LÁJFHEKK

Figyelem: veszélyes csecsemő- és gyermekruhákat vontak be

2012. április 2., hétfő 18:10 |

Az ellenőrzések során a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a megyében nyolc kereskedelmi egységben, összesen tizenegyféle, 74 darab veszélyes csecsemő- és kisgyermek ruházati terméket talált és vont ki a forgalomból, mivel a nem megfelelően alkalmazott húzózsinórok, illetve húzózsinór-végződések miatt a termékek nem teljesítették az alapvető termékbiztonsági követelményeket.

A felügyelőség az év első hónapjaiban piacfelügyeleti ellenőrzéseket végzett, célja kiszűrni a forgalomban lévő, veszélyesnek minősülő csecsemő- és kisgyermek ruházati termékeket.

Veszélyes zsinórok

Valamennyi gyermekruháról kiderült, hogy nem felelnek meg az előírásoknak, ugyanis a nem megengedett módon alkalmazott funkcionális és díszítő zsinórok használata miatt fojtási és balesetveszélyt jelenthetnek a gyermekeknek.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tájékoztatja a fogyasztókat és a kereskedőket, hogy a teljesség igénye nélkül az alábbi termékeknek a forgalmazása jogsértő, használata pedig veszélyt jelenthet a gyermekkorú felhasználók részére.

Sweet Dew márkajelzésű P004 azonosító jelzésű gyermek esőköpeny.


A sárga színű esőköpeny első részén kék színű úttesten két darab piros versenyautó, az esőköpeny hátsó részének az alján szintén kék színű úttesten egy darab piros versenyautó látható. A gyermek esőköpeny kapucnis kivitelű. A kapucniban összehúzó-zsinór van, a végén csomóval és műanyag végelzáróval. A kapucniban összehúzó-zsinór van, a végén csomóval és műanyag végelzáróval. A fent megnevezett gyermek esőköpeny kapucnijában lévő zsinór fojtást és balesetet okozhat. Az esőköpeny kapucnijában lévő összehúzó-zsinór játék, vagy utazás közben beakadhat, a gyermeket magával ránthatja. A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. Az elvégzett kockázatértékelés szerint a Sweet Dew márkajelzésű, P004 azonosító jelölésű gyermek esőköpeny megnevezésű termék használata a kapucniban elhelyezett szabad végződésű, csomóval és műanyag végelzáróval ellátott húzózsinór miatt súlyos kockázatot jelent a felhasználók, a gyermekek számára.

KE YI QI márkajelzésű XT-9228 azonosító jelzésű lányka kapucnis kabát

Elől zipzáras és patentos, a bal zsebén "LWPQLSA" felirattal ellátott kapucnis lányka kabát. A termék kapucniján szőrmedíszítés van. A kapucniban funkcionális, szabad végződésű összehúzó szalag van, a végén műanyag végelzáróval. A bevarrt címke alapján a termék nyersanyag-összetétele 65% pamut és 35% poliészter. A kapucniban alkalmazott összehúzó szalag, a szabad végein lévő műanyag végelzáróval fojtást és balesetbeszélyt jelenthet a gyermekek részére. A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a KE YI QI márkajelzésű, XT-9228 modellszámú lányka kapucnis kabát használata a fojtás és balesetveszély szempontjából súlyos kockázatot jelent a felhasználók, a gyermekek számára.


H&S márkajelzésű L-829B azonosító jelzésű lányka mellény

Elől zipzáras, kapucnis leányka mellény, melynek kapucnija műszőrmével díszített. A kapucni zipzárral leszedhető. A termék színe piros, elől a mellrészénél mind két oldalon zseb található. A kapucniban szabadvégződésű összehúzó-zsinór van, a végén csomóval és fém végelzáróval. A termék nyersanyag-összetétel a bevarrt címke alapján 100 százalék nylon. A kapucniban alkalmazott összehúzó-zsinór, a szabad végein lévő csomóval és fém végelzáróval fojtást és balesetbeszélyt jelenthet a gyermekek részére. A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a H&S márkajelzésű, L-829B modellszámú lányka mellény használata a fojtás és balesetveszély szempontjából súlyos kockázatot jelent a felhasználók, a gyermekek számára.


Sun&Rise márkajelzésű RT-082 azonosító jelzésű kétrészes gyermek szabadidő ruha

Kétrészes kisgyermek szabadidő ruha 98-128 méretig pink és piros színben. Kapucnis, zipzáras hosszú ujjú felsőből és nadrágból álló garnitúra. A kapucniban és a nadrág derékrészében húzózsinór található. A kapucniban lévő húzózsinór végén műanyag végelzárókat alkalmaztak. A húzózsinórok nincsenek rögzítve a termékhez. A felsőn feliratok vannak, a felsőre és a nadrágra az 58-as számot varrták rá textilanyagból. A kétrészes gyermek szabadidő ruha zipzáras felső részének kapucnijában húzózsinór van, a végein műanyag végelzáró kupakok találhatók. A nadrág derékrészében szintén összehúzó-zsinór található, az nincs legalább egy ponton rögzítve a termékhez. A felsőrész kapucnijában alkalmazott összehúzó-zsinór fojtási veszélyt, a műanyag végelzárók és a rögzítetlen derék összehúzó-zsinór balesetveszélyt jelenthetnek a kisgyermekek részére. A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a termék használata fojtási veszély és balesetveszély szempontjából is súlyos kockázatot jelent a felhasználók részére.


Sun & Ocean márkajelzésű azonosító jelzés nélküli gyermek kétrészes fürdő ruha (bikini)

A fürdőruha felsőt a nyakban és a hát középső részén lehet két-két különálló szabadvégződésű funkcionális zsinórral rögzíteni. A bikini oldalán csomóval ellátott díszítőzsinór van. A kétrészes fürdőruha bikini felsőrésze nyakban és háton megkötős. A termék alap színe világoskék és rózsaszín. A melltartórészen, valamint a nadrágon "SWIMMING CLUB dance 2011" felirattal. A kétrészes lányka fürdőruha felső nyakában lévő zsinór fojtást, a hátrészen levő zsinór balesetet okozhat. A gyermek nyakán megköthető bikini felsőt viselve a bekötött zsinór a gyermek nyakára szorulhat és megfojthatja. A gyermek a hátul megköthető bikini felsőt viseli, ami játék közben beakadhat, és balesetet okozhat. A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. Az elvégzett kockázatértékelés szerint a Sun & Ocean márkajelzésű azonosító jelölésű nélküli kétrészes fürdőruha használata a bikini felső nyak- és hátrészén elhelyezett húzózsinór miatt súlyos kockázatot jelent a gyermekek részére.

Seagull márkajelzésű CSQ-746 azonosító jelzésű 2 részes gyermek szabadidő együttes

Kétrészes, zipzáras, kapucnis gyermek szabadidő ruha. A kapucniban összehúzó-zsinór van a végén csomóval és műanyag végelzáróval. A termék felső részén Top Col felirat látható. A termék kapucnijában alkalmazott összehúzó zsinór és a végén lévő műanyag végelzáró fojtási és fulladásveszélyt jelenthetnek a gyermekek részére. A termék nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. Az elvégzett kockázatértékelés alapján a lányka szabadidő ruha használata fojtási-, és fulladásveszély szempontjából súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve.

Forrás: nfh.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta