Prémiumnak a Rágcsávókat!

gforce-leadG-Force, avagy a világ megmentésére specializálódott, szuperképességek köpenyébe bújtatott, kedves, házkörnyéki állatkák alakulata – titkos küldetésük is van ám, kenterbe verik a humanoid FBI-t is! Ők a Rágcsávók!


A Rágcsávók felspilázott intelligenciájuknak köszönhetően kenterbe vernek embert, állatot és háztartási gépet egyaránt…. Jerry Bruckheimer animációs családi vígjátéka megmutatja, hogyan lehet a ketrecből kitörni, hősökké válni és a Mission Impossible állati legendáját megtestesíteni.


A történet egyszerű, lényük a megoldás

Darwinnal és osztagával leszámolni készül a kormány. Az éveken át mesterséges intelligenciával fejlesztett tengerimalacokból, vakondból, kamerával felszerelt légyből és egyéb – csupán mellékszereplőként felvonultatott – rovarokból álló csapatra ugyanis már nincs szükség. Az állati erőket visszadeportálják valós életterükbe: az állatkereskedések szűkös üvegfalai közt feszengnek.
A leleményes alakulat kicsiny, ám furfangos erejét nem törhetik igába! A szőrös állatkák ambíciója túlteng az emberi akaraton; taktikában, helyzetfelismerésben pedig mesterek. Mesés lényük lesz a nyitja annak a világot fenyegető problémának, melyet emberek és gépek vívnak…

 

gforce-poster2Trükkösen profi megvalósítás

Az animáció és az élőszereplős felvételek keverékét már megcsodálhattunk Garfield, Scooby Doo avagy Stuart Little kapcsán is. A manapság egyre népszerűbb műfaj keretén lendítenek egyet Hoyt Yeatman rendező látványelemei, amelyek igazi pörgős, vizuális élményben gazdag vígjátékot adaptálnak. Az esetenkénti 3D-s trükkök pedig még inkább felpörgetik a film amúgy is eseménydús hangulatát. A filmkockák követhetetlenül rohannak, amellyel a precízen kidolgozott, igazán életszerű animációs karakterek bármilyen cselszövés árán felveszik a ritmust. A műfaj kvázi kritériumainak megfelelően poénokban sincs hiány. A genetikailag kifejlesztett szuperkémek, küldetésük komolyságából kibillenve kacajt is fakasztanak, felvágott nyelvük pedig a viccdömpingnek kedvez. Mindezt olyan slágerekkel megtoldva, mint Lady Gaga a Black Eyed Pease vagy a Flo Rida.


Sodró akció, korszerű látványtechnika, víg komédia: minden olyan elem megtalálható a Rágcsávókban, amely egy hétvégi családi estét kedélyessé tehet. Az akciódús animáció sikerességét igazolja, hogy a korábban nagyobb hanggal beharagozott Becstelen brygantikat 33 241-en, míg a G-Force – Rágcsávókat 40 877-an nézték meg bemutatójuk hétvégéjén. Prémiumként a szőrös kis kedvencek mellett viszontláthatjuk még a speciális egység vezérét alakító, Másnaposok c. vígjátékkal befutott Zach Galifianakist is, s bár ez a szinkronos verzióban nem érezhető, de az animált rágcsálóknak olyan neves színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Nicolas Cage, Penélope Cruz, Tracy Morgan avagy Sam Rockwell. A fiatalabbaknak várhatóan igazi csemege lesz, ám a gyermeteg hitben, misztifikált győzelemben bízó felnőtteknek is kikapcsolódást szolgál a hétköznapok alól.

szelesvaszon-try

G-Force – Rágcsávók
amerikai kalandfilm, 90 perc, 2009
Forgalmazza: Fórum Hungary

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek