LÁJFHEKK

Mire szórják a lóvét karácsonykor a szinglik?

2011. december 16., péntek 17:36

Aki egyedülálló, december 24-én elindulhat bulizni, amiben egyetlen társa a pénztárcája.

December 24-én mindig elcsendesedik a város. Napközben még óriási a tolongás, a mindent az utolsó pillanatra hagyók ajándékokkal megpakolva nyomulnak az utcákon, de estére mintha mindenkit elnyelt volna a föld, eltűnnek, sehol egy lélek. Akinek nincsen családja, vagy nem él párkapcsolatban, elég nyomorultul tudja magát érezni ezekben az időkben. Négy lány és egy fiú mesél arról, hogy miként szokták elütni ezeket az estéket.

Ildikónak öt éve nem volt normális párkapcsolata; három éve külföldön karácsonyozik

„Elegem lett abból, hogy minden barátom azért sajnál karácsonykor, mert nekem nincsen barátom, akivel ünnepelhetnék, a családi összejöveteleket meg gyűlölöm, mert állandóan csak veszekedés a vége. Három éve elhatároztam, hogy nem fogom szánalmasan és elhagyatottan százhatvanadszorra megnézni az Igazából szerelmet, inkább elutazom külföldre. Általában last minute utakat nézegetek, olyan országokba, ahol nem divat a karácsony. Hihetetlen élmény megfeledkezni a »szeretet ünnepéről«, és közben felfedezni idegen kultúrákat. A legdrágább ilyen kiruccanásom idén lesz, körülbelül 255 ezerre jön ki, pont egy hét múlva száll fel a repülőm, és remélhetőleg Kubában fog landolni."

Lilla magának választotta a facér életmódot

„Tudom, hogy betegesen hangzik, de imádok egyedül élni. Semmi kötöttség és felelősség. A magam ura vagyok, senki nem szól bele, hogy mit csinálok, és azzal fekszem le akivel akarok. Mivel nincsen kire költenem, és szerencsére törleszteni való hitelem sincs, minden hónapban félre tudok tenni a fizetésemből tíz- vagy húszezer forintot, amit karácsonykor magamra költhetek. Én így kényeztetem magam az év végén."

Barbi egy budai kaszinóban dolgozik, ahova karácsonykor csak úgy özönlenek a szinglik

"Hat éve kaszinózom és imádok karácsonykor dolgozni. Olyan bulit csapnak a betérő srácok, hogy ezeket hosszú ideig emlegetjük. Ezek a fiúk év közben keveset járnak be hozzánk, de 24-én visszatérő vendégek. Ilyenkor „ereszd el a hajam" bulit csapnak, és rettentő mennyiségű pénzt elcsesznek. Egy-egy gépbe akár 5-600 000 forintot is beleraknak, és ha nyernek, a jattom is meghaladja a hetven-nyolcvanezer forintot."

Bence a budapesti szórakozóhelyeket részesíti előnyben karácsonykor

„Akkor kezdtem el csajozni, amikor a feleségem már nem akart velem szexelni. Pár éve elváltam, és azóta sem találtam rá az igazira. Hiába vannak gyerekeim, egyedül érzem magam, és az, hogy karácsonykor együtt ebédelünk, csak olaj a tűzre. Amikor az anyjuk elviszi őket, mindig sokkal magányosabban érzem magam, mint bármikor. Bevágódok egy taxiba, és meg sem állok az első szórakozóhelyig. Ilyenkor egyáltalán nem érdekel, hogy mennyit költök, csak az a lényeg, hogy ne társ nélkül iszogassak karácsonykor. Hogy mennyi pénztől szabadulok ilyenkor meg? Még soha nem számoltam ki, de a taxi oda-vissza, meg a piák: hát, minimum 20 000 forint."

Az a jó az online vásárlással, hogy ünnepnapokon is lehet - mondja Blanka

„Mi a családdal nem ünnepeljük a karácsonyt, még karácsonyfánk sincs. Nem is azért vagyok depresszós az ünnepek alatt, mert nincsen pasim, hanem mert halálra unom magam, hogy semmit nem lehet csinálni. Rendszerint a vásárlásban élem ki magam, és olyan ruhákat meg kiegészítőket rendelek a neten, amiket itthon nem lehet kapni. Mivel egész évben látástól vakulásig dolgozom, az év többi napján szinte még shoppingolni sincs időm. Ilyenkor legalább nem hajt a meló, és a karácsonynak is gyorsabban vége. Aztán jöhet a szilveszteri buli! "

Karácsonykor a netes társkeresők is megajándékozzák egymást

A LoveBox Magyarország egyik piacvezető internetes társkeresője, alapítója, Kellner Dénes a Díványnak elmondta, hogy az ünnepek alatt eléggé megugrik az oldal látogatottsága.  „Sokan csak azért néznek fel az oldalra, hogy üdvözöljék virtuális barátaikat, de természetesen akad olyan is, aki ilyenkor is élete szerelmét keresi. A boxon rengeteg a gáláns férfi, aki szívesen töltögeti a lányok kreditjeit, karácsonykor meg már egyenesen presztízsnek számít ezzel másokat megajándékozni. Ismerek olyan srácot, aki tavaly karácsonykor 17 lánynak kedveskedett feltöltéssel."

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.16 20:42:36A Tyne folyó déli partja

  amúgy, én Lillával értek egyet. én is szeretek egyedül lenni. és csak azért meg főleg nem fogok férfit vadászni, hogy egyesek lesajnáljanak, hogy "jaj, szegény, egyedül van.".

  sőt, barátokkal is rendelkezem. lehet, hogy náluk leszek, lehet, hogy a tesómmal, de ha egyedül lennék, se halnék bele. végre pár nap, amikor nem kell kelnem, dolgozni menni, intéznivaló, nyugodtan pihenhetek, sétálhatok, feltöltődhetek. nehogy már rossz legyen.

 • 2011.12.16 20:44:23A Tyne folyó déli partja

  gamma leonis: és az nem hülyeség, hogy csak azért fogadsz el valakit, hogy legyen? hogy ne kelljen egyedül karácsonyoznod?

  ismerd meg magad és gondolkozz: hát ez az. én pontosan tisztában vagyok azzal, hogy nekem nem lenne megfelelő egy csakazértis kapcsolat. bizony, inkább egyedül vagyok, és egyáltalán nem unatkozom. egyedülálló amúgy sem egyenlő a magányossal.

 • 2011.12.16 20:45:06Almandin

  @Nick Leeson: Amit a vérbeli tudatos szinglikről írsz, nagyrészt igaz. Vannak nők, akik a pasik kihasználására utaznak, de általában nem ők azok, akik sírnak a magányosságtól. Én is ismerek olyan nőt, aki sose akar férjet, gyereket, csak a karrierje élteti (az anyjával él kettesben egyébként). Ő se rossz ember egyébként, kifejezetten együttérző típus. A kihasználósdira utazók pedig tényleg egyedül maradnak öregségükre, mert ahogy a balfácánok észreveszik, mire kellenek, lelépnek. De a vérbeli karrieristának valóban nem hiányzik általában a társ. Igényük sincs rá, maguknak való emberek. A magyar populációban egyébként ritka ez a típus, itt inkább a kényszerszingliség dívik. A karácsony is inkább őket idegesíti, mert hiányérzetet okoz. Amúgy érdekes módon a szingli férfiakat kevésbé szidják, mint a szingli nőket. Ma még nagyon erős a berögződés, hogy "minden nőnek gyerek kell", meg "nem is igazi nő, akinek nincs gyereke". Érdekes módon a férfiaknál jobban tolerálják, ha egyedül élnek, és nincs gyerekük. Pedig a sok gyermektelen nő a terjedő "férfiszingliség" következménye is részben.

 • 2011.12.16 20:54:15A Tyne folyó déli partja

  Almandin: én egyik típushoz se tartozom:) nem vagyok se karrierista, se kihasználós. mégis szeretek egyedül lenni, bizony tök jól elvagyok vele.

 • 2011.12.16 20:59:36Almandin

  A Tyne folyó déli partja: Semmi baj nincs veled, nem vagyunk egyformák. Nálunk sajnos sokaknak még az a kényszerképzete, hogy csak egyféleképpen lehet "rendes életet" élni. Ez valószínűleg a hagyományos paraszti szemlélet valami korunkra átöröklődött "hagyatéka". Régen falun ugyanis tényleg csökkentértékűnek tekintették azt az embert, aki X éves koráig nem házasodott meg.

 • 2011.12.16 21:17:00Rézfaszú

  Én megértem, hogy valaki nem akar egy rossz kapcsolatban lenni, inkább van egyedül. Ez nem szingliség, csak vár az igazira, és addig nem fekszik össze mindenkivel.
  De vannak az igazi szinglik, akiket a média és a marketing cégek találtak ki, hogy legyen egy fogyasztó réteg, akiknek idejét nem töltik ki a gyerekei, a családja, van ideje, pénze, energiája szórakozni még 35 évesen is, nem siet haza, nem osztja meg a fizetését a családjával, fenntartja a fiatalos, költekező életstílusát, nem spórol a gyerekei jövőjére, drága hobbijai vannak és vevő minden új termékre, amit a szingliknek gyártanak, reklámoznak.
  Ez a csoport nagyon gáz, ők csak idomított fogyasztók.
  Párja nem lehet mindenkinek, de attól, hogy valaki agglegény vagy vénlány, még nem kell konzumidiótává válni.

 • 2011.12.16 21:19:10Rézfaszú

  2011.12.16 20:59:36 Almandin

  Azért nem csak falun tekintették furcsának azt, aki egyedül maradt.
  És ma is ritkán saját választás, hogy nincs párja az embernek, legtöbbször valamilyen párkapcsolati kudarc után kerül hosszabb-rövidebb ideig ilyen helyzetbe az ember.

 • 2011.12.16 21:23:27Gamma Leonis

  Nekem sincs férfi az életemben, de lehetne. X évesen eldöntöttem, hogy gyermektelen maradok, így nincs mi motiváljon a férfiszerzésre. Igen, szingli vagyok, de a cikkben leírtak számomra visszataszítóak. Hiszen itt vannak a szüleim, a testvéreim, az ismerőseim, a menhelyi kutyák, a világ nagyobb része rászorul a női gondoskodásra. Hatalmas a szeretet-deficit. Erre ez az ostoba cikk az önzőséget dicsőíti.

 • 2011.12.16 21:51:45Almandin

  @Rézfaszú: Valóban a fogyasztói társadalom is generálja a szinglik fogyasztását. Viszont ha gyerek születik, más termékek fogyasztása lendül fel, tehát nem fogyaszt a gyerekes család sem kevesebbet, csak másra költi a pénzt. Szingli nőknek pl. sose fognak pelenkát vagy babakocsit eladni. Inkább a multicégek kultiválják a szingliskedést, mert az a céljuk, hogy a női alkalmazottaik, menedzsereik ne menjenek el sose szülni, mert a karrierista, munkaalkoholista, családi kötöttségekkel nem rendelkező alkalmazott az ideális a számukra.

 • 2011.12.16 21:53:33Rézfaszú

  2011.12.16 21:23:27 Gamma Leonis

  menhelyi kutyák
  szeretet deficit

  ezektől a kifejezésektől a falra tudok mászni...

 • 2011.12.16 21:59:46efi

  stimnek teljesen igaza van.
  A fenti egyedek mintapéldányai a sötét, egoista, leszarom mi van/mi lesz/mennyi pénzt csesztem el a semmire típusú idiótáknak.
  Ha annyira nem zavarná, hogy egyedül van, akkor nem is menekülne pótcselekvésekbe pont karácsonykor. Vásárlás, meg buliba megyek, áá, micsoda jó alternatívák tényleg.

 • 2011.12.16 22:04:56Gamma Leonis

  Rézfaszú: én meg a különösen szellemes internetes becenevedtől mászok a falra. ;-)

 • 2011.12.16 22:43:52KissGecihuszár

  Ez már annyira szánalmas, hogy ettől szinte jó és hát -tegyük a szívünkre a kezünk- első szótól az utsóig igaz. Én egy yuppie cosmosingle-től csak azt kérdezném meg, hogy mi a f@szomat fog csinálni, ha már -persze, lehet, hogy meg se éri, mert a köcsög-kretén multi melóhelye kizsigereli, oszt majd eldobja, esetleg bekotortatja a sírgödörbe- vén szar kripli lesz? Ki fog gondoskodni róla, ki fogja rányitni az ajtót, kinek picsoghat majd? Ja, hogy leadja a loft kérót és a zsíros összeügyeskedett nyugdíj kiegészítést is leadva, kaphat egy elegáns szepárét valamelyik felkapott tata/nyanya plazaban?! Végülis, lehet így gondolkodni, csak ennek a következményei már dörömbölnek az ajtón és sajnos a jövőben még inkább dörömbölni fognak, amikor már csak 6-7 millió Magyar lesz. De nem gáz, majd jönnek az arabok, afrikaiak, a zsidó izraelből (ők úgyis jó spannok ezeknek). hmmm,de jó lesz! Nyilván, senki nem mondja, hogy egy elkúrt kapcsolatban, házasságban kell leélni egy egész életet, még akkor sem, ha van 1-2-3 kölyök, ha egyszer kiégett az izzás,sőt. Azért vagyunk -már aki- értelmes, gondolkodó, cselekvőképességünkben nem korlátozott, FELNŐTTEK, hogy ha egyszer úgy érezzük, hogy game over, nos akkor keressünk magunknak egy másik társat, akivel nota bene csinálhatunk egy új almot. Ettől senki nem lesz kevesebb, "csak" legfeljebb boldogabb.

 • 2011.12.16 23:14:51mutyilufi

  Nem értem minek osztani az észt hogy a szingliknek nem is jó csak elhitetik magukkal. Maguknak választották szabad akaratukból. A kifejezetten vérszingliket pedig jobb nem is győzködni egy párkapcsolatról, legalább dolgozik a természetes szelekció, nekik majd nem lesznek utódaik :)

 • 2011.12.16 23:27:21Commodus

  A cikkben említett szinglik elég gázosak és sosem fognak felnőni. Vagy csak túl későn. :)
  Ez egy örök vitatéma lesz, mindkét oldalnak van igaza. Csak az egyik esetben lesz család meg gyerekek is, a másik esetben meg nem. :) Idővel fel kell adni a nagyfokú önzőséget, vagy egyedül marad az illető.

 • 2011.12.16 23:35:30Intizar

  Szerintem a "szingli" az már valami gyalázószó. Nem egyszerűen azt jelenti, amit gondolna az ember, hogy "ivarérett, de nem párban-családban élő személy", hanem azt, hogy párral nem rendelkező, és ebbe beleőrült konzumidióta.
  Közlöm a t. társasággal, mit csinál a karácsonyi szingli a pénzével (ami egyébként nincs): ajándékra költi a szüleinek, testvéreinek, azok büdös kölkeinek, továbbá barátoknak (plusz b.k. mely utóbbiak között keresztgyerekek is vannak). Ha marad a zséből (ami nem volt), abból kajáltatás lesz a mondott népség számára.
  Karácsonyi szingli ettől boldog. Mivel nem autista farkasember, hanem csak egyedülálló (amivel egyébként RITTIG meg van elégedve).

 • 2011.12.17 01:23:38villamos alóli kacaj

  Egyszer én is voltam egyedül karácsonykor.
  1975-ben. katona voltam és karácsonykor osztottak be szolgálatba.
  Hát elég szar volt abban a nagy hidegben azon a buta alföldön a senkitől védeni a semmit.
  Jobb ha tőlem tudjátok, nem 250.000-ért, de 1.000.000-ért sem tudjátok elfelejteni, hogy karácsonykor egyedül vagytok. Elutazni lehet, elbújni nem!

 • 2011.12.17 02:24:40Sheldon C.

  A kommentelők nagy része nem tud olvasni! A történetek talán nem igazak, de tipikusak!

  Elvált apa, aki együtt karácsonyozik a gyerekeivel, de mivel elváltak, az ebéd után egyedül marad. Idősebb már, a válás lenullázta, mit kellene tennie? Nem egy önző szemét alak...

  Ildikó egyedülálló, de a családjánál minden karácsonykor veszekedés van, ezért elutazik. Önző dolog? Karácsonykor nem érezheti jól magát? Inkább veszekednie kellene? Én tudom milyen a karácsony családi erőszakkal. A TV-ből a rózsaszín nyál folyik, de a valóság meg egészen más. Én is elmenekültem már.

  Barbi dolgozik, mert jobban lehet keresni. Na és? Sokan dolgoznak karácsonykor, ha nem így lenne, megállna az élet. Vagy jobb lenne áram nélkül, fűtés nélkül, TV nélkül karácsonyozni? Ugye hogy nem? Ő még jól is jár vele.

  A többit nem részletezem.

  Nem mindenkinek alakul úgy az élete, hogy olyan legyen neki az ünnep, mint a filmekben. Az itt kommentelők okosok is járhatnak még így. Messzebb költözik vagy a családja költözik el. Elválik, csalódik, megözvegyül...

  Nem önző egoista mindenki, aki így járt.

  Még valami: vannak akik decemberben elkezdenek kapkodni, mert jaj az ünnepek, jaj nem akarok egyedül lenni. Ezeknek a többsége januárban szakítás lesz. Megéri?

 • 2011.12.17 03:11:31shoviet

  Talán nem ártana azzal kezdeni hogy különbséget teszünk a szingli és az egyedülálló között. Mert olyan kurvajó mások felett ítélkezni, teli pofával, de hadd mondjak már én is példákat: vannak pl. özvegyek. Sőt, még fiatal özvegyek is. Meg vannak olyan nők és férfiak, akik valamilyen oknál fogva elvesztették az úgynevezett életük szerelmét. És olyan emberek is vannak, akiknek nincs évente új párjuk, csak egy, és ha azzal valamiért nem lehetnek, akkor inkább nincsenek senkivel. Régimódi, idealista és naiv elgondolás, máshonnan nézve pedig egyszerűen csak szép. Tény vannak olyan emberek, akik elhatározták hogy nekik úgy jó, ha nincs se család, se semmi egyéb komoly kötöttség... kérdem én ez mit zavarja azokat a tisztes polgárokat, akik 24-én a családjuk körében vacsoráznak?
  A lényegi különbség az általánosítgató "rendes emberek", meg a sok *** szingli és egyedülálló között az, hogy utóbbiak többnyire a maguk dolgával vannak elfoglalva, és nem ítélkeznek a mások életmódja felett. Biztosan ők ártanak többet... Komolyan nem értem, hogy azokban, akiknek szerencsésebben alakult az élete miért van meg ez a kényszer hogy rúgjanak még egyet azon, akiknek esetleg nem. Tisztelet a kivételnek természetesen, mint mindig.

 • 2011.12.17 06:03:00parnalarva

  miertfoglaltmindennick?

  "Ildikótól kérdezném, hogy hogyan jön ki 255 000 Ft-ból egy kubai út karácsonykor? Megoszthatná a titkot."

  Ugy hogy Ildiko, akárcsak a többi a cikkben említett szingli nem létezik. A cikkíró pedig még annyi fáradtságot sem vett hogy megguglizza az árakat.
  Nálam mindenestre a Barbi nevü szingli sztorija vitte a prímet. Ekkora nonszensz faszságot már hogy lehet kitalálni?

 • 2011.12.17 06:03:38parnalarva

  miertfoglaltmindennick?

  "Ildikótól kérdezném, hogy hogyan jön ki 255 000 Ft-ból egy kubai út karácsonykor? Megoszthatná a titkot."

  Ugy hogy Ildiko, akárcsak a többi a cikkben említett szingli nem létezik. A cikkíró pedig még annyi fáradtságot sem vett hogy megguglizza az árakat.
  Nálam mindenestre a Barbi nevü szingli sztorija vitte a prímet. Ekkora nonszensz faszságot már hogy lehet kitalálni?

 • 2011.12.17 08:36:43Kamazszutra

  Mondjuk ki őszintén: szinglinek lenni szar.
  - karácsonykor derül ki, hogy nincs aki igazán szeret, aki csak veled töltené a szeretet ünnepét. A szeretet az egyetlen, amit pénzért nem lehet megvenni és ez így is van jól.

  Hazudni lehet, de jobban járnátok, ha keresnétek egy párt magatoknak. Kényelmes a függetlenség amíg még fiatalok vagytok, de 30 körül a csajok babapánikba esnek, a férfiak meg 40 felett megrémülnek, amikor fiatal lányok először lebácsizzák őket. Addig keress partnert, amíg nem késő és vénlányként, agglegényként öregedsz meg.
  A gyerek meg a világ legnagyobb áldása, bármelyik szülőt meg lehet kérdezni. Még nem volt olyan, aki azt mondta, hogy hülye volt, hogy gyereket vállalt, mert nem szereti.

 • 2011.12.17 09:09:25Doktor Kotász

  "- karácsonykor derül ki, hogy nincs aki igazán szeret, aki csak veled töltené a szeretet ünnepét. A szeretet az egyetlen, amit pénzért nem lehet megvenni és ez így is van jól"

  A Karácsony nem a szeretet ünneped. A napkultuszhoz van köze. December 25-én van a napminimum, az év legrövidebb nappala, és leghosszabb éjszakája. Ezután a nappalok folyamatosan hosszabbodnak, az éjszakák meg rövidülnek. Magyarán a napisten erőre kap, és diadalmaskodik az alvilág istene felett. Az egyiptomi mitológiában Hórusz és Szeth harca.

  A Vatikánnak fogalma sem volt Krisztus születésének időpontjáról, ezért utólag egy meglévő pogány ünnepre húzták rá Jézus szülibapját.

  Szóval marhára nem a szeretet ünneped. A napisteneké, és később Jézusé.

  Egyébként sohasem éreztem karácsonykor, hogy hú most nagyon szeretni kell valakit. Ezen anapon is mindig annyira szerettem a családomat, mint bármely más napon. A karácsony számomra egy kölcsönös ajándékozási nap. Ha valaki ekkor érzi, hogy valakit szeret, akkor valamit nagyon rosszul csinál.

  Amikor éppen egyedülálló vagyok karácsonykor, nagyon zavar, hogy az emberek azt hiszik, hogy most hú de rossz. Nem, egyáltalán nem az.

 • 2011.12.17 09:26:07Webigél

  Amikor ez a téma fel-fel kerül az ünnepi asztalra (mint a csizma), a trendi hozzászólók úgy érzik, hogy mélyen a lényeget szántják.
  Holott csak a felszínt kapargatják - persze messze aktuálisra lelkezett-lakkozott körmöcskékkel.

  Ám belátom, nekik nagyon kell ez a felület.
  A téma mohón olvasható, kommentelhető.

  Csupán azért írok, hogy tudjatok róla:
  A felszín alatt hallgat a mély.
  És örül.
  Az Ünnepnek.

  És a mély nem is látja a szinglik ezüstveretű csillogását. (Mert nem ám véletlen, hogy a most megszületőt a végén nem aranyért adják el.)

  Az igazi csillogás valahol máshol van.
  És a fénye - akár hiszitek, akár nem - több mint kétezer éve nem múlik.

  Ám nem haragszom egyetlen szinglire sem:
  Vagytok, és kész. Még kedvesek is tudtok lenn.
  Mulassatok jól, én máshova járok.

  Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek!
  Szeretet jut mindenkinek. Csak nézzetek körül...

 • 2011.12.17 09:27:55ideologia

  A kubai nyaralos "tortenet" vagy hazugsag, vagy mutatja a szinglik tajekozottsagat. Kubaban ugyanis annyira "nincs" karacsony, hogy novembertol tele vannak a boltok feldiszitett karacsonyfakkkal, mindenki igyekszik valamit szepiteni a lakasan, ilyenkor szaporodnak meg a lakasfelujitasok, festesek, stb.
  Ez a cikk valamifele hamis onigazolasfele akart lenni a szingli sorstarsaknak?

 • 2011.12.17 10:06:25odamondó

  wow azért atom szánalmasak vagytok hogy töröltétek a kommentem ami nem tartalmazott semmi durvát.

 • 2011.12.17 10:39:57bastian

  A karácsony már rég nem arról szól a többségnél, mint amiről régen. Ezáltal teljesen lényegtelen, hogy valaki karácsonykor vagy az év bármely más napján van egyedül. Nem akkor kell szeretni egymást és eljátszani a családi/kapcsolati békét, amikor karácsony van, hanem mindig.
  Ha ez nem megy, azon a karácsony sem segít, hiába "tesznek úgy", mert most éppen "karácsony van".

 • 2011.12.17 10:41:23rajen

  Fontos a boldogtalanság folyamatos generálása, mert a boldog ember nem fogyaszt. Ez a cikk bennem inkább szánalmat ébresztett a szereplői iránt.

 • 2011.12.17 10:59:41ideologia

  Kotasz :
  Az a dec.21, amikor a legrovidebb a nappal es leghosszabb az ejszaka...
  De a tobbiben igazad van.

 • 2011.12.17 11:00:32*Rózsa*

  @rajen: egyet értek, nagyon is! Bár még a szánalom is túl pozitív jelző illetve érzés, egyszerűen hülyéknek tartom az ilyen embereket. És azért, mert tudnának rajta változtatni, de jobban érzik magukat valami miatt (gyávaság vagy kényelem) egy-egy ilyen szituációban.

  És igen, @Gamma Leonis és többiek: tényleg dekadens cikk.

 • 2011.12.17 11:07:45fuad

  az igazán szánalmas közülük nem is szingli: az utolsó ,,eset", aki, ha nem dolgozik, akkor shoppingol...sajnálom szegényt, mert 27-ig kell várnia, hogy újra kinyissanak a plázák a sok-sok leárazással, akkor meg már megint dolgozik estig gondolom, ördögi kör ez :)

 • 2011.12.17 11:42:19suo tempore

  ez az egész nem arról szól,h szingli-e vagy nem

  arról,h ezekben a napokban van egy mesterségesen generált elvárás, mégpedig a "szeretet", amit nemigen tud definiálni senki se korrektül, de mindenki érzi azt a nyomást,h most akkor ezt kell tennem, de fingja nincs hogyan

  ezt materializálják vásároltatásban, "meghitt" családi körben, bejgliben és zabálásban, meg ilyen faszságokban, de vhogy mindenki érzi,h ez sem az igazi

  és ez még azt is jelentősen elbizonytalanítja, aki tényleg egy szerető családban él, nem kell ahhoz szinglinek lenni

 • 2011.12.17 11:55:59abakusz13

  miertfoglaltmindennick?

  Ildikótól kérdezném, hogy hogyan jön ki 255 000 Ft-ból egy kubai út karácsonykor? Megoszthatná a titkot.

  a repjegy kijön, én tudom, mert nem rég vettem februárra.

 • 2011.12.17 13:01:47raar-pingvin

  kamazszutra : "Még nem volt olyan, aki azt mondta, hogy hülye volt, hogy gyereket vállalt, mert nem szereti." - tényleg? Ilyet még sosem hallottál? Szerinted az árvaházak milyen gyerekekkel vannak tele, olyanokkal, akiket "szörnyű szinglik" vettek a plázákban, vagy mi?

 • 2011.12.17 13:47:48Gamma Leonis

  Szerintem a hosszú éjszakák miatt az ember ösztönösen keresi a többiek társaságát, mert a sötétben egyedül lenni még a legerősebbek számára is valamilyen szinten nyomasztó. Karácsonykor sem kötelező a másik nyakába borulni, ezt én sem teszem meg. De olyan jó sütikkel traktálni a családomat. :-) Szeretem a karácsonyi dalokat, és nem igaz, hogy csak fél tucat agyonjátszott szám létezik, mert nagyon sok ünnepi dal van, így a zene is ad egy kis pluszt a hangulathoz, ahogy az illatok is. Ne akarjátok már nekem bemesélni, hogy decemberben nem környékez meg titeket egy "érzés". Jó, igen, hoz magával némi szomorúságot is, mert olyan idillre utal, ami nagyon ritkán adatik meg életünk során. De ettől még nem kéne utálni a legjobb ünnepet. Miért olyan szélsőségesek a vélemények Karácsony kapcsán, amikor az egyik legősibb ünnepe az északi féltekén élő népeknek? Nekem a kedvencem.

 • 2011.12.17 13:55:25ColT

  "A legdrágább ilyen kiruccanásom idén lesz, körülbelül 255 ezerre jön ki, pont egy hét múlva száll fel a repülőm, és remélhetőleg Kubában fog landolni.""

  Milyen válság?

 • 2011.12.17 13:57:32ColT

  "Mivel egész évben látástól vakulásig dolgozom, az év többi napján szinte még shoppingolni sincs időm."

  Get a life, bitch!

 • 2011.12.17 15:59:50Nancsi

  @Doktor Kotász:
  A csoki meg tömény kakaópor keverve egy kis erőspaprikával, mert egy több 100 éve kipusztult nép úgy ette. Jóvanbaz, rágjad.

 • 2011.12.17 16:54:56Sadist

  Nancsi 2011.12.16 19:22:07

  Egyszer majd te is leszel padlón, és kívánom, hogy ne csak hogy ne érezzen veled együtt senki, de még köpjenek le és rúgjanak is beléd.

 • 2011.12.17 19:05:58Nancsi

  @Sadist: Mikor padlón voltam tisztában voltam a helyzetemmel, és nem vártam el, hogy a világ trendként kövesse a balf.szságomat. Inkább felálltam, együttérzés meg segítség nélkül (azt meghagyom azoknak, akiknek igazán szükségük van rá).

 • 2011.12.17 19:08:56margaritt

  Nem értem, kit és miért zavar, ha a jobbmódú szinglik kényeztetik magukat, és jó sokat költenek a nagy ünnepen. (Nálunk jó nagy család van, sok gyerek, nem számoltam össze, de mi sem két fillérből karácsonyozunk, pláne, ha az utazásokat hozzéveszem.) Nem hinném, hogy bárkinek is joga van pálcát törni felettük.

  Van, aki levest oszt a hajléktalanoknak, mások magukat kényeztetik. Igénybe vesz egy csomó szolgáltatást, kvázi munkahelyeket tart fenn - közben még jól is érzi magát. Hol ezzel a probléma?
  A szeretet ünnepére jó lenne egy kis tolerancia.

 • 2011.12.17 21:15:43Sadist

  Nancsi 2011.12.17 19:05:58

  Nem voltál te még padlón, mert halvány lila gőzöd sincs róla, hogy milyen az. De gondolom kurva nagy hősnek tartod magad, hogy önerőből át tudtál lendülni a kis problémádon.

 • 2011.12.17 21:25:26bojlergyulabá

  gyerekek, el ne higgyétek ám, hogy tényleg megkérdeztek 5 embert:D ismerősöm írt egy hasonló weblapra, és csak a fantáziáját használta:D ez magyarázza az olcsó kubai utat, meg a hardcore bulizást taxival 20 rugóbólXDDDDDD

  és igen fiatal(egyedülálló) férfiként én is azt mondom, hogy a gyerek a legjobb dolog ami az életben történhet.

  a segg és new-york, meg cosmo szarság miatt vannak a b-kategóriás nők manapság meghülyülve?

  Gamma Leonis: szimpatikus:)

 • 2011.12.17 21:49:20A Tyne folyó déli partja

  efi: talán, ha nem a cikkben van baromságokat vennéd alapul... pont azt mondjuk itt páran, pl. én, hogy az passzol, hogy nincs társunk. na és? az nem jelenti azt, hogy akkor ész nélkül költekezem karácsonykor, meg hogy önzőek vagyunk, stb.

 • 2011.12.17 21:55:30A Tyne folyó déli partja

  Kamazszutra: ja, mert ha most akkor sürgősen keresel valakit, csak azért, hogy ne legyél egyedül, mert jaj, te szegény, egyedül leszel karácsonykor (amúg, miért is? mint fentebb írtam, vannak az embernek barátai, családja is netalántán, ha nem saját, szülők, testvérek, rokonok), az aztán tényleg igazi szeretet lesz. akit gyorsan leakasztottam, hogy legyen...

 • 2011.12.17 22:49:51magyar ember teli szájjal

  Jók ezek a műjókedvű arcok a fotókon.

 • 2011.12.18 10:51:07ghilea

  Semmi bjom nincs azzal, ha valaki szingli, de komolyan, nincsenek szüleik, testvéreik, netán barátaik, akikkel együtt ünnepelhetnének ahelyett, hogy alkoholba vagy vásárlásba fojtják a magányosságuk?

 • 2011.12.18 11:40:10robert75

  "műjókedv" :) HAHA, igaz!
  Akárki akármit is mond, szerintem a természetes, hogy egy nő és egy férfi "együtt van". És ha van egy időszak amikor egyedül is jól érzi magát, az baj?
  Kíváncsi lennék mennyien vannak azok akik már csak együtt vannak megszokásból és hasonló "műjókedv" szmájlik vannak a fényképeken... Én ismerek egy csajszit 30+os. A pasiját akivel együtt van kb6 éve, már "lakótársnak" nevezte :)! Talán ebből is látszik, hogy aki valakivel együtt él az sem mind Nóbel díjas atomtudós, és akik egyedül vannak azok sem mind Taigetosz+ :). Akik Tv műsorok,filmek,trendek, stb. miatt vannak egyedül az a gáz, gondolom Én :)

 • 2011.12.18 15:44:35A Tyne folyó déli partja

  ghilea: de, pont azt mondjuk fent. hogy hülyeség a cikk. amúgy meg, mindenki figyelmébe ajánlom a másik divány cikket, hogy azt mondja: "hogyan éljük túl a családi karácsonyt." na most akkor, semmi se jó? se ha egyedül ünnepelsz, mert akkor te vagy az önző szingli, akkor gyorsan vadásszon már le valakit, meg az se, ha családban, mert akkor meg veszekedés van?

 • 2011.12.18 20:06:30LION_heart

  Kedves Kamazszutra, neked adok igazat, egyedulallonak lenni szar, kulonosen karacsonykor.
  Most koltoztem ki kulfoldre, egy nagyon jo allast kaptam, ami fantasztikus lehetoseg karrier szempontbol. Bevallom oszintem, hogy otthon sem ment rosszul, sokkal tobbet kerestem az atlagnal.
  Nagy szerepe van abban, hogy eljottem otthonrol, hogy volt egy jo kis szaftos szakitasom, ami utan nagyon mehetnekem volt "mindegy hova, csak el innen" jelleggel.
  Par nap mulva megyek haza a szulokhoz-testverekhez-unokahugok-ocsikhez. De jobban orulnek neki, ha lenne egy kedves lany mellettem, akit szeretnek, akibe szerelmes lennek. Es egyelore nem nagyon vigasztal, hogy meg a nyugati fizetesekhez kepest is meglehetosen jol keresek.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta