Mindenszentek napján a rózsa 400, a krizantém átlagára 500 forint lesz

Nemsokára tömeg lesz a temetők előtti boltokban, inkább ma vegyen virágot, koszorút: így még olcsóbb is.

Mindenszentek és halottak napja lesz hétfőn. A temető előtti árusoknál hosszú sorok fognak állni, elkerülhető azonban a tömeg, ha vasárnap este, vagy útközben a temető felé vesz virágot vagy koszorút.

Jó időben felkészülni a halottak napjára, és előre megvenni az elhunyt szeretteinknek szánt virágot. Nemcsak azért, hogy a tömeget megússzuk, hanem mert így olcsóbb is lehet. "November elsején a temetőket ellepik az emberek, és ezt kihasználva drágábban kínálják portékájukat a sírkert előtti árusok" – mondja a Rózsabokor virágbolt tulajdonosa.

"Több vevőnk panaszkodott már, hogy a kommersz koszorúk sem minőségben, sem szépségben nem olyanok, mint amennyit elkérnek értük. Ezért is kezdtük el az egyedi koszorúink készítését, melyeket trópusi virágokkal és gyöngyökkel díszítünk. Egységesen 1500 forintért kínáljuk őket" – tette hozzá.

Érdemes megnézni, hogy mire adod ki a pénzt

A temetővirágok a krizantém és a rózsa, de sokan vesznek még toboz- vagy mohakoszorút. A krizantém nagyon tartós, sokáig szép marad. Van belőle vágott és cserepes változat, egy szál ára 200-1000 forint. A kisebb fejű, rövidebb szárú rózsa 200-700, a drágább kategóriás luxusrózsa szálanként 800-1200 forintba kerül. A klasszikus kis koszorú (15-20 centméteres) jellemző dekorációja a hortenzia, a rózsa, a toboz és a fenyő. Ára a díszítésétől függ, 800-3000 forint.

"Akik nem tudnak sokat költeni, vagy azt szeretnék, hogy a sír mellett mindig nyíljon a virág, árvácska palántát vegyenek. Körülbelül 70 forintba kerül és rettentő hálás növény: túléli a telet, és tavasszal újra kivirágzik. Nem igényel különösebb gondozást, és sírhely, illetve urna mellé is lehet ültetni" – javasolja a bolt munkatársa.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek