Vénuszlakók, marslakók

csajokkep1A Vénuszon csak csajok élnek… meg pasik.
A közös bennük, hogy mind a Mars bolygó szülötteit szeretik – vagy épp gyűlölik, vagy hiányolják. Annyi biztos, mindent megpróbálnak, hogy az univerzum megadja, amire vágynak.

Fejős Éva harmadik regénye nem okoz majd csalódást azoknak, akik az első kettőt szerették. Jó kis lányos irodalom. Fordulatokban nincs hiány, és szerencsére bízhatunk a happy endben is bátran.

Szereplői – Flóra, Hanna, Móni és Márk – bővelkednek párkapcsolati válságokban. Flóra jó pár dilis pasi után végre megtalálta a nagy őt, sajnos épp válófélben, két gyerekkel. Nehezíti helyzetét hirtelen meglódult karrierje is, felbukkanó exe, aki zsarol, és a Mercedes gépjármű, amit ugyan erősen kért az univerzumtól, de nem a megfelelő helyen csapódott be.

Hanna egy helyben topog, amióta elvállt. Nem képes elszakadni a volt férjtől, bár nyomós oka lenne rá, mert párja mereven elzárkózótt a családalapítás gondolatától. (Persze lehet, hogy korábbi házasságából született hármas ikrei tettek be gyerekvállaló kedvének…)

Móni sínen van. Túljutott a kamaszkori botláson, az ebből származó kislányt már majdnem fel is nevelte, most már csak azért kell aggódnia, hogy ne legyen nagyon hamar nagymama… Békésen él férjével, nagylányával és kisfiukkal. Ő mivel küzd? A kiadókkal, mert bízik abban, hogy még érdemes Magyarországon vámpíros gyerekmesét kiadni Zsoltikával és Vámpírkával a főszerepben. A plasztikai sebészekkel, akik a mellplasztika mellé rögtön egy kis botoxot is adnának. És a féltékenységgel.

Márk pedig keresi az igazit, közben álnéven ezoterikus regényeket ír. Van egy nagyon szeretni való nagyija, aki szexi fehérneműket árul – és szintén ír, csak nem álnéven. Így az ő élete is csupa váratlan fordulat.

Kis csapatunk párkapcsolati gondok terén az orvosi ló tipikus esete. Ennek ellenére mégsem sok belőlük. Legfőképp, mert szerethetőek – a csajoknak és Márknak végig nagyon drukkolunk. Meg Robinak, Zolinak, Barnának és Jamesnek is – persze csak titokban, és mert megérdemlik a marslakók. Lujza nagyi után meg epekedünk, ha nem is nagyiként, de legalább egy hasonló nagynéni jutott volna a rokonságba…

Így csak annyit ajánlhatok, hogy szerezzetek magatoknak egy nyugodt órát, egy nagy kád habos vizet, és már el is lehet kezdeni a Csajokat. A többit megoldja majd az univerzum…

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek