KULTÚR

Manci híd, Horthy híd és a többi

2009. május 26., kedd 08:55

lanchidAki itthon van Budapesten, annak
a legtöbb középület csak múló emlék. Álmélkodás helyett futunk a dolgaink után, és külföldi utazásinkra időzítjük őszinte csodálatunkat a városi építészet remekei és a műemlékek iránt. Pedig a világvárosi hangulat itt, Budapesten is tetten érhető. Persze, csak ha nyitott szemmel járunk…Szerencsére az Urbitális Majális programsorozat még egy hétig segít nekünk, hogy észrevegyük, mi a szép Budapesten. Útikönyvek nélkül, magyar kalauzzal juthatunk el a város ismeretlenül ismerős érdekességeihez.

Legközelebb május 26-án, kedden, délután hatkor vállalkozhatunk egy helyszíni szembesítésre a Danubius-kútnál. Minthogy 2009 a Duna éve, köztéri szobrokat és kutakat látogathatunk végig szakértő vezetésével – kiadós Duna-parti séta keretében. Az ismertebb Duna-korzós Királylányról és a történelmi emlékű Cipők- szoborsorozatról is többet megtudhatunk.

Örömbiciklizés

Nem kevesebbre, mint a Duna-hidak bejárására invitál május 30-án, szombaton a program. Örömbiciklizésnek nevezik a szervezők a mintegy 40 km-es, két-háromórásra tervezett tekerést. Bár dugófigyelésnek nem lenne utolsó, a várható tömeges részvétel ellenére sem zárják le a hidakat, kijelölt kerékpárúton kell majd haladni, a hidak között pedig kisforgalmú utakon zülleszthetik a Duna-maraton kerekezői a tömegközlekedést. A menet a Roosevelt térről indul déli 12 órakor.

Csak le ne maradjunk, bár a Duna marad!

Május 31-én, vasárnap – mintegy záróakkordként – egy igazi turistaattrakción vehetünk részt a Legenda hajón. Persze, csak ha felférünk rá. A szerencsések olyan hidakat látogathatnak meg, mint a Manci híd, a Horthy híd, a Sztálin vagy a Bözske híd, pedig csak közigazgatási határon belül hajózik a szárnyashajó.

Lemaradni persze aligha lehet. Budapestet továbbra is a Duna szeli majd ketté, és ha minden igaz, jövőre is megrendezésre kerül az urbitális fesztivál.


program-szervezo-try
Urbitális Majális – Budapest
A heti programokról többet itt találsz: http://www.urbitalis.hu/hu/programok Előzetes bejelentkezés az egyes programokra nem árt.


Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta