KULTÚR

Pazarlásban hetedikek vagyunk!

2009. június 16., kedd 05:01

millenaris_fokuszEgy tavalyi közvélemény-kutatás szerint tíz százalékkal többen állítják, hogy a lakóhelyük közvetlen környezetében szelektív hulladékgyűjtő található, mint akiknek a lakókörzetében van is gyűjtősziget. Úgy tűnik, sikkes dolog szelektíven hulladékot gyűjteni. Pazarlásban mégis előkelő helyen szerepelünk…
A Millenárison megrendezett ZöldPont, élhető város interaktív kiállítás most a gyerekek érzékeny tömegén keresztül igyekszik a nemes célra megnyerni a felnőtteket, és közös gondolkodásra serkenteni egész családokat. A szervezők a négy elem (levegő, víz, tűz, föld) köré rendezték a kiállítást, hozzájuk nylont, PET-anyagot, fémet és papírt rendeltek, hogy az elemekkel kapcsolatos alkotásokkal és interaktív játékokkal maradandó emlékeket varázsoljanak a jövő környezettudatos honpolgárainak fejecskéjébe. A Mega Jenga, Indiana Jones, a Baobabfa meggyőzően hangzik, és mert tény, hogy sokszor a környezetórákon edződött gyerekek tanítják új ismeretekre a szüleiket; nem téves a célcsoport kiválasztása. 

Az interaktív kiállításon többek között azt is megtudhatjuk, hogyan spórolhatunk az otthoni villanyszámlán egyszerű módszerekkel, és azt is, hogy egy globális százas listán a hetedikek vagyunk – már ami a pazarlást illeti. Szóval van mit tanulni…

Már csak az a kérdés, hathatós-e az a környezetvédelmi program, ahol első körben egy borsos árú kiállításbelépőn kell keresztülverekednie magát a tanulni vágyó, környezetvédelmi ismeretekre áhítozó családtagoknak?


program-szervezo-try
2009. május 15.–december 30.
Millenáris „B”-csarnok
Jövő Háza Kiállítás
Felnőttjegy:1200 Ft, családi jegy: 3400 Ft

Nyári nyitva tartás:

2009. június 20., szombat                  Múzeumok éjszakája         10.00–02.00
2009. június 15.– augusztus 20.          szerda–vasárnap               10.00–18.00
2009. augusztus 20., csütörtök             nemzeti ünnep                 10.00–18.00
2009. augusztus 21.–szeptember 15.    felújítás miatt                  ZÁRVA


Spórolni? De hogyan? Egyszerű energiatakarékossági tippek:
https://www.demasz.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta