LÁJFHEKK

Mindenszentek napján a rózsa 400, a krizantém átlagára 500 forint lesz

2011. október 30., vasárnap 15:06

Nemsokára tömeg lesz a temetők előtti boltokban, inkább ma vegyen virágot, koszorút: így még olcsóbb is.

Mindenszentek és halottak napja lesz hétfőn. A temető előtti árusoknál hosszú sorok fognak állni, elkerülhető azonban a tömeg, ha vasárnap este, vagy útközben a temető felé vesz virágot vagy koszorút.

Jó időben felkészülni a halottak napjára, és előre megvenni az elhunyt szeretteinknek szánt virágot. Nemcsak azért, hogy a tömeget megússzuk, hanem mert így olcsóbb is lehet. "November elsején a temetőket ellepik az emberek, és ezt kihasználva drágábban kínálják portékájukat a sírkert előtti árusok" – mondja a Rózsabokor virágbolt tulajdonosa.

"Több vevőnk panaszkodott már, hogy a kommersz koszorúk sem minőségben, sem szépségben nem olyanok, mint amennyit elkérnek értük. Ezért is kezdtük el az egyedi koszorúink készítését, melyeket trópusi virágokkal és gyöngyökkel díszítünk. Egységesen 1500 forintért kínáljuk őket" – tette hozzá.

Érdemes megnézni, hogy mire adod ki a pénzt

A temetővirágok a krizantém és a rózsa, de sokan vesznek még toboz- vagy mohakoszorút. A krizantém nagyon tartós, sokáig szép marad. Van belőle vágott és cserepes változat, egy szál ára 200-1000 forint. A kisebb fejű, rövidebb szárú rózsa 200-700, a drágább kategóriás luxusrózsa szálanként 800-1200 forintba kerül. A klasszikus kis koszorú (15-20 centméteres) jellemző dekorációja a hortenzia, a rózsa, a toboz és a fenyő. Ára a díszítésétől függ, 800-3000 forint.

"Akik nem tudnak sokat költeni, vagy azt szeretnék, hogy a sír mellett mindig nyíljon a virág, árvácska palántát vegyenek. Körülbelül 70 forintba kerül és rettentő hálás növény: túléli a telet, és tavasszal újra kivirágzik. Nem igényel különösebb gondozást, és sírhely, illetve urna mellé is lehet ültetni" – javasolja a bolt munkatársa.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta