KULTÚR

Soma Mamagésa: jazz és átváltozás

2009. december 22., kedd 17:55

somagesaKülönleges zenei és egyben spirituális élményre számíthat, aki lemegy 23-án este a Gödörbe, Soma Mamagésa és női zenekara bemutatkozó koncertjére - jazz, blues, női átélés és Soma arcai.

cikk-tipus-ajanlo

 

 Budapesten, december 23.-án - amikor a sötétség közeledik átfordulni a világosba- este 9-től debütál az Erzsébet téri Gödörben, Soma Mamagésa és női zenekara, amelyet 2009 őszére sikerült összehoznia Somának. Hónapokig tartó keresgélés után választotta ki a zenekar tagjait. A végső felállás a következő:

Hudák Zsófi - bőgő  (vele már 6 éve muzsikálnak, ő volt az „oszlop”)
Fenyvesi Bea - gitár
Fatima Gozlan - ütőhangszerek
Pozsár Eszter - alt és szoprán szaxofon
Borbarát Bernadett - fuvola 

Repertoáruk egy része saját számokból áll, melynek zeneszerzői: Lőrincz György és Németh Zsolt, a dalszövegeket pedig Soma írta. A dalok másik része jazz, blues és a legdögösebb, kifejezetten női témájú, a női érzésekkel foglalkozó és azt megmutató dalok. Akár más, akár saját számaikat játsszák, mindenképpen a női gondolkodási és megélési minőségek a jellemzőek. Hangzásvilágában és stílusában a jazz és az autentikus elemek keveredése a jellemző.

Egyediségét már a hangszerelés is adja, ugyanis Hudák Zsófi dögös-jazz-es bőgő hangzása mellé nem dob van a ritmusszekcióban, hanem mindenféle ütőhangszer, amit a berber származású Fatima Gozlan szólaltat meg.

A zenekar legfiatalabb tagja, a 19 éves Fenyvesi Bea jazz gitár szakra jár, de alapjáraton ott van benne egy rock-os frissesség is. Mindehhez Pozsár Eszter professzionális alt-és tenor szaxofon játéka, és Borbarát Bernadett légies fuvola szólói adják az ízeket.

Soma pedig hozza magát, hagyva a benne levő női minőségek kinyílását. 

Úgyhogy jelen lesz a lány (az örök belső gyermek), az anya, a vénuszi , az amazon, a papnő, a banya, a varázslónő: Gyöngyi baba, Mamagésa, Sziang Pej, Gondos Muci, Perzsola, Tavasz, Soma, Tina és Klára. (És hátha kijön még valami/valaki új is…ez mindig a jelenlevő közönségen is múlik.) 

Külön szeretettel várják a férfiakat is, hiszen mindez mit érne nélkülük?

 

Soma Mamagésa koncert
2009. december 23., 21:00, Gödör
A belépés ingyenes! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta