no

Ultrafényűző vásár Bécsben: Luxury, please

Nem kell burzsujnak lenni ahhoz, hogy valaki kijusson a bécsi luxusvásárra, hiszen jegy van már 12 000 forintért. Ahhoz viszont már igen, hogy meg is lepje ott magát valamivel.

Ezen a hétvégén nyílik meg, Bécs egyik legexkluzívabb kiállítása a Luxury, please. A Hofburg dísztermeiben négyezer négyzetméteren közel száz osztrák és nemzetközi csúcsmárka várja az érdeklődőket.

A Luxus-Vásáron belső építészek, hotelkonszernek és a hagyományos kézművesipar képviselteti magát. Valamint bemutatkozik a nagyközönség előtt az olasz Porto Piccolo Sistiana Luxus-Ingatlanberuházási Projekt is. A 245 millió eurós (76 milliárd forint) üdülőingatlan-beruházás a sistianai öbölben villákat, luxuslakásokat és Spa-hoteleket építtet.

Lesz mit csodálni az autófetisisztáknak is, mivel Ausztriában ezen a rendezvényen mutatják be először az 560 lóerős Ferrari 458 Spidert és ezen kívül még a Mercedes SLS AMG Roadstert is.

Luxusvasar2(c)luxuryplease

A pénteki ünnepélyes megnyitóra a legdrágább a belépő, 79 euró (25 000 forint). Az este fénypontjának ígérik az osztrák balerinát, Karina Sarkissova, valamint a bécsi Állami Operaház szólótáncosait, akik az ékszerkollekciókat fogják bemutatni.

Aki kisebb büdzsével rendelkezik, de mindenképpen szeretné megnézni, hogy mire költenek a burzsujok, az szombatra vagy vasárnapra vegyen jegyet, mert ezen a két napon valamivel olcsóbb: 39 euróba (12 000 forint) kerül.

Luxusvasar1(c)PurpurCommunications

A bécsi vásár könnyen megközelíthető autóbusszal például az eurolines Hungary Budapest-Bécs járatával. A retúrjegy ára személyenkét 9 000 forintba kerül, bár a buszvégállomástól még valahogy el is kell jutni a Hofburghoz. Egy kicsivel jobb megoldás vonattal menni, igaz a jegy ára hasonló mint a buszé, de plusz kétezer forintért két napos városi közlekedésre is jogosító kártyát kapunk. Sajnos elég drága az üzemanyag, de azért érdemes megfontolni az autós kiruccanást is, mert ha legalább hárman utaznak, máris behozzák a busz, vagy a vonat árát. Így nincs az ember időhöz kötve, kényelmesebb az utazás, és Bécsből visszafelé Parndorfot sem kell kihagyni. Igaz, ott nincsen töbmilliós ruha vagy ékszer, de egy tavalyi kollekciós Gucci táskát már 160 euro körül be lehet szerezni.

A kiállításra pénteken, 19:30-tól 24 óráig, szombaton 11-től 24 óráig és vasárnap 11-től 18 óráig lehet elmenni.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek