KULTÚR

Prémiumnak a Rágcsávókat!

2009. augusztus 26., szerda 17:14

gforce-leadG-Force, avagy a világ megmentésére specializálódott, szuperképességek köpenyébe bújtatott, kedves, házkörnyéki állatkák alakulata – titkos küldetésük is van ám, kenterbe verik a humanoid FBI-t is! Ők a Rágcsávók!


A Rágcsávók felspilázott intelligenciájuknak köszönhetően kenterbe vernek embert, állatot és háztartási gépet egyaránt…. Jerry Bruckheimer animációs családi vígjátéka megmutatja, hogyan lehet a ketrecből kitörni, hősökké válni és a Mission Impossible állati legendáját megtestesíteni.


A történet egyszerű, lényük a megoldás

Darwinnal és osztagával leszámolni készül a kormány. Az éveken át mesterséges intelligenciával fejlesztett tengerimalacokból, vakondból, kamerával felszerelt légyből és egyéb – csupán mellékszereplőként felvonultatott – rovarokból álló csapatra ugyanis már nincs szükség. Az állati erőket visszadeportálják valós életterükbe: az állatkereskedések szűkös üvegfalai közt feszengnek.
A leleményes alakulat kicsiny, ám furfangos erejét nem törhetik igába! A szőrös állatkák ambíciója túlteng az emberi akaraton; taktikában, helyzetfelismerésben pedig mesterek. Mesés lényük lesz a nyitja annak a világot fenyegető problémának, melyet emberek és gépek vívnak…

 

gforce-poster2Trükkösen profi megvalósítás

Az animáció és az élőszereplős felvételek keverékét már megcsodálhattunk Garfield, Scooby Doo avagy Stuart Little kapcsán is. A manapság egyre népszerűbb műfaj keretén lendítenek egyet Hoyt Yeatman rendező látványelemei, amelyek igazi pörgős, vizuális élményben gazdag vígjátékot adaptálnak. Az esetenkénti 3D-s trükkök pedig még inkább felpörgetik a film amúgy is eseménydús hangulatát. A filmkockák követhetetlenül rohannak, amellyel a precízen kidolgozott, igazán életszerű animációs karakterek bármilyen cselszövés árán felveszik a ritmust. A műfaj kvázi kritériumainak megfelelően poénokban sincs hiány. A genetikailag kifejlesztett szuperkémek, küldetésük komolyságából kibillenve kacajt is fakasztanak, felvágott nyelvük pedig a viccdömpingnek kedvez. Mindezt olyan slágerekkel megtoldva, mint Lady Gaga a Black Eyed Pease vagy a Flo Rida.


Sodró akció, korszerű látványtechnika, víg komédia: minden olyan elem megtalálható a Rágcsávókban, amely egy hétvégi családi estét kedélyessé tehet. Az akciódús animáció sikerességét igazolja, hogy a korábban nagyobb hanggal beharagozott Becstelen brygantikat 33 241-en, míg a G-Force – Rágcsávókat 40 877-an nézték meg bemutatójuk hétvégéjén. Prémiumként a szőrös kis kedvencek mellett viszontláthatjuk még a speciális egység vezérét alakító, Másnaposok c. vígjátékkal befutott Zach Galifianakist is, s bár ez a szinkronos verzióban nem érezhető, de az animált rágcsálóknak olyan neves színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Nicolas Cage, Penélope Cruz, Tracy Morgan avagy Sam Rockwell. A fiatalabbaknak várhatóan igazi csemege lesz, ám a gyermeteg hitben, misztifikált győzelemben bízó felnőtteknek is kikapcsolódást szolgál a hétköznapok alól.

szelesvaszon-try

G-Force – Rágcsávók
amerikai kalandfilm, 90 perc, 2009
Forgalmazza: Fórum Hungary

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta