KULTÚR

Virtuális kapcsolódás óriásujjakkal

2009. október 9., péntek 15:09

finger-fokuszArtisztikus interaktív kapcsolatok ismeretlen személyekkel és mozgatható fingerekkel, már csak vasárnapig - kipróbálható művészet a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz csarnokában!

cikk-tipus-altalanos

 

A két, egyenként irányítható, mennyezetről lelógó fekete és fehér objektum Kelle Antal Artperformer Nexus című interaktív installációja, mely a Design hét részeként került a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz csarnokába.

finger

Az installáció különlegessége, hogy a minden irányba mozgatható objektumok nemcsak a helyszínen, hanem egy olyan távoli terminálról is irányíthatóak, amit a Moholy Művészeti Egyetem aulájában állítottak fel.

Így az akció végül is az, hogy a Szépművészeti irányítópultjánál ügyeskedő látogató a virtuális tér segítségével egy a Moholy aulában terminált kezelő látogatóval együtt hozhatja mozgásba az objektumot, minden alkalommal egyedi összképet alkotva.

A Nexus (Kapocs) a hét végéig látható, irányítható még a két helyszínen.


 

cikk-tipus-altalanos

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta