A világ legdrágább karácsonyi ajándékai

Idén karácsonyra sajna már nem fog összejönni, ha 117 milliárd forintot érő jacht + repülőgép csomaggal szeretné meglepni a kedvest, hat év a várólista. Íme, néhány rendkívül drága, ámde haszontalan ajándékötlet pénzeseknek.

Ha igazán felejthetetlen karácsonyi ajándékot szeretne adni idén, de ötlete sincs, mi legyen az, forduljon bizalommal az amerikai burzsujbloghoz, a Robb Reporthoz, ők szívesen adnak tippeket ezzel kapcsolatban. Például biztos tuti befutó lehet a 117 milliárd forintos karácsonyi csomagjuk, ami tartalmazza a világ legnagyobb sugárhajtású repülőgépét, egy Airbus A380-at, valamint egy mesés óriásjachtot, melyet a neves designer, Patrick Knowles tervei alapján szabtak egyedire. A repülőgép és a hajó belső kialakítása tökéletes egységet alkot, megteremtve ezzel a szerencsés tulajdonosának azt, amit Knowles „személyre szabott brand”-nek hív.

a380 (1)

Muszáj előre tervezni

Azért ne örüljenek a mindent az utolsó pillanatra halasztók, ezzel a csomaggal az idei karácsonyt már nem tudhatják le. Bármilyen hihetetlen, a luxus A380 gépre várólista van, valamint az egyedi jacht megtervezéséhez és megépítéséhez szükséges időt is ki kell bekkelni, ami hat év. Én már csak azt nem értem, hogy hogyan lehet hat éven keresztül titokban tartani egy ekkora meglepetést?

Ezt az elképesztő ajándékot a világ legdrágábbjait gyűjtő kiadvány, az Ultimate Gift Guide évszakonként megjelenő exkluzív ajánlatai közt találtuk.

607155 f260

27 milliós bugyogó

Ezen az aprócska Triumph csipketangán 518 briliáns csiszolású gyémánt van, melyek súlya összesen 30 karát. A bugyi fenékrészén 27 szál fehérarany rojt lóg. Mindezért 122 ezer amerikai dollárt, azaz 27 millió forintot fizethet, akinek van ennyije ilyesmire. A romániai modell, Daniela Luminita szerintem nem a legmegfelelőbb ennek a csúcstangának a bemutatására, mert egyáltalán nem formás, és a bőre betegesen fehér. Sokkal inkább való egy ilyen fehérnemű Eva Mendesre vagy Jennifer Lopezre.

607171 f260

1,1 milliárd forint egyetlen kártyáért

Ezt a műanyag kártyát kizárólag a Halcyon Jets társaság fogadja el fizetőeszközként. Az ötmillió dollár fejében elköthetjük a cég egyik luxusgépét személyzettel együtt. A géphez tartozik még egy személyi concierge is, aki segít az utazási, étkezési és szórakozási lehetőségek megtervezésében. Kanye West, Shaquille O'Neal, Spike Lee, and P. Diddy imád velük utazni.

Sakkozzuk ki az árát

Még szerencse, hogy ebből a 15 000 amerikai dolláros (3,46 millió forint) kristály sakkból összesen csak tíz darab van a világon. Ciki lenne, ha szembejönne minden sarkon. A híres ír Waterford Crystal cég dobta a piacra.

607926 f260

14 milliós Lego felnőtteknek

Az rendben van, hogy a gyereknek becsúszik a fa alá néhány doboz Lego, de hogy a család felnőtt tagjai is ezt kapjanak karácsonyra? A tervező, Nathan Sawaya szerint remek ötlet életnagyságú legófigurákat ajándékozni karácsonyra, szerintem felettébb bizarr, főleg úgy, hogy 60 000 amerikai dollárba kerül (13,8 millió forint). Ekkora méreteknél nem egyszerűen fájdalmas, de kifejezetten életveszélyes lehet éjszaka, a mosdóba menet belebotlani a műanyagemberbe.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra