no

A világ négy legdrágább virága

Kleopátra úgy vélte, hogy a sáfrány igazi afrodiziákum. Azonban nem csak az illata mámorító, de az ára is: fél kiló kétszázezer forint körül van.

A ronda és drága orchidea

Ezt a nem túl szép virágot kínai tudósok kísérletezték ki nyolcévi kutatással, 2005-ben, egy aukción kelt el 1680000 kínai jüanért, ami közel 59 millió forint. A névtelen nyertes licitáló ezzel a legtöbb pénzt fizette, amit valaha virágért adtak ki.

Shenzhen

Kadupul virág

Az egyik legszebb és legmisztikusabb virág a világon. Nem sokkal éjfél előtt virágzik, és sajnos pár óra alatt el is pusztul. Srí Lanka szigetén őshonos ez a nagyon ritka növény. Rendkívül rövid élettartama miatt pénzben nem kifejezhető az értéke.

Night Blooming Cereus

A legdrágább esküvői csokor

A hófehér orchideákat, liliomokat és holdvirágokat kilencven darab vörös és fehér drágakővel díszítették. A kövek között kilenc darab gyémánt és egy csillag alakú rubin is látható. A méregdrága, huszonnyolcmillió forintos csokrot a vietnámi Ruby Plaza üzlethálózat munkatársai készítették.

Kleopátra afrodiziákuma

Az egyiptomi királynő szerelmeskedés előtt sáfrányos fürdőt vett, mert ezt a növényt már régóta afrodiziákumnak  tartják. A Római Birodalom császárai is sáfrányszirmokkal tömették ki a párnákat, amelyekre orgiáik alatt könyököltek.

Saffran crocus

A valódi sáfrány kissé füstös, édeskés és egyben kesernyés aromájú is. Előszeretettel használják ételek ízesítésére. Az ára elég húzós, mert 1kg fűszerhez 150000 virág bibéjére van szükség, ami azt jelenti, hogy fél kiló fűszer ára nagyjából kétszázezer forint körül van.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek