Futócipőkörkép - Mizuno, Asics, Adidas és a többiek

Ha már az első tavaszi ruhadarab felpróbálása után is fájdalmasan nyög fel, hogy „már megint meghíztam!", ne aggódjon. Nem kell lemondania az édességről és szörnyű diétákba kezdenie, elég ha elkezd futni járni.

Ha ön is imád nassolni, de nem szeretné megfosztani magát a finom falatoktól – főleg így, Húsvét közeledtével –, továbbá elege van már az önsanyargató diétákból, semmi mást nem kell tennie, mint elkezdeni sportolni. Igaz, ez jár némi többletkiadással, de ha jó helyen vásárol, sokat tud spórolni. Előző cikkünkben már taglaltuk, hogy miért ideális a futás, most megnéztük, hogy ehhez hol tudja beszerezni legjobb áron a leglényegesebb ruhadarabot: a cipőt.

Intersport

Itt leginkább csúcskategóriás cipők kaptak helyet a polcokon, de ha szerencsés, találhat a leárazott holmik között 9990 forintért olyat, ami jó a lábára. Azonos áron, 14990 forintért árulnak Asics, Nike, Adidas és Puma cipőt, de van saját márkás Pro Touch is 17 990 forintért.

Decathlon

Ha idén merészkedik ki először a pályára, és még soha életében volt a lábán futócipő, próbálja ki az olcsó Kalenji cipőt, amit már 4490 forintért megvehet – ajánlja Zsupányi Adrienn, a Decathlon ügyfélszolgálati vezetője. Így, ha mégsem nyerné el tetszését ez a sport, nem fog azon dühöngeni, hogy több tízezret kiadott valamiért, amit másra nem tud használni. Aki már évek óta a futás szerelmese, az is megtalálja itt a számításait, a világhírű Mizuno márka itt fellelhető, igaz, nem olcsón: 26 990 forintért, de van New Balance és Asics is.

Iskolák közötti verseny a budapesti Telekom Vivicittán

Április 1-én kerül sor a tavasz legnagyobb budapesti futóeseményére, a Telekom Vivicittá Városvédő Futásra, amelyet huszonhetedik almalommal rendeznek meg a fővárosban. A Telekom Vivicittán hagyományosan nagyon sok gyerek vesz részt, iskolai szervezésben; a tavalyi Városvédő Futáson több mint 5000 diák az iskolákon keresztül érkezett kollektív nevezéssel.

A szervezők az idén is várják általános és középiskolák jelentkezését. A legtöbb gyereket mozgosító budapesti, Budapest környéki, és vidéki iskolának összesen 300.000 Ft értékű Adidas sportszer utalványt ajánl fel a Telekom különdíjként.

A rendezvény rendkívüli népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy a fiatalok, iskolások számára is több futam teljesíthető, így minden korosztály megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. A Midicittá (6,2 km), Minicittá (3,2 km), vagy akár a gyaloglás (3,2 km) is..

Puma, Premier Outlets Center

Az eladók nem igazán vették észre, hogy ott vagyunk, de amikor a segítségüket kértük, nagyon kedvesen megmutattak mindent. Sajnos a választék elég szegényes: a legolcsóbb cipő 6990, a legdrágább 14 490 forint.

Adidas, Premier Outlets Center

A biztonsági emberen kívül senkit nem érdekelt, hogy betévedtem az üzletbe. Őt is csak azért, mert valószínűleg furcsállotta, hogy ide-oda sunnyogok a futócipők között. A sunnyogás amúgy csak azért volt, mert fotózni nem szabad, de én mindenképpen szerettem volna készíteni pár képet a felhozatalról.

Óriási meglepetés volt, hogy az Outletben lévő sportboltok közül itt volt a legtöbb típusú (terep-, valamint versenycipő) és kategóriájú lábbeli, viszont árban nem verte a Pumát és Nike-ot: 12 590–34 680 forint között vannak a cipők. Azért azt nem árt megjegyezni, hogy a bolti ár hetven százalékáért kínálják az Adidasokat.

Nike, Premier Outlets Center

Úgy néz ki, a biatorbágyi outlet üzleteiben nem szívesen törődnek a vásárlókkal. Mivel ebben a boltban is feltüntetik, hogy melyik cipő melyik sporthoz ideális, ilyen hozzáállás mellett bőven elég lenne, ha csak a kasszához állítanának be munkatársat. Pedig a felhozatal egyáltalán nem rossz, az árak viszont elég széles skálán mozognak: 9990 forintért már árulnak futócipőt, a legdrágább darabok 23 ezer forint körül vannak.

Hervis

Még az a szerencse, hogy a biztonsági őr útba igazított, és hogy ki van írva, hogy melyik cipő mire való, mert a túl elfoglalt eladók nem érnek rá segíteni. Igaz, egyet láttam, aki épp kiszolgált egy vevőt, de hát ekkora üzletre egy eladó – igencsak kevés.

A cipőfelhozatal nem különösebben nyerő, de ha nem tud kijutni Budaörsre, az outletekbe, tízezer forint körül már itt is beszerezheti a futáshoz szükséges lábbelit.

A képgalériában rengeteg képet talál a futócipőkről – árakkal.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a www.futanet.hu oldalon található.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek