KULTÚR

Szóljon a soul és a gospel!

2009. május 29., péntek 11:00

planetshakers_egyuttesKissé borúlátóan fogalmaznak a meteorológusok a pünkösd előtti hétvége időjárásával kapcsolatban, de akár esik, akár fúj, az idei Soul & Gospel Fesztivál nem marad el. Sőt, igazi lélekmelengető örömünnep lesz. Ott helye mindenkinek!

Immáron harmadik alkalommal (2009. május 30–31-én) kerül sor a Soul & Gospel Fesztiválra, ahol igazi zenei különlegességre számíthatunk, valami olyasmire, amit ritkán csíphetünk el itthon. Az eddigi hagyományoknak megfelelően a színvonalas hazai fellépők mellett ismét több neves külföldi sztárvendég is ellátogat Budapestre.

Nézzük csak, kikre is számíthatunk a WestEnd tetőkertjének színpadán!

A fesztivál első napján, szombaton az ausztrál Planetshakers koncertezik, az a banda, amely a Hillsonghoz hasonlóan dalok tucatjait szerezte, és nemcsak a déli kontinensen, hanem az egész világon ismertté vált. Ugynezen a napon fellép még a holland Joany & More Gospel csapata. Joany Muskiet énekesnőt, a More more-gospel-choirGospel Choir alapítóját, vezetőjét ma már méltán emlegetik a legsikeresebb gospel-énekesnőként a nyugat európai kis országban, Hollandiában. Fantasztikus hangja és lenyűgöző előadásmódja minden hallgatót pillanatokon belül magával ragad.
A glasgow-i Superhero tavaly már járt hazánkban, amikor rövid turné keretében több fergeteges hangulatú klubkoncertet adott. Az idén új lemezzel (The Bicycle Thieves) jelentkeztek.
A színpadon üdvözölhetjük még a magyar Joy Gospel csapatát, az együttes stílusa – Magyarországon egyedülálló módon – széles skálán mozog: a tradicionális baptista gyökerektől a fehér és fekete gospelig minden megtalálható repertoárjukban

Vasárnap Új-Zéland vezető keresztény zenekarát, a Parachute Bandet hallhatjuk, amely a világ minden táján koncertezett már.
A magyar Golgota Gospel Kórus igazi klasszikus gospelt szólaltat meg tengerentúli és magyar szólistákkal, több mint százfős kórussal – mindez golgota_gospelmáris biztosítéka a kitűnő hangulatnak! A kórus növekvő népszerűségét jelzi, hogy rendszeresen teltházas koncerteket adnak. Az évek óta Budapesten működő zenekar a kívülállók számára is befogadhatóan közvetíti a hit örömét és mélységeit.
Fellép még Pintér Béla, az a fiatal, magyar dalszerző-előadó, aki máris a hazai gospel műfaj klasszikusának számít – tucatnyi nagy sikerű lemezzel a háta mögött. Dalainak finom líraisága, előadásának érzékenysége különleges élményben részesíti hallgatóit.

A Dívány a te figyelmedbe is ajánlja ezt a különleges, megismételhetetlen, ingyenes koncertet nemtől, kortól, vallási és lelkiismereti hovatartozástól függetlenül, mert egész egyszerűen ÖRÖMZENÉT ad mindenkinek!

partiarc-try

Soul & Gospel Fesztivál
Ingyenes program
Időpont: 2009. május 30–31.
Helyszín: WestEnd City Center, tetőkert
1062 Budapest, Váci út 1–3.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta