Soma Mamagésa: jazz és átváltozás

somagesaKülönleges zenei és egyben spirituális élményre számíthat, aki lemegy 23-án este a Gödörbe, Soma Mamagésa és női zenekara bemutatkozó koncertjére - jazz, blues, női átélés és Soma arcai.

cikk-tipus-ajanlo

 

 Budapesten, december 23.-án - amikor a sötétség közeledik átfordulni a világosba- este 9-től debütál az Erzsébet téri Gödörben, Soma Mamagésa és női zenekara, amelyet 2009 őszére sikerült összehoznia Somának. Hónapokig tartó keresgélés után választotta ki a zenekar tagjait. A végső felállás a következő:

Hudák Zsófi - bőgő  (vele már 6 éve muzsikálnak, ő volt az „oszlop”)
Fenyvesi Bea - gitár
Fatima Gozlan - ütőhangszerek
Pozsár Eszter - alt és szoprán szaxofon
Borbarát Bernadett - fuvola 

Repertoáruk egy része saját számokból áll, melynek zeneszerzői: Lőrincz György és Németh Zsolt, a dalszövegeket pedig Soma írta. A dalok másik része jazz, blues és a legdögösebb, kifejezetten női témájú, a női érzésekkel foglalkozó és azt megmutató dalok. Akár más, akár saját számaikat játsszák, mindenképpen a női gondolkodási és megélési minőségek a jellemzőek. Hangzásvilágában és stílusában a jazz és az autentikus elemek keveredése a jellemző.

Egyediségét már a hangszerelés is adja, ugyanis Hudák Zsófi dögös-jazz-es bőgő hangzása mellé nem dob van a ritmusszekcióban, hanem mindenféle ütőhangszer, amit a berber származású Fatima Gozlan szólaltat meg.

A zenekar legfiatalabb tagja, a 19 éves Fenyvesi Bea jazz gitár szakra jár, de alapjáraton ott van benne egy rock-os frissesség is. Mindehhez Pozsár Eszter professzionális alt-és tenor szaxofon játéka, és Borbarát Bernadett légies fuvola szólói adják az ízeket.

Soma pedig hozza magát, hagyva a benne levő női minőségek kinyílását. 

Úgyhogy jelen lesz a lány (az örök belső gyermek), az anya, a vénuszi , az amazon, a papnő, a banya, a varázslónő: Gyöngyi baba, Mamagésa, Sziang Pej, Gondos Muci, Perzsola, Tavasz, Soma, Tina és Klára. (És hátha kijön még valami/valaki új is…ez mindig a jelenlevő közönségen is múlik.) 

Külön szeretettel várják a férfiakat is, hiszen mindez mit érne nélkülük?

 

Soma Mamagésa koncert
2009. december 23., 21:00, Gödör
A belépés ingyenes! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra