KULTÚR

Távoli világok szimbólumai a paraszti otthonokban

2010. április 1., csütörtök 10:43

A New York-i Magyar Kulturális Intézet szervezésében Korniss Péter képeiből nyílik kiállítás a tengerentúlon, amely  az eltűnőben lévő, hagyományos paraszti életet és kultúrát mutatja be.

Az április 15-étől két hónapig látogatható tárlaton 40 fekete-fehér fényképet tekinthet meg a kinti közönség a Kossuth-díjas művész alkotásaiból, köztük számos fotót a Kötődés című, nemrég az Egyesült Államokban is megjelent könyvéből is.
Korniss Magyarország és Erdély vidékét, letűnt korok mindennapjait, azok szereplőit mutatja be fekete-fehér fényképeken keresztül. Helyszínül hol lenyűgöző, nagy területeket, hol a szereplők saját otthonát, munkakörnyezetét választotta. A Kötődés című könyv képei - akárcsak a kiállítás - a 30-40 évvel ezelőtti életstílus bemutatása mellett a Kelet-Európában 1989-ben lezajlott rendszerváltás mikroközösségekben kiváltott hatását ábrázolják.

„Megőrizni fényképeken azt, ami hamarosan eltűnik - fotográfusként nem is találhattam volna jobb témát magamnak! A fotózás legnagyobb ajándéka, hogy meg tudjuk őrizni a leggyorsabban múló dolgokat: az embert abban a világban, melyet ő maga alkotott meg, s amelyben él." - mondja Korniss.

További információ

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta