Ne dobd ki a szemetet!

Sőt, egyenesen gyűjtsd, s ha kérni lehet, mindenképpen szelektíven! Neked is jól jöhet, ha – amikor hasznosításra kerülnek – kiderül, hogy készülhet pénztárca, tarisznya, képtartó az apró vicik-vacakokból, a tejes papírdobozból, a kidobásra ítélt újságokból. Különösen egy olyan rendezvényen, ahol a szemét valóságos aranybánya.


Azt hinnéd, hogy a szemét csupáncsak lom. Limlom. Amit bezsákolsz, bevásárlóközpontos szatryokba gyűjtesz, innen egyenes útja vezet a kukába, a szemétledobóba.
Azt hinnéd, hogy a szemét csupa felesleg. Minden, amire nincs szükséged, ami felettébb felesleges. Unalmas kacat, rég nem használt gönc, félretaposott cipellő, apró darabjaira osztott játék – meg ki tudja, mi még.

Aztán felébredsz…

…Hamupipőke-álmodból, és rácsodálkozol a világra, ahol gyakorlatilag már alig akad helye a szemétnek. Hogy mit tégy vele? Tanuld meg újragondolni a világot – és leginkább újrahasznosítani a szemetedet.

Erre kínál most egészen jó lehetőséget a Medence Csoport Makettlabor Alkotóműhelye, közösségi tere, ahol a látogatók körüljárhatják az újrahasznosítás és a dizájn témáit, és mindennap használatos tárgyakat készíthetnek az elhasznált nyersanyagokból. A köztereken látható, hatalmas reklámmolinókat és építési hálókat feldolgozó műhelyben változatos nyersanyagokkal és tárt karokkal várják a saját tárgyaikat elkészíteni vágyókat.
Készülhet pénztárca, övtáska, táska, szék, asztal – s mindaz, ami a fejedben megfordul. A műhelyben alapanyagaokat kapsz, így az újrahasznosított reklámponyvákat, építési hálókat, hevedereket, ringliket és természtesen az átalakításhoz nélkülözhetetlen speciális szerszámokat (fóliahegesztő, varrógép, kéziszerszámok).

Szóval, ne gondolkozz, egyszerűen ébredj fel ezen a napon, és az első kávé után vedd az irányt a Makettlabor felé!

Időpont: 2009. 05. 10., 10.00 h
Helyszín: Makettlabor
Budapest, IX., Pipa u. 4.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek