no

Szidja vagy dicsérje a magyar termelőket közvetlenül a Fogyasztóvédelemnek

Március elején rendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát, ahol a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is képviselteti magát. A standján bárki szíve kedve szerint pocskondiázhatja vagy éppen istenítheti a magyar termelőket és áruikat.

Március 9–11. harmadik alkalommal tekinthető meg a rövid idő alatt népszerűvé vált Kézműves Magyar Ízek Vására elnevezésű rendezvény a Millenárison, ahol a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is képviselteti magát. Aki ide ellátogat, ötezer ízt kóstolhat, néhány az izgalmasabbak közül: selyemfűméz, aszalt szilva szörp fahéjjal, ladányi büdöske sajt, bükki kézműves sajt, szilvásváradi füstölt pisztráng.

Idén először – termékcsoportok helyett – tizenegy tájegységből álló ízrégiót alakítanak ki, ebből hét határon túli. A jegy ára szokás szerint 1900 forint lesz, ami levásárolható a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában Óbudán.

A látogatók az NFH standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba, valamint az általános fogyasztói problémákat is megvitathatják a helyszínen jelenlévő szakértőkkel.

Csákiné dr. Gyuris Krisztina az NFH főigazgató-helyettese így indokolta jelenlétüket: „A hatóság a helyszínen is szeretné arra ösztönözni a látogatókat, hogy ne csupán a problémákat jelezzék, hanem vegyék észre a valódi értéket és minőséget, tapasztalataikat pedig a Termékkosáron keresztül is osszák meg egymással."

A hatóságnak az a terve, hogy a jogsértők büntetése mellett kerüljenek egy listába azok a kis- és magánvállalkozások, amelyek megfelelnek az alábbi követelményeknek. A Pozitív listára kerülés feltételei: három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük".

A kézműves magyar termékek árusításával foglalkozó hálózat gyors ütemben fejlődik: az óbudai bolt után hamarosan Szegeden és Budapest belvárosában is új üzletet nyitnak – jelentette be Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője, a vásár főszervezője.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra