LÁJFHEKK

A világ legdrágább pezsgőit csak több milliós pohárból érdemes inni

2011. december 28., szerda 12:35

Húszmilliós pohárral beérheti a spúrabb milliárdos, de az extrán sznob burzsuj 90 milliós készletből pezsgőzik.

Bizonyára nem mindegy, hogy a világ legdrágább pezsgőit milyen pohárból fogyasztják, egy Pernod-Ricard Perrier-Jouet-t szimpla tescósból nyilván nem is olyan jó. Szerencsére már nem kell szégyenkeznie annak, aki luxuspezsgővel ünnepelné az új évet, most már lehetősége van minden barátja kezébe nyomni egy-egy gyémántberakásos poharat, melynek ára húsz-, illetve kilencven millió forint.

John Calleija ausztrál ékszerdizájner alkotta meg a világ legdrágább pezsgőskelyheit, melyekért 400 000 amerikai dollárt kell fizetni (ez 94,3 millió forint). A két giccses poharat tizennyolc karátos fehér- és vörösarany, valamint 1700 darab fehér és lilásrózsaszín gyémánt ékesíti. A 250 grammos poharakat három hónap alatt véste ki öt ékszerész, egy-egy nyolc kilogrammos  kvarckristályból. Az exkluzív kelyhek 15,2 cm magasságúak és nem ajánlott őket mosogatógépbe tenni, bár nem a magasságuk miatt.

pezs1

A hasonlóan luxuskivitelű, szerényen csak Imperial nevet kapott pezsgőspohár jóval olcsóbb, mint a fentiekben említett változat, szóval ha nagy társaságot vár, akkor inkább ezt a fajtát ajánlanám.

Két osztrák üvegművész és dizájner, Tobias Berger és Natascha Marx álmodta meg a 84 800 amerikai dollárt (20 millió forint) érő pezsgőspoharat, ami tizennyolc karátos aranyból készült és összesen 8,1 karát első osztályú gyémánttal ékesítették.

A gyönyörű pohárnak két típusa van: az áttetsző, amelyben a gyémánt az áttetsző üvegbe van ágyazva, illetve a fekete változat.

pezs2

A pazar darabok azért is nagyon különlegesek, mert borszilikát üvegből készültek, amelynek olvadáspontja 1200 °C, míg a gyémánt körülbelül 800 ºC-on megég. Megérte éveket kísérletezni ezen a technikán.

Boldog Új Évet kívánunk!

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta