KULTÚR

Vénuszlakók, marslakók

2009. június 14., vasárnap 20:34

csajokkep1A Vénuszon csak csajok élnek… meg pasik.
A közös bennük, hogy mind a Mars bolygó szülötteit szeretik – vagy épp gyűlölik, vagy hiányolják. Annyi biztos, mindent megpróbálnak, hogy az univerzum megadja, amire vágynak.

Fejős Éva harmadik regénye nem okoz majd csalódást azoknak, akik az első kettőt szerették. Jó kis lányos irodalom. Fordulatokban nincs hiány, és szerencsére bízhatunk a happy endben is bátran.

Szereplői – Flóra, Hanna, Móni és Márk – bővelkednek párkapcsolati válságokban. Flóra jó pár dilis pasi után végre megtalálta a nagy őt, sajnos épp válófélben, két gyerekkel. Nehezíti helyzetét hirtelen meglódult karrierje is, felbukkanó exe, aki zsarol, és a Mercedes gépjármű, amit ugyan erősen kért az univerzumtól, de nem a megfelelő helyen csapódott be.

Hanna egy helyben topog, amióta elvállt. Nem képes elszakadni a volt férjtől, bár nyomós oka lenne rá, mert párja mereven elzárkózótt a családalapítás gondolatától. (Persze lehet, hogy korábbi házasságából született hármas ikrei tettek be gyerekvállaló kedvének…)

Móni sínen van. Túljutott a kamaszkori botláson, az ebből származó kislányt már majdnem fel is nevelte, most már csak azért kell aggódnia, hogy ne legyen nagyon hamar nagymama… Békésen él férjével, nagylányával és kisfiukkal. Ő mivel küzd? A kiadókkal, mert bízik abban, hogy még érdemes Magyarországon vámpíros gyerekmesét kiadni Zsoltikával és Vámpírkával a főszerepben. A plasztikai sebészekkel, akik a mellplasztika mellé rögtön egy kis botoxot is adnának. És a féltékenységgel.

Márk pedig keresi az igazit, közben álnéven ezoterikus regényeket ír. Van egy nagyon szeretni való nagyija, aki szexi fehérneműket árul – és szintén ír, csak nem álnéven. Így az ő élete is csupa váratlan fordulat.

Kis csapatunk párkapcsolati gondok terén az orvosi ló tipikus esete. Ennek ellenére mégsem sok belőlük. Legfőképp, mert szerethetőek – a csajoknak és Márknak végig nagyon drukkolunk. Meg Robinak, Zolinak, Barnának és Jamesnek is – persze csak titokban, és mert megérdemlik a marslakók. Lujza nagyi után meg epekedünk, ha nem is nagyiként, de legalább egy hasonló nagynéni jutott volna a rokonságba…

Így csak annyit ajánlhatok, hogy szerezzetek magatoknak egy nyugodt órát, egy nagy kád habos vizet, és már el is lehet kezdeni a Csajokat. A többit megoldja majd az univerzum…

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta