Tizenegymillió forintba kerül a világ legdrágább koktélja

Igaz berúgni nem lehet a luxuskoktéltól, de az andalító hatást a többkarátos gyémánt is meg tudja tenni.

A következő italrepertoárból válogathatnak a pénzben nem szűkölködő romantikus férfiak, akik jegygyűrűt szánnak kedvesüknek.

Káprázatos lánykérés

cocktails 1

A Second Floor (Második Emelet) névre keresztelt manchesteri luxusétterem bárjában készítik a világ legdrágább koktélját. A Dazzle (Káprázat) összetevői: rozé pezsgő, eper- és licsilikőr, valamint citromlé. Ez még nem hangzik túl fényesen, de azért van ami csillogjon, ugyanis az üvegpohár fenekén egy gyűrű lapul, amelyet rózsaszín turmalinból, gyémántból és 18 karátos fehéraranyból készítettek. A pincér biztonsági őrök társaságában szervírozza fel az italt, és ha a szerencsés fogyasztó nem érezné magát már így is a fellegekben, akkor a  következő koktélok elfogyasztásáig a bár melletti széfben tudhatja biztonságban újdonsült ékszerét. A bár Anglia egyik híres luxusáruházában a Harvey Nicholsban van, a csúcskoktél ára 32 200 angol font (11,7 millió forint).

Az örök darab

A tokiói Ritz-Carlton negyvenötödik emeletén lévő The Lobby Lounge and Bar termében, lehet kapni a legdrágább gyémántkoktélt, a Diamonds-Are-Forever Martinit. Az ital egy egykarátos gyémántot rejt, az olasz luxusékszer készítő cég, a Bvlgari jóvoltából, melyet gyűrűbe is foglalnak, miután a boldog tulajdonos kihalászta italából. A drágakő értéke 1,2 millió japán jen (3,7 millió forint).

Vadliba

A New York-i Algonquin szállodában is egy, az előzőhöz nagyon hasonló koktél a legdrágább italkülönlegesség. A Martini on the Rock néven futó bólé a híres francia Grey Goose vodkából, száraz vermutból és három szem olívából áll. Bár a "Szürke Liba" vodka ára elég húzós, természetesen ennél az italnál sem az alkohol árértéke a legkirívóbb, hanem a benne úszkáló gyémántért kell miliókat fizetni. Az ára 10 ezer dollár (2,3 millió forint).

Mi a Martini?

A Martini: koktél, ital, italcsalád, és egy cég neve is. A tengerentúlon elsősorban koktélként ismert, mely eredetileg gin és vermut jeges keveréke volt olajbogyóval megbolondítva, Európában meg inkább vermutkén került be a köztudatba. Forrás: Koktélhuligánok.hu

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek