigfut a ragasztócsík a betét alján; hátránya, hogy azért hamar el is engedi a bugyit. A 3 ml folyadékot nem sok sikerrel próbálta beszívni, majd magában tartani. Amikor az egészségügyi betéteket szemléztük, az Auchan saját márkása nagyon jól bizonyított. Kár, hogy ha egy családon belül egy termék nagyon jó minőségű, a többire, úgy látszik, már nem fordítanak akkora hangsúlyt.

399 forint 30 darab betét, ami azt jelenti, hogy 13,3 forintba kerül egy darab. Ahhoz képest, hogy saját márkás termék, ez az ár elég húzós.

Jessa Slipeinlagen – a második helyezett

A tesztelt betétek közül ennek a legkevésbé bizalomgerjesztő a csomagolása, viszont ez a legjobb illatú betét (ami persze hátrány lehet a nehéz napokon). Emellett nagyon vékony, és az összes közül ennek van a „legpamutosabb” hatása. Nagyon jól tapad a bugyihoz, és nemhogy rendkívül jól szívta fel a folyadékot, még vissza sem engedte. Ki kellett, hogy próbáljuk, megbirkózik-e a további 3 milliliterrel. Hát, sajnos a Carefree jobban bírta, de az az illat miatt mégis szívesebben szavazunk a Jessa Slipeinlagenre, még ha egy kicsivel drágább is: 749 forint a 60 darabos kiszerelés. Mivel saját márkás termék, lehetne sokkal olcsóbb is.

Jessa, 26 darab (rózsaszín dobozos)

Ez a betét teljesen más, mint az előző, vastagabb társa, kicsivel silányabb kivitelben. Ami klassz benne, hogy ezt egy igazán szexi szuper vékony tangába is be lehet illeszteni anélkül, hogy bárhol kikandikálna. Esetleg akkor jöhet jól, ha nem az erősebb napokon, tamponnal kiegészítve használja, illetve beválhat a peteérés körüli időszakban. Érdekes, hogy nem tapad annyira a bugyihoz, viszont a két aprócska fülecske kellően rögzíti. Vigyázni kell, amikor a dobozból kiveszi, mert előfordulhat, hogy egy helyett akár kettő vagy három is kipottyan. Huzamosabb ideig nem ajánlott a használata, mert a 3 ml szörpöt sem tudta magában tartani. A második legdrágább termék, 399 forint a 26 darabos kiszerelés.

Jessa tanga, 30 darab (sárga dobozos)

Szerencsésebb a csomagolása, mint nagy testvérének; egyszerű kinyitni, és jól zárható vissza a doboza. Egészen jól tapad a bugyihoz. Egyetlen, de elég súlyos hátulütője, hogy nem fut végig a ragasztószalag a betét hátoldalán, ezért a vége nem tapad le, hanem felkunkorodik, eláll a bugyitól, és ezzel rögtön a kényelmetlen és használhatatlan kategóriába diszkvalifikálja a terméket. A 3 ml folyadékot gyorsan beszívta, de nem tartotta magában, ez tehát egy drága és kényelmetlen tisztasági betét, ami még használhatatlan is: 399 forint a 30 darabos doboz.

Always String tanga

Nagyon klassz doboza van, könnyű kinyitni, és rendre vissza is zárható, és a betétet is egyszerű kivenni belőle, de sajnos ezzel véget is értek a jó tulajdonságai. Ez az egyetlen olyan tisztasági betét a kilenc között, amelyiknek nincsen a betét ragacsos hátulját fedő papírszalagján leválasztást könnyítő sarkocska. Emiatt minimum egy percbe telik levarázsolni róla a védőcsíkot, úgyhogy ezt a betétet inkább csak otthon használja, ott higiénikusabb, és több időt is tud fordítani erre az idegölő projektre. Hatékonysága kísértetiesen hasonlít az Auchan saját márkáséhoz, a különbség annyi, hogy az Always betét hátsó, a tangapánthoz rögzített része sokkal hamarabb feladja a bugyihoz való ragaszkodást. Ez azért különösen kellemetlen, mert ettől azért még ragad, így ez az a tipikus betét, amelyiket folyton igazgatni kell, és ez elég kellemetlen nyilvánosság előtt.

318 forint 18 darab, amivel ez lett a legdrágább és leggyatrábban teljesítő betét a mezőnyben: 17,6 forintba kerül belőle egy darab.

tisztasági betét kiszerelés/db ár/darab ár/doboz
       
Always String tanga 18 17,6 318
bella for teens 20 15,15 303
Auchan Protége slip 30 13,3 399
Carefree 58 12 699
Naturella 40 9,95 398
Discreet Economy multiform 60 9,8 588
Jessa Slipeinlagen 60 12,48 749
Jessa 26 15,34 399
Jessa tanga 30 13,3 399

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek